Konica Minolta Business Solutions Europa anunță startul International University Contest, prin care susține instituțiile de învățământ superior din Europa în crearea unui campus digitalizat și îmbunătățirea serviciilor pe care le oferă.

 

Pentru a fi cât mai competitive, instituțiile de învățământ trebuie să se concentreze asupra unei organizări eficiente, iar Konica Minolta, furnizor important de servicii IT, susține prin acest concurs demersurile universităților în acest sens. Studenții înscriși în competiție au posibilitatea să se implice într-un proiect de cooperare internațională între instituții de învățământ și mediul de afaceri. Aceștia vor analiza un flux de informații sau documente din cadrul universității pe care o reprezintă și vor recomanda o îmbunătățire semnificativă sau o alternativă inovatoare.

 

“Pentru a participa la concurs, studenții trebuie să înțeleagă fluxul de lucru pe care aleg să îl analizeze, să propună o soluție inovatoare și fezabilă de îmbunătățire a acestuia și să prezinte beneficiile viitoare pentru universitate”, explică Manuel Arroniz, International Business Development Manager, Konica Minolta.

 

Juriul va fi format din reprezentanți internaționali ai mediului academic și de afaceri, inclusiv din cadrul Konica Minolta. Prima selecție se va face la nivel național, câștigătorii fiind invitați să participe la ceremonia de premiere a concursului la Berlin și să viziteze Centrul de Inovație al Konica Minolta, instituție care susține dezvoltarea de noi tehnologii și modele de afaceri. Echipele naționale câștigătoare vor participa la competiția internațională, a cărui premiu constă în invitații la Pioneers Festival 2017 în Viena, eveniment dedicat antreprenoriatului și inovației tehnologice.

 

 

 

 

Digitalizarea – Konica Minolta la Conferința Asociației Universităților Europene

 

“Tablete și click-uri pentru Europa: construirea unui campus digital de succes” a fost subiectul conferinței de anul acesta a Asociației Universităților Europene (EUA), care a avut loc în perioada 7-8 aprilie, în Galway, Irlanda. Konica Minolta a participat la Conferința EUA și a prezentat universităților proiectul “International University Contest”. Universități din 19 țări europene și-au arătat deja interesul sau au decis să participle, printre care și Universitatea Politehnică din București.

 

Pentru mai multe informații despre Konica Minolta International University Contest, accesați microsite-ul dedicat http://iuc.konicaminolta.eu/. Cei interesați să participe la concurs sunt rugați să completeze formularul de contact de pe microsite.