BITSoftware continuă politica de îmbunătăţire continuă a soluţiilor sale de business menite să ajute firmele din diverse industrii să-şi îmbunătăţească productivitatea şi să realizeze obiectivele de creştere pe termen lung, lansând versiunea 12.09 a soluţiei ERP open-source SocrateOpen. SocrateOpen 12.09 vine cu peste 30 de funcţionalităţi noi în zona de Aprovizionare, CRM şi servicii, Stocuri, Vânzări, Contabilitate și Trezorerie.

Începând cu această versiune, BITSoftware pune la dispoziția companiilor care activează în zona de servicii posibilitatea utilizării sistemului Kanban. Acesta este un sistem vizual de control, care foloseşte carduri ataşate de sesizări pentru a monitoriza fluxul solicitărilor în general, (request management), a lead-urilor (sales pipeline) și a producției de software, în particular (request for change, incident management), uşurând comunicarea şi asigurând autoreglarea fluxurilor. Kanban poate fi utilizat pentru a conecta procesele între ele, asigurând un bun control al sesizărilor şi o atenţie sporită faţă de client, contribuind permanent la îmbunătăţirea calităţii serviciilor, a lead time-ului şi a performanţei livrărilor. Conceptele folosite respectă standarul ITIL şi managementul vizual. Noua funcţionalitate pusă la dispoziţie acoperă aria de comunicare formală aferentă CRM (Customer Relationship Management), oferind interfaţa necesară pentru managementul vizual al comunicării. La nivel funcţional, implementarea acoperă următoarele:

  • gestiunea sesizărilor de tip service (SLA – service level agreement, pre şi post garanţie);
  • gestiunea sesizărilor de tip lead (Lead management)
  • gestiunea sesizărilor de tip task – sarcină (Time management)
  • gestiunea sesizărilor de tip change (RFC – request for change)

Ca beneficii imediate putem enumera:

  • creşterea transparenţei comunicaţiei cu partenerii de afaceri, dar şi intern între departamente;
  • stabilizarea fluxurilor şi a procedurilor de comunicare, apropierea de standardele ISO;
  • stabilirea de indicatori calitativi şi controlul vizual al acestora;
  • trecerea de la un flux de tip push la unul de tip pull cu avantaje majore în resursa timp;
  • planificare şi control mai bun al resurselor.

SocrateOpen 12.09 vine și în sprijinul companiilor care lucrează pe bază de proiecte. Cu ajutorul noii funcționalități de ofertare prin proiecte, utilizatorii vor putea include în listele de preț și articolele nestocabile din cadrul ofertelor. De asemenea, au posibilitatea de a genera liste de vânzare cu preț limită, cu indicarea algoritmului pentru determinarea acestei limite. În acest fel se obține un control sporit asupra elementelor asumate de părți prin contract, diminuând riscul de eroare umană.

Funcționalități noi au fost introduse și pe partea financiar-contabilă. Companiile pot să controleze mai ușor respectarea drepturilor și obligațiilor faţă de clienți, asumate prin contract, ca urmare a gestionării automate a penalităților la încasare (cu generare factură de penalități) și a discount-urilor la încasare (cu facturare distinctă). De asemenea, pe partea de online banking a crescut plaja de bănci cu care există mecanisme automate de import de extrase de cont şi respectiv export de plăţi, în formate swift standardizate MT940 şi MT100. Aceste automatisme oferă utilizatorilor din trezorerie o diminuare a timpului de operare cu până la 80%, operaţiunile necesare fiind doar cele de verificare a datelor preluate automat.