Conform datelor furnizate de ANAF in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare , in 08.01.2013 exista 372.354 de firme care aplica acest sistem incepand cu prima zi a anului 2013. Expert394 Plus versiunea 2.0.8 permite verificarea automata a portofoliului de furnizori, versiune disponibila incepand cu 10.01.2013.

Sistemul de deducere a TVA la incasarea facturii, aplicabil incepand cu prima zi a anului 2013, va fi implementat in 372.354 de firme, conform datelor existente la ANAF.

SoftProEuro, firma care a dezvoltat platforma de verificare incrucisata a declaratiilor 394 si Expert394 Plus – instrumentul pentru automatizarea acestor verificari – va permite verificarea tuturor furnizorilor automat. Aceasta verificare va fi facuta exclusiv pentru portofoliile de parteneri ale utilizatorului, acesta fiind astfel independent de orice actualizare a datelor ANAF, actualizare care se va face automat de catre sistemul Expert394 Plus si gestionata de platforma de cloud computing pentru firmele medii-mari si mediul academic – inNori.ro .

SoftProEuro pune asfel la dispozitia firmelor platforma inNori.ro printr-un pachet de 120 de servere care vor monitoriza permanent bazele de date ale ANAF, din dorinta de a asigura succesul trecerii la aplicarea sistemului TVA la incasare.

Pe viitor, SoftProEuro va continua demersurile catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) pentru sprijinirea mediului academic prin platforma inNori.ro si recunoasterea platformei ca si entitate inovativa desprinsa din proiectele de cercetare desfasurate anterior cu sprijinul ANCS.