În cadrul competiţiei de la St. Petersburg am avut deosebita plăcere de a discuta cu Jeff Jonas, IBM Fellow and Chief Scientist of the IBM Entity Analytics Group care a declarat: „Este prima dată pentru mine când vin la această competiție și sunt foarte încântat pentru că mă aflu aici. Este un sentiment plăcut și pentru că nu am fost niciodată în St. Petersburg până acum. Ieri am avut şansa de a vorbi la întâlnirea studenţilor care participă și trebuie să-ți spun că sunt foarte emoționat, deoarece aceștia sunt câțiva dintre cei mai deștepți tineri din lume în această arie a programării.

Mă uit la ei și realizez că ei sunt următoarea generație, că ei vor construi sistemele din viitor. Acest lucru mă emoționează pentru că imi amintesc de mine, de perioada mea de început, când eram tânăr și îmi doream să ajung să lucrez în computer programming.

Principala mea încurajare pentru ei este că vor avea locuri de muncă foarte bune, că viitorul este foarte promițător pentru ei. Sunt foarte încrezător în reușita lor și sunt încântat pentru ei.”

Silviu Cojocaru