Buyers Laboratory LLC (BLI) a ales Canon drept câştigător al premiului „2014 Wide Format Graphic Arts Printer Line of the Year”, graţie calităţii deosebite a gamei de produse Canon imagePROGRAF pentru artă grafică. Râvnita distincţie BLI „Line of the Year” se oferă o singură dată pe an producătorilor ale căror game de produse au fost testate şi considerate ca fiind cele mai bune per total, după o evaluare riguroasă de două luni. Pentru echipamentele de format mare, sunt punctate calități precum fiabilitatea, calitatea imaginii, uşurinţa de folosire, management-ul culorilor, productivitatea şi conectivitatea. Totodată, se mai iau în considerare amploarea gamei producătorului, precum şi abilitatea acestuia de a crea produse de calitate, potrivite unui spectru larg de nevoi ale consumatorilor.

Echipamentele Canon cu 8 şi 12 modele de culoare aduc inovaţie, acurateţe şi precizie şi control al culorii

Oferta Canon este cuprinzătoare și răspunde cu succes oricărei cereri pe pieţele de imprimare de format mare, (producţie şi proofing) cu cele 8 (opt) modele de culoare, pe toate gamele de mărimi comune. Performanţa excelentă a tuturor modelelor, obținută și analizată în laborator, a contribuit, în egală măsură, la câștigarea premiului „2014 Line of the Year”, echipamentele Canon fiind recunoscute drept cele mai bune imprimante de format mare pentru artă grafică. În plus, toate modelele Canon testate în ultimul an (2013) au fost și ele clasificate în topul produselor „Highly Recommended”, obținând și premii Pick din partea BLI.

În 2013, Canon a actualizat gama de imprimante de format mare cu opt şi 12 (douăsprezece) culori, adăugând mai multe funcţii demne de menţionat, cum ar fi spectrofotometrul opţional sau soluţia de portal cloud Canon Direct Print & Share. Dintre noile echipamente cu opt culori (marcate cu un S în numele modelului), BLI a testat imagePROGRAF iPF6400S (de 24 inci) şi iPF8400S (de 44 inci), ambele performând excepțional. Echipamentele Canon au fost selectate de către BLI Picks și

incluse în categoriile lor. Deşi nu a fost testat, modelul mai mare (de 60 de inci), imagePROGRAF iPF9400S, lansat recent, diferă doar ca mărime. Prin urmare, este aşteptat să ofere performanţe similare din punct de vedere al calităţii. În afară de modelele din linia Canon pentru arte grafice, mai sunt şi imprimantele cu 12 culori. Imprimantele cu 12 (douăsprezece) culori includ două modele: imagePROGRAF iPF6450 (de 24 inci) – câştigător BLI Pick în 2012 – şi similarul iPF6400. Cele două modele de imprimante sunt disponibile şi în configuraţii de 44 şi 60 de inci – iPF8400, respectiv iPF9400.

Mai multe detalii despre criteriile de jurizare și calităţile pentru care Canon a fost ales câştigătorul „2014 Wide Format Graphic Arts Printer Line of the Year” găsiţi în comunicatul BLI.

Imprimantele de format mare Canon, premiate pe toate liniile

Echipamentele Canon au câştigat premiile BLI Pick pentru toate cele trei categorii de imprimante pentru artă grafică. Dacă premiile pentru majoritatea categoriilor de produse sunt anunţate de două ori pe an, în lunile ianuarie şi iulie, premiile pentru imprimante de format mare sunt anunţate în această perioadă a anului. Informaţii suplimentare găsiţi în link-urile celor trei imprimante câştigătoare, de mai jos:

 Canon imagePROGRAF iPF6400S – premiul “Outstanding 24” 8–Colour Wide Format Graphic Arts Printer”

 Canon imagePROGRAF iPF8400S – premiul “Outstanding 44” 8–Colour Wide Format Graphic Arts Printer”

 Canon imagePROGRAF iPF765 MFP M40 – premiul “Outstanding Colour Wide Format Graphic Arts Printer”