Hitachi Data Systems și Kapsch au organizat astăzi un prim eveniment comun pe piața locală, menit să aducă în atenția organizațiilor din România parteneriatul dintre cele două companii și modul în care acestea pot beneficia de sinergia dintre cele mai avansate tehnologii din domeniul stocării și experiența unei echipe de specialiști. Între Kapsch și Hitachi Data Systems există un puternic parteneriat atât la nivelul grupului, cât și în plan local. Ca și grupul austriac Kapsch, producătorului japonez pune un important accent pe activitățile de cercetare și dezvoltare, fiind plasat de companiile de cercetare de piață în top 5 în clasamentul furnizorilor de soluții de stocare.

Prin diversificarea portofoliului de parteneri, Kapsch România dovedește consecvență în demersul său de a pune la dispoziție o paletă cât mai largă de opțiuni în construirea arhitecturilor de stocare, backup și disaster recovery, consolidându-și statutul de integrator de sisteme IT independent de platformă.

În lista de priorități a Hitachi Data Systems și a Kapsch se înscrie dezvoltarea de infrastructuri IT capabile să furnizeze beneficiarilor soluții de afaceri moderne prin intermediul unor centre de date scalabile, pregătite să facă față în condiții optime de cost și performanță solicitărilor de dezvoltare ulterioare. Cele două companii vor promova în România soluțiile recent lansate de Hitachi Data Systems bazate pe platforma Hitachi Unified Storage (HUS) și pe suita de aplicații pentru managementul unificat al infrastructurii de stocare. Departamentele IT vor beneficia astfel de noi instrumente flexibile și ușor de utilizat în efortul lor de a înclina balanța în favoarea calității serviciilor și a costurilor în condițiile economice actuale.

Corporațiile mari şi mici înregistrează o creştere rapidă a volumului de date, în special a celor nestructurate existente sub formă de e-mail-uri, fișiere video, imagini etc. Se estimează că până în 2020 se va atinge o creştere de 42 de ori a volumului datelor în comparație cu 2009, iar în următorii trei ani se preconizează că în mediul enterprise vor exista mai mult de 1 miliard de aplicații în uz. Hitachi Data Systems și Kapsch consideră că toate datele au valoare şi pentru a exploata pe deplin acest potenţial este necesar ca datele şi informaţiile să fie stocate, reglementate şi gestionate ca un activ important al organizației. Numai în aceste condiții datele pot fi partajate, comparate şi analizate holistic pentru a beneficia de o perspectivă mai bună asupra valorii lor.

”România este una dintre piețele importante din regiune, iar extinderea rețelei noastre de parteneri adresează oportunitățile de creștere pe care le-am identificat în plan local. Am fost plăcut surprinși să descoperim că subsidiara Kapsch din România deține o echipă de specialiști capabilă să ne asigure suportul de care avem nevoie atât în partea de vânzare și implementare de soluții, cât și în cea de service. S-au creat astfel premizele unei colaborări pe termen lung cu un câștigător cert, și anume comunitatea de clienți locali ai Hitachi Data Systems,” a declarat Marek Świerad, General Manager CEE & MENAT, Hitachi Data Systems.

”Capacitatea de a include în soluțiile oferite clienților noștri o varietate de produse de cea mai nouă generație reprezintă un factor diferențiator important. Cu atât mai mult, în condițiile actuale, în care eforturile departamentelor IT din organizații se îndreaptă către reducerea costurilor, a complexității operaționale și îmbunătățirea agilității componentei IT. Companiile se confruntă deja cu provocările ridicate de Big data, în condițiile în care anul trecut volumul de date nou create a atins 1,8 zettabytes, iar până în 2015 acesta va crește până la aproximativ 8 zettabytes. Parteneriatul cu Hitachi Data Systems ne permite să aducem o dată în plus în fața clienților cele mai noi tehnologii din domeniul stocării și va contribui semnificativ la atingerea obiectivului nostru de a deveni în următoarea perioadă o companie cu o cotă semnificativă de piață,” a declarat Dan Roman, Director General Kapsch România.