Lenovo™ a lansat modelul Lenovo ThinkPad™ P14s Gen 5, conceput pentru profesioniștii care au nevoie de performanțe de top într-un șasiu portabil de 14 inci. Cu un ecran impresionant 16:10, această stație de lucru mobilă este echipată cu procesoare AMD Ryzen™ PRO 8040 HS-Series. Aceste procesoare sunt foarte performante și eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce le face perfecte pentru utilizare pe stațiile de lucru mobile subțiri și ușoare. Procesoarele AMD Ryzen PRO HS- Series vin, de asemenea, cu capacități AI (Artificial Intelligence) integrate, inclusiv o unitate de procesare neuronală (NPU) integrată pentru performanțe optimizate în fluxurile de lucru AI.

Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 este prevăzut cu certificări ISV (Independent Software Vendor) și placă grafică AMD Radeon™ integrată, ceea ce îl face ideal pentru a rula aplicații precum AutoCAD®, Revit® și SOLIDWORKS® cu performanțe excelente. Această stație de lucru mobilă este ideală pentru utilizatorii mobili care au nevoie de o putere mare, oferind funcționalități avansate de securitate prin intermediul ThinkShield™, trecând în același timp testele extinse MIL-SPEC pentru o rezistență sporită.

AMD continuă să exceleze în tehnologia PC-urilor AI datorită integrării AMD Ryzen™ AI în Lenovo ThinkPad P14s Gen 5.

Noile procesoare Ryzen™ cu AI valorifică CPU, GPU și on-chip NPU pentru a oferi 39 AI TOPS de putere de procesare, de aproape 3,5 ori mai mult decât generația anterioară, ceea ce permite oferirea unor experiențe AI generative incredibile pe PC. Acest progres tehnologic va îmbunătăți experiența utilizatorilor, oferind performanțe mai mari pentru activități de colaborare, creare de conținut, analiză de date și multe altele, bazate pe AI. În plus, includerea tehnologiilor AMD PRO oferă funcții de administrare de nivel enterprise care permit managerilor IT să optimizeze operațiunile, iar funcțiile de securitate integrate funcționează în sinergie cu ThinkShield pentru a oferi protecție împotriva atacurilor complexe, precum și o stabilitate fără precedent pentru software-ul de tip enterprise. 

Specificațiile de bază ale ThinkPad P14s Gen 5 includ:

  • Procesor AMD Ryzen 7 PRO 8840HS cu AMD RyzenTM AI și placă grafică integrată AMD Radeon
  • Disponibil cu Windows 11 Pro și compatibil cu mai multe versiuni de sisteme de operare bazate pe Linux
  • Până la 96GB DDR5 și până la 2TB PCIe 4×4 Performance SSD
  • Display-uri FHD tactile sau non-tactile cu soluție 3M Optical Film care crește luminozitatea până la 400 nits, utilizând în același timp cu până la 16% mai puțină energie
  • Opțiune de ecran OLED de 2,8k cu lumină albastră scăzută și calibrare a culorilor din fabrică X-Rite
  • Wi-Fi 6E și 5G WWAN opțional
  • Opțiunea de baterie de 39,3 Whr oferă ușurință în mobilitate, în timp ce o baterie de 52,5 Whr care poate fi înlocuită de către client (CRU) extinde durata de lucru

Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 consolidează portofoliul Lenovo de stații de lucru profesionale cu procesoare AMD, care include modelul ThinkPad P16s Gen 2, ThinkStation™ P620 și cea mai recentă stație de lucru ThinkStation P8, cu procesoare AMD Ryzen Threadripper™ PRO 7000 WX-Series cu până la 96 de nuclee și 192 de thread-uri.

Indiferent dacă utilizatorii sunt artiști profesioniști, ingineri, cadre didactice sau studenți, Lenovo ThinkPad P14s le permite să inoveze în mod liber, indiferent unde se află. Datorită funcționalităților și performanțelor sale premium, această stație de lucru mobilă oferă o valoare excepțională pentru utilizatorii care doresc să beneficieze de fiabilitate și performanță într-un aspect compact.

Pentru mai multe informații despre modul în care stațiile de lucru Lenovo AI-Ready contribuie la un viitor mai inteligent accesați https://techtoday.lenovo.com/workstations 

Disponibilitate și prețuri în EMEA

Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 AMD va fi disponibil la sfârșitul lunii mai 2024, cu un preț de pornire estimat de 1.279 EUR.