InstantSpace anunță lansarea platformei de rezervări rapide de spații pentru evenimente și servicii conexe. Compania a atras totodată o nouă rundă de finanțare, în valoare totală de 500.000 de euro, condusă de  EGV, cu participarea Sparking Capital și a unor business angels străini, la o evaluare a companiei de 4 milioane euro. DLA Piper a furnizat consultanță juridică în România iar compania de avocatură Igal Arnon în Israel.

InstantSpace este prima companie conectată direct la sistemele de management hoteliere, care simplifică întregul proces de rezervare a spațiilor pentru evenimente și de contractare a serviciilor conexe (catering, închirierea echipamentelor tehnice, cazare etc). Practic, închirierea unui spațiu pentru un eveniment / conferință și a serviciilor necesare este acum la fel de ușor de realizat ca și rezervarea unei camere pe platforme populare precum booking.com sau expedia.com. 

“Suntem entuziasmați să lansăm acum platforma instant.space și să schimbăm pentru totdeauna modul în care industria evenimentelor funcționează. Dorim să mulțumim în egală măsură fondurilor de investiții, cât și investitorilor  individuali care ne-au susținut încă de la început, dar și hotelurilor partenere, pentru toată încrederea în acest business într-o perioadă nu tocmai propice pentru industria în care activăm“, spune  Ofir Bar-Noy, Co-Fondator InstantSpace.

“Conectăm companiile cu un număr mare de hoteluri care pun la dispoziția lor spații pentru evenimente, la prețuri competitive. Utilizarea platformei este foarte facilă, de la selectarea locației până la aflarea prețului pentru fiecare sală și rezervarea instantanee a celei potrivite, cu întregul pachet de servicii necesare, totul pe o singură factură. Până acum, în acest domeniu (MICE – Meetings, Incentives, Conferences & Events) rezervarea unui astfel de spațiu presupunea trimiterea unui număr mare de solicitări la fiecare hotel în parte, pas urmat de câteva zile de așteptare până la primirea tuturor informațiilor necesare”, explică Alex Stănescu, CEO și Co-Fondator la InstantSpace.

“InstantSpace construiește acum infrastructura digitală pentru industria evenimentelor. Impactul acestei platforme la nivelul organizatorilor și managerilor de hoteluri va fi extraordinar de puternic. În afara tehnologiei în sine, compania aduce mai multă transparență în rezervarea și organizarea de evenimente, dar și viteză mare de execuție și un confort suplimentar utilizatorilor”, a adăugat Cristian Munteanu, Managing Partner la EGV.

Începând de astăzi, oricine este interesat de organizarea unui eveniment poate vizita instant.space pentru a selecta cel mai potrivit hotel, a verifica datele disponibile și pentru a rezerva imediat un spațiu pentru un eveniment. Compania are în plan lansarea pe piața din Israel în viitorul apropiat.