Radu Georgescu, antreprenor în serie, investitor și mentor, Founding Partner & Chairman GECAD Group, continuă întâlnirile cu tinerii din instituțiile de învățământ liceal, sub umbrela proiectului Jurnal de Antreprenor în Licee.

În anul școlar 2011-2012 care a marcat și debutul proiectului au participat la întâlnirile cu Radu Georgescu peste 700 de elevi de la 12 licee din Iaşi, Timişoara, Braşov, Cluj, Arad, București și Târgoviște.

“Ne dorim să întâlnim tineri deosebiți care simt nevoia de a discuta deschis despre pasiunile lor, inovație, dorința de a schimba lumea și, printre picături, despre software, Internet, comerț electronic, tehnologii moderne și cum e să fii antreprenor. Dorim să le dăm posibilitatea de a pune întrebări și de a descoperi răspunsuri pe care nu le află din cărți și uneori nici în școală”, explică Radu Georgescu.

Primele întâlniri vor avea loc în luna octombrie la Ploiești, la Colegiile Naționale Ion Luca Caragiale și Mihai Viteazul. Ulterior, în noiembrie, întâlnirile cu liceenii se vor muta în București, urmând a fi organizate în câteva dintre instituțiile de elită din Capitală.

“Am beneficiat de foarte multă susținere pentru prima ediție a proiectului Jurnal de Antreprenor în Licee, fapt care ne demonstrează că profesorii știu cât de important este să ofere elevilor acces la modele reale, și nu doar teoretice, de evoluție profesională”, spune Iuliana Butuc-Cerchez, Corporate Affairs Officer GECAD Group și coordonatoarea proiectului.

Jurnal de Antreprenor în Licee a debutat în septembrie 2011 şi urmăreşte să stimuleze spiritul antreprenorial în rândul elevilor de liceu. Proiectul se desfăşoară sub forma unor întâlniri periodice cu elevii ce urmează cursuri cu profil real (informatică, matematică-informatică sau economic) în cadrul unor licee de prestigiu din ţară.

“Prima ediție a proiectului a primit sprijinul a mai mult de 30 de cadre didactice și 13 voluntari care au fost practic ambasadorii noștri la fața locului”, menționează Iuliana Butuc-Cerchez.