Ixia asigură un nivel optim de fiabilitate și performanță pentru dispozitivele mobile cu ajutorul noii soluții de testare WaveDevice, soluție care le oferă utilizatorilor o experiență deosebită atunci când folosesc rețelele Wi-Fi. Dispozitivele mobile actuale trebuie să susțină aplicații și servicii disponibile în timp real, iar WaveDevice încorporează tehnologia de vârf a companiei Ixia în materie de testare și validare a rețelelor LAN wireless (WLAN) astfel încât dispozitivele mobile să poată face față creșterii accelerate a gradului de utilizare la nivel mondial.

În prezent, pentru multe dispozitive mobile, rețelele Wi-Fi reprezintă singura posibilitate de a se conecta la Internet și, din ce în ce mai des, ele trebuie să susțină servicii de importanță vitală, de la apeluri video și voce în timp real la servicii de urgență în spitale, soluții de comunicații unificate (unified communications) și resurse în cloud pentru companii. Utilizatorii individuali, dar și companiile își doresc să se bucure oricând și oriunde de o experiență de calitate, însă numărul tot mai mare de utilizatori și nevoia lor de a fi permanent conectați pun la încercare limitele dispozitivelor mobile noi și tradiționale.

Caracteristicile importante ale soluției WaveDevice

Pornind de la riscurile tot mai mari datorate performanței scăzute a dispozitivelor, soluția WaveDevice de la Ixia le oferă producătorilor posibilitatea de a-și asigura succesul unui nou produs încă din faza de proiectare. Ixia oferă singura soluție comercială din industrie care maximizează și validează performanța dispozitivelor cu capabilități Wi-Fi, permițându-le producătorilor:

  • Să scurteze timpul necesar lansării pe piață a unui dispozitiv, oferindu-le posibilitatea de a identifica exact și de a optimiza modul în care vor funcționa noi modele.
  • Să evalueze performanța produsului pentru o mare varietate de configurații a punctelor de access Wi-Fi.
  • Să simuleze repede și ușor modul în care se comportă dispozitivele în rețele live și în contextul serviciilor de roaming, a interferențelor și a funcționării în paralel cu alte dispozitive Wi-Fi.
  • Să mărească aria de acoperire a testelor, reducând, în același timp, costurile datorită metodelor de testare repetabile și automatizate pentru o gamă largă de medii Wi-Fi.

Comentarii din industrie

„Identificarea problemelor de performanță pentru o soluție Wi-Fi poate constitui o provocare, în special atunci când aceste probleme rezultă din performanța scăzută a dispozitivelor clienților”, a spus Craig Mathias, Principal, Farpoint Group. „Soluția WaveDevice de la Ixia poate ajuta dezvoltatorii, inginerii de testare și din teren să localizeze și să înțeleagă repede, cu precizie și eficient din punct de vedere al costurilor, toate problemele de performanță ale dispozitivelor.”

„Utilizatorii nu mai sunt deloc dispuși să accepte un nivel scăzut de performanță al dispozitivelor mobile pe care le dețin”, a menționat Joseph Zeto, Director of Product Marketing, Ixia. „În acest context, producătorii de dispozitive riscă să piardă din cota lor de piață dacă produsele nu corespund așteptărilor de calitate ale utilizatorilor. Cu ajutorul soluției WaveDevice, clienții noștri pot fi siguri că livrează de fiecare dată dispozitive cu Wi-Fi performante și de încredere.”