Brother Central & Eastern Europe – reprezentanța din România lansează pe piața locală noua serie de echipamente dedicate companiilor, concepute special pentru a răspunde cerințelor actuale – viteză de imprimare crescută, eficiență din punct de vedere al costurilor și consumului de energie și conectivitate. Cele 9 modele de imprimante laser și all-in-one, alături de alte soluții avansate de imprimare inkjet, scanare și imprimare mobilă, precum și soluții de etichetat, vor fi prezentate în cadrul unui turneu la nivel național.

Peste 60%* dintre IMM-urile din Europa au încă nevoie de documente printate, 3 din 4 au nevoie să printeze documentele pentru clienţi*, în timp ce se fac eforturi mari pentru a reduce costurile de imprimare*, potrivit unui studiu recent al IDC în Europa**.

“Înţelegem nevoile mediului de business actual pentru care rapiditatea, calitatea și eficiența costurilor sunt factori de decizie și împlinim aceste exigențe prin noua gamă de echipamente compacte pe a căror performanță companiile se pot baza”, declară Monica Otlacan, National Sales Manager Brother România.

Soluții de imprimare:

Trei modele de imprimante (HL-5440D, HL-5450DN, HL-5470DW) şi trei modele de multifuncționale (DCP-8110DN, MFC-8510DN, MFC-8520DN) sunt dedicate grupurilor mici de lucru formate din unu până la cinci utilizatori, în timp ce modelul HL-6180DW şi două echipamente all-in-one (DCP-8250DN, MFC-8950DW) sunt pentru grupurile de până la zece utilizatori.

Noile echipamente oferă imprimare rapidă şi de calitate superioară, în volume mari, cu viteze de până la 40 de pagini pe minut. Includ, de asemenea, o serie de capabilităţi de economisire precum “toner save mode”, “booklet printing” şi “low power consumption”.

Alte caracteristici:

  • Capacitate de alimentare cu hârtie de până la 1050 de coli
  • Printare si scanare faţă-verso automată
  • Conectivitate Wi-Fi şi de reţea
  • Ecrane LCD de 12.6 cm, pentru a fi mai uşor de utilizat şi instalat
  • Cartuşe de capacitate foarte mare
  • Certificări eco – Blue Angel, Nordic Swan şi ENERGY STAR
  • Printing mobil

Brother prezintă în România și noua serie de imprimante mobile RJ, dedicată tipăririi de documente mici şi etichete, cu o viteză de 127mm/sec, ușor de întreținut, care folosesc consumabile accesibile ca preț. Imprimantele mobile sunt rezistente la praf și murdărie și se pot conecta la PC prin USB, serial, Bluetooth (RJ-4030) şi Wi-Fi (RJ-4040).

Scannere

Brother aduce pe piața locală și noua gamă de scannere independente desktop și mobile ce utilizează tehnologia avansată integrată în echipamentele all-in-one. Noile dispozitive ADS (Automatic Document Scanners) – ADS-2100 și ADS-2600W acoperă o gamă extinsă de documente, de la hârtie la carduri de plastic și oferă o viteză de până la 48 ips (imagini per secundă), o precizie de 1200 dpi și tehnologie “one touch”. ADS-2600W încorporează și funcții pentru conexiune la rețea și WiFi.

Scannerele independente color mobile – DS-600 și DS-700D sunt compacte, portabile și dispun de port USB, astfel eliminând nevoia de adaptor sau baterii. Modelul DS-700D oferă și scanare automată față-verso.

Soluții all-in-one inkjet

Brother prezintă în România și noul echipament all-in-one inkjet color lansat recent în Europa de Vest, MFC- J4510DW, primul dintr-o serie de multifuncționale din aceeași gamă. Acesta dispune de un display cu touchscreen de 3.7 inci extrem de intuitiv, precum și de tehnologia Landscape Printing, care modifică modul în care o pagină este alimentată și imprimată din modul portret în landscape, economisind spațiu. Pentru modelul MFC- J4510DW, Brother a dezvoltat un nou motor și a mărit dimensiunea capului de printare pentru a crește viteza. Au fost făcute, de asemenea, modificări și cartușelor pentru ca acestea să ocupe mai puțin spațiu. Toate aceste funcții permit o imprimare color inkjet la un nivel redus de cost.

Echipamentul dispune de funcții wireless și mobile și de imprimare față-verso, viteza atinsă fiind de 20 de imagini pe minut.

Tendințe în tehnologiile de imprimare şi comunicare:

Tipărirea și scanarea wireless, de pe tabletă sau smartphone

În prezent, 48% dintre companiile mici și mijlocii se așteaptă ca PC-urile să fie înlocuite cu dispozitive mobile. Creșterea numărului de utilizatori de tablete și smartphone-uri a atras după sine și nevoia de a conecta imprimanta la ele. Spre exemplu, prin intermediul aplicațiilor Brother iPrint & Scan și al unei rețele wireless, utilizatorii pot tipări direct din albumul foto, programul de PDF, paginile web ale tabletei. Tot prin intermediul aplicației, utilizatorii de smartphone-uri pot tipări și scana documente.

Mobile printing

Dispozitivele mobile dedicate tipăririi de documente mici și de etichete se bucură de tot mai mult succes la nivel european, iar gradul de absorbție este în creștere și în România, dată fiind utilitatea lor în domenii precum vânzări, logistică sau gestiune. Principalele motive ale creșterii popularității acestor dispozitive țin de designul ergonomic, rezistența la factori externi precum murdăria, conectarea facilă la PC prin USB, Bluetooth sau Wi-Fi, precum și viteza de imprimare.

Nevoia de eficientizare

Potrivit reprezentanților Brother, aproximativ 45% dintre companiile mici și mijlocii doresc să diminueze costurile pentru imprimare. Astfel, companiile se concentrează pe eficientizare prin intermediul investiției în tehnologie. Soluțiile smart de imprimare, care asigură rapiditate și calitate, sunt văzute ca având o influență importantă asupra activității de zi cu zi a fiecărei companii, indiferent de domeniu.

Green

Companiile devin tot mai responsabile și, printre criteriile de selecție, sunt incluse impactul mai mic asupra mediului, consumul redus de resurse în timpul utilizării, precum și posibilitățile de reciclare.  Pe lângă aceste criterii, se acordă importanță și utilizării unor materiale non-periculoase și reciclării consumabilelor.

*62,2% dintre respondenţi au declarat că au nevoie de documente printate; 74,6% au declarat că au nevoie să printeze documentele pentru clienţi; 45,3% au declarat că au făcut un efort foarte mare pentru a reduce costurile legate de printing.

**Studiu realizat de IDC în ianuarie 2012 pe un eşantion de 1024 de decidenţi din domeniul achiziţiilor de hardware şi software în cadrul IMM-urilor din 13 ţări europene (inclusiv Rusia).

Soluțiile Brother sunt disponibile în România prin distribuitorii autorizați: AGIS Computer, Despec, RHS, Ropeco București și Top Edge Engineering.