O dată cu extinderea inițiativelor BYOD (Bring Your Own Device) atât în cadrul companiilor, cât și la nivelul instituțiilor de sănătate, Ixia validează și consolidează rețelele Wi-Fi cruciale

Ixia, furnizorul de soluții de testare și monitorizare destinate accelerării și garantării livrărilor de aplicații, îmbunătățește funcționarea aplicațiilor critice prin rețele Wi-Fi. Datorită utilizării extinse a dispozitivelor Wi-Fi de tip life-critical, inclusiv a defibrilatoarelor, pompelor de infuzie și monitoarelor EKG în domeniul sănătății și a gradului de utilizare în creștere a programelor BYOD pentru instrumente de comunicare integrate de tip voce și video în companii, astăzi este mai important ca oricând ca rețelele Wi-Fi să funcționeze în permanență în condiții de siguranță. Ixia și-a extins soluția de top IxVeriWave de testare a rețelelor Wi-Fi pentru a permite clienților producători de dispozitive, companii și operatori să-și optimizeze produsele și serviciile, să identifice mai rapid problemele și să răspundă cererii tot mai mari de rețele Wi-Fi sigure.

În contextul extinderii programelor de tip BYOD, rețelele Wi-Fi susțin acum un volum mai mare ca oricând de date critice de tip voce și video și generate în timp real. De asemenea, industria medicală continuă să integreze din ce în ce mai mult conexiune Wi-Fi în dispozitivele destinate îngrijirii medicale critice pentru pacienți. Testele de certificare Wi-Fi Alliance care se concentrează numai pe interoperabilitate nu mai sunt suficiente, iar clienții nu sunt dispuși să tolereze scăderea gradului de siguranță, întrucât performanțele slabe pot afecta aplicațiile de tip business- sau life-critical.

Beneficii

IxVeriWave permite utilizatorilor să simuleze cu ușurință și rapiditate rețele reale, să simuleze mobilitatea dispozitivelor și să măsoare indicatorii cheie de performanță. Sistemul furnizat de Ixia pentru testarea automată a funcționalității și performanței minimizează costurile și timpul necesar testării. Ixia optimizează performanța conectând dispozitivele la o baterie cu sute de teste specifice construite pentru a realiza o evaluare cuprinzătoare a performaței și capacităților oricărui dispozitiv Wi-Fi.

Cu Ixia, atât companiile, cât și operatorii pot acum să răspundă la provocările specifice apărute în rețelele Wi-Fi folosind funcționalități de testare care includ:

  • Standardizarea performanței în laborator prin simularea condițiilor ideale și reale.
  • Evaluarea performanței reale prin introducerea traficului de fundal, interferențelor și a altor variabile.
  • Replicarea condițiilor rețelelor reale pentru a izola și a soluționa problemele înaintea lansării produselor.
  • Validarea roaming-ului și a zonei de acoperire prin utilizarea atenuatorilor variabili programabili pentru a îndepărta într-o manieră controlată dispozitivele de și între punctele de acces la rețea.
  • Testele de coexistență / interoperabilitate realizate prin evaluarea funcționării dispozitivelor cu puncte de acces multiple și clienți mobili.
  • Evaluarea performanței aplicației / calității experienței prin generarea de  trafic de tip voce, video sau de date către sau de la dispozitive, folosind terminale Ixia.

Comentarii din industrie

„Dispozitivele  cu interfețe Wi-Fi integrate devin elementul central al ecosistemului mobil”, a spus Craig Mathias, Director al companiei de consultanță în domeniul rețelelor wireless și mobile Farpoint Group. „Producătorii din industria manufacturieră nu-și pot permite să le ofere utilizatorilor altceva decât experiențe de cea mai bună calitate, așadar ei trebuie să valideze performanța și calitatea pe durata întregului ciclu de viață al fiecărui produs.”

„Rețelele Wi-Fi nu mai sunt doar o tehnologie „pe care e bine să o ai”, iar tot mai multe companii, specialiști din domeniul sănătății și consumatori depind de rețele Wi-Fi sigure pentru activitățile lor cotidiene”, a spus Joseph Zeto, director, product marketing, Ixia. „Soluțiile Ixia sunt recunoscute ca reprezentând cel mai înalt standard pentru optimizarea livrărilor de aplicații peste rețele Wi-Fi și continuăm să folosim expertiza noastră și să introducem noi standarde cuprinzătoare pentru validarea dispozitivelor mobile adaptate rețelelor Wi-Fi.”

Pentru mai multe informații despre testarea dispozitivelor Wi-Fi și performanțelor acestora folosind Ixia, vizitați www.wifidevicetest.ixiacom.com sau descărcați documentul de tip white paper care cuprinde informații valoroase cu privire la testarea performanțelor dispozitivelor adaptate la rețele Wi-Fi.