Încă de la apariția Internetului, societatea a manifestat un interes tot mai mare față de accesul la informație, conectivitate și comunicații pe distanțe mari cu costuri reduse. Conexiunea la Internet a devenit astfel o necesitate – atât acasă sau la birou, cât și în deplasările personale sau de afaceri. Dacă acasă sau la birou conectarea simultană a mai multor dispozitive la Internet este o operație relativ simplă, în deplasări lucrurile sunt mai complicate. Desigur, smartphone-urile din ziua de astăzi permit configurarea de hotspot-uri ad-hoc, dar raza de acoperire și performanțele sunt de multe ori sub așteptări. În plus, utilizarea unui telefon în acest mod duce la o golire rapidă a bateriei, ceea ce poate genera alte probleme și neplăceri. De aceea, NETGEAR propune ca soluție hotspot-ul mobil MR1100, pe care îl promovează sub denumirea mai expresivă Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router.

Echipat cu un chipset Qualcomm MDM9x50, NETGEAR MR1100 asigură suport LTE CAT 16 și poate atinge viteze de până la 1Gbps pentru download și respectiv 150Mbps pentru upload. Iar prin intermediul interfeței WiFi dual-band 802.11ac cu care este prevăzut, echipamentul permite conectarea simultană la Internet a până la 20 dispozitive. În plus, el este dotat și cu un port Ethernet, pentru conectarea unui PC prin fir. De asemenea, permite instalarea unui card microSD și asigură capabilități de server media și NAS, pentru partajarea datelor stocate cu toate dispozitivele conectate.

Cu un format compact, ce măsoară numai 105.5×105.5×20.35mm, MR1100 are un design rectangular cu colțuri rotunjite relativ simplu, dar iese în evidență prin ecranul LCD circular de 2.4” montat pe partea superioară. Aici a fost amplasat și indicatorul LED de stare, în timp ce butonul de pornire a fost montat pe o laterală. Tot pe o laterală se află și conectorul Ethernet, 1 port USB Tip-A, portul USB Tip-C pentru alimentare și 2 conectori TS-9 pentru montarea de antene externe opționale. Pe lângă dispozitiv, producătorul mai furnizează în pachet alimentatorul extern cu cablul USB Tip-C aferent, o baterie Li-Ion de 5040mAh ce asigură funcționarea timp de 24h, capacul locașului pentru baterie și ghidul de utilizare.

Punerea în funcțiune și configurarea lui NETGEAR MR1100 sunt operații extrem de simple, ce pot fi realizate cu ușurință și de utilizatorii fără cunoștințe tehnice în domeniu. Astfel, toate informațiile necesare, precum SSID-ul rețelei WiFi și parola de acces, sunt afișate pe ecranul încorporat, iar administrarea și configurarea se pot realiza de pe dispozitive mobile, folosind aplicația Netgear Mobile App. Apoi, restul utilizatorilor se pot conecta cu parola configurată la rețeaua astfel creată, la fel ca în cazul oricărui alt hotspot.

Odată parcurși pașii simpli pentru configurare, NETGEAR MR1100 este companionul ideal pentru călătorii făcute împreună cu familia, prietenii sau cu colegii și partenerii de afaceri. Indiferent de cadru sau locație, echipamentul oferă conexiune stabilă la Internet de mare viteză unui număr ridicat de utilizatori, iar bateria de capacitate mare asigură autonomie pentru întreaga zi. Drept urmare, este printre altele o alegere potrivită atât pentru excursiile cu apropiații în aer liber, cât și pentru întâlnirile de afaceri în puncte de tranzit, precum aeroporturi sau hoteluri.

Cu un preț de achiziție de circa 1800 Lei, NETGEAR LTE Mobile Hotspot Router nu este tocmai un produs accesibil, dar este cel mai rapid produs de acest fel disponibil pe piață la ora actuală. De aceea, el reprezintă cea mai bună alegere pentru utilizatorii cu pretenții ridicate, asigurând cele mai bune rezultate, mai ales în cazul partajării conexiunii la Internet cu un număr ridicat de dispozitive.