Lenovo a anunțat un nou serviciu global de roaming wireless numit Lenovo Connect. Lenovo, care este de mult timp operator de rețele virtuale mobile (MVNO), va oferi de acum serviciul Lenovo Connect, un serviciu de comunicații integrate care funcționează pe mai multe dispozitive și rețele, dincolo de granițe, pentru clienții din China și regiunea EMEA și elimină necesitatea de a achiziționa un card SIM separat. Lenovo Connect oferă beneficii precum roaming global la prețuri reduse și asigură o fidelizare mai mare a clienților, prin valorificarea serviciilor de Big Data și cloud ale Lenovo. Acest serviciu oferă o soluție de conectivitate simplă și rapidă, la costuri avantajoase, care se adresează companiilor de toate dimensiunile și profesioniștilor mobili, astfel încât aceștia să fie conectați în permanență.

In China, Lenovo oferă aplicația Lenovo Connect pe o serie de smartphone-uri și laptopuri proprii. Cu doar un singur click, utilizatorii pot accesa Lenovo Connect pentru acces la internet la prețuri locale în timp ce călătoresc în peste 50 de țări din întreaga lume. În China, primele produse Lenovo cu Lenovo Connect vor fi smartphone-ul LeMeng X3 și tableta MIIX 700.

În EMEA, Lenovo lucrează cu partenerii săi din canalele de distribuție pentru a oferi Lenovo Connect clienților pe o varietate de dispozitive Lenovo ThinkPad. Disponibil inițial în 45 de piețe din regiunea EMEA, serviciul Lenovo Connect le permite utilizatorilor să se bucure de conexiuni de date securizate la prețuri competitive. Lenovo Connect va fi susținut de planuri de date personalizate, pentru trafic de date național și internațional, în peste 110 țări din întreaga lume.

Lenovo și-a construit capabilitățile MVNO ca unul dintre cei mai mari operatori din lume, cu 11 milioane de utilizatori în momentul de față. Având peste 400 de milioane de utilizatori ai serviciilor de cloud, Lenovo Connect își extinde strategia de conectivitate inteligentă pentru a integra serviciile de cloud și canalele de comunicații cu dispozitivele.

„Odată cu apariția tehnologiei 5G și a Internet of Things, ne așteptăm ca piața telecomunicațiilor să crească exponențial”, a declarat Wang Shuai, Vicepreședinte Lenovo și General Manager Understanding Telecom. „Lenovo Connect și serviciile noastre MVNO ne vor ajuta să intrăm într-o lume nouă, conectată la nivel global, prin crearea unei conexiuni inteligente integrate între rețele, servicii și dispozitive.

Disponibilitate

Lenovo Connect va fi disponibil în China de luna aceasta, pe o serie de smartphone-uri, iar pe parcursul anului și pe o serie de laptopuri și tablete. În EMEA, serviciul va fi disponibil trimestrul acesta pe o serie de laptopuri ThinkPad.