Mai puțin de 10% dintre organizații declară faptul că infrastructura lor  IT existentă este pe deplin pregătită pentru a adresa proliferarea dispozitivelor mobile, social media, analiza datelor și cloud computing, potrivit rezultatelor preliminare anunțate astazi de IBM.

Acest studiu, intitulat “Infrastructura IT Contează“, este bazat pe răspunsurile a 750 CTOs, CIOs și alți directori ai departamentelor IT din 18 țări și 19 industrii. Realizat de IBM Institute for Business Value, cercetarea evidențiază disponibilitatea infrastructurii, provocările de afaceri și de organizare întâmpinate de organizatii pe parcurs ce interacționează cu noua eră IT.

Potrivit studiului, 7 din 10 organizații recunosc faptul că infrastructura IT joacă un rol important în generarea avantajului competitiv sau optimizarea veniturilor și a profitului. Majoritatea respondenților, 62%, plănuiesc să crească cheltuielile destinate infrastructurii IT în următoarele 12-18 luni.

Obiectivul studiului este de a înțelege mai bine tendințele majore care afectează infrastructura IT și provocările cu care se confruntă organizațiile în ceea ce privește intretinerea și modernizarea tehnologiilor existente, mai ales când este vorba de noile schimbări tehnologice. De asemenea, IBM examinează diferite moduri în care organizațiile utilizează infrastructura pentru a concura mai eficient pe piață.

“În discuțiile noastre cu liderii tehnici, am observat faptul că schimbările istorice de transformare a afacerii și tehnologia creează o nevoie mai mare și o urgentare a implementării infrastructurii de calcul care poate susține rezultatele afacerii lor“, a declarat Tom Rosamilia, Senior Vice President of IBM Systems & Technology Group and IBM Integrated Supply Chain. “Companiile inovatoare de astăzi recunosc că infrastructura potrivită poate furniza avantaj competitiv real, susținând creșterea“.

Potrivit studiului preliminar, 46% dintre respondenți au declarat că se confruntă cu provocări privind eficiența și securitatea relocării masivelor de date între zonele geografice. Un procentaj de 43% se confruntă cu constrângeri ale capacității de reducere a costurilor și de îmbunătățire a eficienței în mediul lor de stocare la nivel global.

În ciuda importanței infrastructurii IT, doar 22% dintre companiile intervievate au o strategie bine-definita în ceea ce privește infrastructura IT la nivel de organizatie.

Rezultatele complete ale studiului global vor fi disponibile public în iulie 2014.