Konica Minolta, Inc (Konica Minolta) a primit distincția RobecoSAM Silver Class, o recunoaștere acordată la nivel mondial pentru durabilitate corporativă.

RobecoSAM, cu sediul în Elveția, este o societate de investiții internaționale, axată exclusiv pe investiții de durabilitate. RobecoSAM invită anual peste 3.000 dintre cele mai mari companii din lume să participe la evaluarea “Corporate Sustainability”. Rezultatele sunt analizate din perspectiva mai multor factori: economici, de mediu și sociali, cu accent pe capacitatea de a crea valoare pe termen lung. Recent, RobecoSAM a lansat raportul “Sustainability Yearbook 2014”, în care 70 de companii sunt clasificate  în categoria Gold Class, 65 de companii – printre care și Konica Minolta ca Silver Class – și 87 de companii ca Bronze Class. Dintre companiile clasificate Silver Class, patru sunt de origine japoneză, iar printreacestea se numără  și Konica Minolta.

La nivel global, investitorii au acordat o mare atenție nu doar indicatorilor financiari, ci și eforturilor și politicilor sociale și de mediu în procesul de evaluare a modului în care corporațiile creează valoare durabilă și pe termen lung. În evaluarea din acest an, Konica Minolta a primit cea mai bună clasificare oferită în sectoarele “Calculatoare și Periferice” și “Electronice de birou”, pentru inițiativele sale economice, de management al inovării și de gestionare a riscurilor. Compania a fost, de asemenea, lăudată pentru politica sa de mediu, pentru sistemele de management, și pentru diverse inițiative ecologice.

În afară de RobecoSAM Silver Class, Konica Minolta a fost inclusă în Dow Jones Sustainability World Index și Dow Jones Sustainability Index Pacific Asia realizate de Dow Jones, în indexurile RobecoSAM și Morningstar, precum și în indexul global FTSE4Good realizat de FTSE Group din Marea Britanie. În plus, compania a fost inclusă în Japan 500 Climate Leadership Index și Japan 500 Climate Disclosure Leadership Index realizate de CDP. Konica Minolta a primit, de asemenea, statutul “Prime” din partea agenției germane oekom research AG, fiind recunoscută ca una dintre companiile cu cea mai bună activitate de RCS din industria sa.

Sub sloganul “Giving Shape to Ideas”, Konica Minolta va continua să fie o companie demnă de încrederea societății, prin crearea de noi valori care să contribuie la îmbunătățirea calității societății și prin dezvoltarea, în continuare, a politicilor de CSR.