Urban Surfers Investment GmbH, o firmă de consultanţă din domeniul digital din Germania, tocmai ce a lansat aplicaţia mobilă JinGER – abrevierea de la “Jobs in Germany”, aplicaţie ce oferă informaţii şi sfaturi practice, tinerilor calificaţi ce doresc să lucreze în Germania.
“Idea a pornit de la angajaţii noştrii şi a fost iniţial doar un proiect pe lângă multe altele”, declară Cristopher Hähner (CEO al USI GmbH). Firma de consultanţă, fondată în 2013, lucrează cu o echipa internaţională de angajaţi, care se confruntau cu întrebări precum “Cum obţin asigurare medicală”, “Cum mă înregistrez?”, “Cum închiriez un apartament?” sau “De ce magazinele sunt închise duminica?”. Împreună au venit cu ideea de a combina întrebările şi răspunsurile într-o singură aplicaţie mobilă. “Am fost surpinşi să descoperim că pe piaţă nu există nici o altă aplicaţie precum aceasta”, declară antreprenorul în vârstă de 38 de ani.
JinGER, este disponibilă, în patru limbi, printre care şi română. În categorii precum “Munca în Germania”, “Procesul de mutare” şi “Viaţa în Germania”, aplicaţia oferă celor interesaţi, informaţii şi sfaturi pentru facilitarea procesului de mutare şi integrare. Pentru utilizarea aplicaţiei, trebuie creat un cont de user. Layout-ul este user-friendly şi la sfârşitul fiecărei categorii, userii au la dispoziţie checklist-uri unde îşi pot alege paşii de care au nevoie şi îi pot bifa pe cei deja îndepliniţi şi Quiz-uri cu întrebări din secţiune. Pentru cei interesaţi doar de anumite aspecte, aplicaţia oferă opţiunea “Salvează ca interes”, ce funcţionează precum un bookmark.
JinGER este disponibilă în Play Store, pentru Android, începând cu 13 aprilie, gratuit.
Versiunea pentru Apple, va fi disponibilă curând, iar o secţiune cu oferte de job-uri este în curs de dezvoltare.
Cei interesaţi pot descarca aplicaţia de aici
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ionicframework.jinger71413 sau pot
vizita pagina Facebook a aplicaţiei https://www.facebook.com/jinger.de?fref=ts