Konica Minolta Business Solutions România, lider pe piaţa sistemelor de printare şi integrator de soluţii şi servicii IT, oferă companiilor din sectorul industrial și de producție aplicații dedicate de inspecție vizuală a calității, bazate pe tehnologia video MOBOTIX, pentru analize avansate, automatizarea proceselor de lucru și digitalizare.

Soluțiile video inteligente MOBOTIX sunt compuse din camere video și aplicații de analiză video avansată care rulează pe echipamente hardware dedicate, fiind sincronizate cu sistemul de control al echipamentelor industriale, pentru a urmări procesele de lucru în mod autonom, asigurând atât optimizarea operațiunilor și reducerea costurilor, cât și creșterea profitabilității companiilor din domeniul industrial și de producție.

Prin procesul de monitorizare a liniilor de producție cu sistemele video, calitatea produselor realizate este îmbunătățită, viteza de producție crește, iar erorile umane sunt reduse. Aplicațiile de analiză video bazate pe Inteligență Artificială detectează automat defectele de producție, realizează numărarea digitală a produselor finite, recunosc etichete și preiau automat datele imprimate. Astfel, pot fi detectate zgârieturi, crăpături, deformări, componente lipsă sau greșite, scurgeri de lichide sau adezivi, obiecte străine, acumulare de murdărie, etichete tipărite greșit.

În general, configurarea și funcționarea pe termen lung a unei soluții de inspecție vizuală a calității implică anumite etape specifice precum efectuarea evaluărilor preliminare, dezvoltarea și antrenarea algoritmilor, configurarea inițială și actualizarea sistemului de fiecare dată când este introdus un produs nou. Actualizarea sistemului trebuie efectuată și atunci când este identificat un defect nou sau se modifică parametrii de detecție.

Soluțiile de analiză video din portofoliul Konica Minolta România se bazează pe camerele de supraveghere inteligente MOBOTIX, utilizatorii beneficiind de mijloacele necesare și capacitatea de a configura și actualiza sistemul într-un mod facil și intuitiv.

Aspectele legate de securitate și confidențialitate sunt fundamentale pentru domeniul producției industriale, iar sistemele MOBOTIX sunt recunoscute pentru securitatea cibernetică de nivel înalt. Toate elementele sistemelor video sunt securizate folosind criptarea, conexiuni sigure, certificate digitale și parole puternice. Acestea asigură trasabilitatea completă a acțiunilor utilizatorilor și conformitatea cu reglementările privind protecția datelor.