Astăzi, 22 noiembrie, își deschide porțile pentru publicul larg Internetics Interactive Expo, un proiect inițiat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank. Expoziția include peste 40 de proiecte de realitate virtuală, realitate augmentată și instalații digitale.

Proiectele expuse sunt realizate atât de studiouri locale cât şi internaţionale. Secțiunea dedicată proiectelor internaționale este curatoriată de Maria Guță, artist independent ale cărei creații, în special instalații VR și proiecte de fotografie, au fost expuse la Tokyo, Berlin, Paris, Milano sau Zurich.

Internetics Interactive Expo este deschisă publicului în perioada 22-25 noiembrie la The Institute Space, Bulevardul Dacia nr. 12, în Cartierul Creativ. Accesul este gratuit și se va face în intervalul 10:00-22:00, exceptând ziua de 22 noiembrie, cu ocazia vernisajului, când programul este 19:00-23:00.

Fie ca este vorba despre proiecte care te pun în fața celor mai intense frici, cum este cea de înălțime, lucrări augmentate ale unora dintre cei mai cunoscuți artiști grafici români, experimentarea unor călătorii virtuale în Europa sau chiar pe alte continente, cărți ale căror imagini prind viață, redarea în VR a Marii Uniri sau descoperirea unor metode interactive de învățare și redefinirea cinematografiei prin tehnica 360º, Internetics Interactive Expo propune experiențe pentru toate gusturile.

Internetics Interactive Expo dezvăluie modul în care tehnologiile digitale și industriile creative interacționează, oferind posibilitatea vizitatorilor să exploreze conținut creativ într-un context nou și dintr-o perspectivă imersivă.

Traseul expoziţiei cuprinde de asemenea proiecte ale unor regizori consacrați precum Radu Ciorniciuc (Acasă/HOME) sau Benoit Felici (The Real Thing), o animaţie nominalizată la Premiile Oscar (Blind Vaysha), cel mai performant kit de VR de pe piaţă la ora actuală, ce redefineşte industria de gaming (HTV VIVE), precum și o serie de proiecte care abordează tehnologia 360 º (Circus 360, VR BIKE RIDE – LONDON EDITION, Nemo Electronic Playground).