• Kärcher lansează aspiratoarele roboți RCV 3 și RCV 5;
  • RCV 5 este primul robot din gama Kärcher dotat cu inteligență artificială;
  • Roboții oferă 100% autonomie de timp și pot fi setați să curețe casa direct de pe telefonul mobil;
  • Datorită inteligenței artificiale, RCV 5 detectează și ocolește obstacolele cu ajutorul unui sistem dublu de navigare, cu laser și cameră;

Kärcher, lider mondial în tehnologia de curățare, a lansat robotul RCV 3, precum și robotul RCV 5, care este primul aspirator robot dotat cu inteligență artificială din gama sa. Aceștia pot curăța interiorul casei în mod 100% autonom, putând fi programați de la distanță, direct din aplicația mobilă.

Un studiu realizat de către Kärcher în ultimii ani arată că, la nivel global, oamenii petrec o medie de 2 ore și 52 de minute pe săptămână, făcând curat. Cu toate acestea, trendurile arată că oamenii apelează din ce în ce mai mult la echipamente fără fir, la roboți și la aparate care curăță mai eficient față de metodele clasice.

Dacă până acum curățarea casei presupunea un efort susținut din partea utilizatorilor și mult timp investit în procesul de curățare, noile tehnologii, precum și inteligența artificială reduc substanțial resursele de timp și energie, oferind consumatorului un maximum de confort. Mai mult, majoritatea aparatelor care beneficiază de inovație, oferă utilizatorului și componenta de sustenabilitate, ajutându-l să adopte un comportament din ce în ce mai responsabil față de mediu”, spune Mihaela Dărângă, reprezentant Kärcher România.

Roboții cu AI oferă 100% autonomie și pot fi controlați de la distanță, direct de pe telefonul mobil

RCV 3, modelul entry-level, curăță autonom toate tipurile de suprafețe. Acesta poate fi controlat de oriunde din aplicația mobilă Kärcher Home Robots, care poate mapa camerele locuinței, poate seta diferite programe de curățare și defini zonele interzise. Toate camerele sunt mapate cu sistemul de navigare de înaltă precizie LiDAR și senzorii ultra-sensibili, detectând treptele și diferențele mari de nivel pentru o curățenie complet sigură.

Detectarea obiectelor cu AI și sistem dublu de navigare

Modelul RCV 5 este dotat cu inteligență artificială și, pe lângă funcțiile lui RCV 3, poate detecta și ocoli obiectele, datorită sistemului dublu de navigare, cu laser și cameră. De asemenea, senzorii suplimentari împiedică aparatul să cadă, de exemplu, la baza scărilor.

În plus, funcția Auto Boost asigură o putere suplimentară pentru a îndepărta praful de pe țesăturile textile. Auto Boost poate fi dezactivat pe mochete și covoare pentru a menține curățarea la o putere de aspirare scăzută, atunci când este puțină murdărie. Acest lucru economisește energie și prelungește timpul de curățare, înainte ca robotul să se întoarcă la stația de încărcare.

Curățenie personalizată direct din aplicație

Cu ajutorul funcțiilor aplicației, pot fi setate programe de curățare specifice pentru fiecare cameră. De asemenea, pot fi definite zone interzise sau, dimpotrivă, zone care necesită o curățare suplimentară, cu ajutorul funcției de curățare a petelor.

Tot din aplicație pot fi setați numeroși parametri în funcție de necesitate – de la puterea de aspirare până la debitul de apă pentru programul de spălare.

O curățenie smart este o curățenie rapidă și eficientă, iar tehnologia își demonstrează de la an la an contribuția la economisirea de timp și obținerea unor rezultate mai bune decât în cazul procedeelor tradiționale de curățenie.