CodeCamp și ITSpark organizează Conferinta IT Camp în perioada 28-29 mai la Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca, adresată profesioniștilor implicați în implementări de tehnologie Microsoft și managerilor cu rol decizional, ce doresc să fie la curent cu ultimele tehnologii din domeniul IT, să-și îmbogățească cunoștințele tehnice și care urmăresc participarea la training-uri cu adevărat eficiente, bazate pe tehnologiile disponibile astăzi.

“Suntem foarte bucuroși să anunțăm ediția a doua a conferinței IT Camp, mai bogată și diversificată în conținut, și cu o prezență din ce în ce mai numeroasă. Suntem convinși că ediția din 2012 este un pas hotărât înainte pentru ca IT Camp să devină o conferința de referință în regiunea Europa Centrală și de Est pentru specialiștii care lucrează cu tehnologii Microsoft. “ a declarant dl. Mihai Tătăran, co-organizator IT Camp.

Organizatorii au pregătit două zile în care dezvoltatorii, profesioniștii IT și arhiecții pot beneficia de  peste 30 de sesiuni tehnice si open panel, prezentate de peste 30 de speakeri locali și internaționali. Între aceștia, doi experți cu titul de Microsoft Regional Director (Tim Huckaby, RD și MVP, numit de către presa de specialitate un “pionier al revoluţiei Smart Client”; Ciprian Jichici, RD și MVP) și peste 20 de experți cu titlul Microsoft Most Valuable Professional (MVP), o parte din ei fiind speakeri internaționali (Paula Januszkiewicz, Enterprise Security MVP; Lino Tadros, C# MVP; Martin Kulov, Visual Studio ALM; Giorgio Garcia-Agreda, Dynamics CRM MVP; Alessandro Pilotti, IIS MVP; Mihai Tătăran, ASP.NET MVP).

Conferința acoperă teme de interes general precum Hyper-V, Office 365 și Private & Public Cloud pentru profesioniștii IT, Windows Azure și platforme de cloud, aplicații pentru Windows 8 Metro și dezvoltarea de jocuri XBox Live pentru Windows Phone pentru dezvoltatori, iar pentru arhitecți Domain Driven Design, paneluri publice și multe altele.

Conținutul va fi organizat pe trei track-uri paralele (pentru arhitecti, dezvoltatori și profesioniști IT), adresând probleme și nevoi specifice fiecărei audiențe. În paralel cu aceste track-uri, se pune la dispoziția participanților o sală dedicată laboratoarelor Hands-On-Labs (HOL), cu toate resursele necesare parcurgerii laboratoarelor pe cont propriu (stații de lucru cu mașini virtuale pre-instalate și documentația necesară pentru finalizarea cu succes a fiecărui laborator, descrisă pas cu pas).

Taxa de participare la conferință este de 375 lei şi include accesul la toate sesiunile din cadrul conferinţei, precum și toate costurile legate de participare. Pe parcursul întregului eveniment se vor organiza concursuri cu premii surpriză, iar după eveniment participanţii vor avea acces exclusiv la înregistrările video ale tuturor prezentărilor, în cazul în care nu au reușit să ajungă la toate sesiunile care prezentau interes.

Prima ediție a conferinței IT Camp a avut 21 de sesiuni tehnice, ce s-au desfășurat pe două track-uri paralele (Dev și ITPro), și a înregistrat peste 240 de participanți. Conținutul a fost prezentat de speakeri locali și internationali, dintre care un expert cu titlul Microsoft Regional Director și 10 experți cu titlul de Microsoft Most Valuable Professional.