Ericsson a lansat oficial noua ediție a Ericsson Innovation Awards (EIA) – Impact Our Sustainable Future – și invită studenții din întreaga lume, inclusiv pe cei din România, să prezinte idei inovatoare care să contribuie la conturarea unui viitor sustenabil.

Participarea la Ericsson Innovation Awards 2022 presupune ca cei înscriși să propună soluții care pot contribui la reducerea penuriei de alimente, la curățarea oceanelor, la reducerea cantității de deșeuri, la susținerea egalității de gen și multe altele. Pornind de la cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), studenții înscriși au sarcina să identifice o problemă actuală și să găsească o soluție tehnologică inovatoare care i se poate adresa, aducând o schimbare care să fie durabilă.

Premiile Ericsson Innovation se adresează studenților din universități din întreaga lume înscriși la programe de licență, masterat sau doctorat. Pot aplica echipe, inclusiv echipe multi-universitare, formate din minim 2 până la maximum 4 persoane. Aplicațiile sunt deschise până pe 5 august 2022.

Prima etapă de selecție se va încheia în septembrie 2022, când vor fi anunțate cele 14 echipe semifinaliste. Fiecare echipă va fi susținută de un reprezentant Ericsson care o va sprijini în etapele finale de dezvoltare si prezentare a ideilor. Ulterior, în noiembrie, vor fi selectate cele 3 grupe care vor concura pentru victorie și care vor trebui să pregătească prezentarea finală a proiectului lor, susținută în luna decembrie în fața unui juriu format din specialiști Ericsson și nu numai. Echipa câștigătoare va fi desemnată pe 14 decembrie 2022 și va primi un premiu de 25.000 de euro, în timp ce locurile doi și trei vor primi 15.000 de euro, respectiv 5.000 de euro.

Ediția din acest an aduce o noutate importantă: primii 50 de participanți înscriși la Ericsson Innovation Awards vor avea ocazia de a primi indicații și feedback din partea Ericsson. Acest lucru reprezintă o oportunitate unică de îmbunătățire și perfecționare a ideii propuse, cu posibilitatea de a redepune proiectul, ținând cont de feedback-ul primit.

Mai multe informații despre Ericsson Innovation Awards puteți obține accesând acest link, iar despre Termenii și Condițiile Ericsson Innovation Awards aflați mai multe aici.