IBM a anunţat că MOL Group, un conglomerat de frunte din industria oil and gas, a apelat la serviciile tehnologice IBM pentru a-şi intensifica eficienţa operaţională şi pentru a alimenta creşterea afacerii într-un mod integrat. Soluţia IBM va permite MOL Group să consolideze peste 30 de contracte trans-frontaliere de procurement intr-unul singur, cu IBM servind drept unică interfaţă de gestionare a infrastructurii IT MOL din Ungaria, Croaţia şi Slovacia.

MOL Group este un conglomerat integrat de frunte din Europa Centrală şi de Est în domeniul oil and gas, cu sediul la Budapesta. Desfăşoară operaţiuni în peste 30 de ţări, având 25.000 de angajaţi la nivel global şi operând 2000 de staţii de combustibil şi depozitare carburanţi. MOL Group a intrat în mod clar pe calea diversificării afacerii şi descoperirii de noi nişe de piaţă

“Ca urmare a strategiei MOL pentru 2030, vom continua să ne transformăm şi să inovăm prin adoptarea unui model de afaceri mai integrat, mai agil şi mai rezistent. Acest fapt ar trebui să antreneze creşteri sistematice de eficienţă bazate pe active de înaltă calitate şi costuri scăzute, simultan cu creşterea expunerii petrochimice şi transformarea actualei afaceri de comerţ cu amănuntul într-un serviciu real pentru clienţi, a spus Péter Néz, Group Information Services Director la MOL Group. “Deoarece este una din companiile de servicii tehnologice de frunte, IBM ne va ajuta la optimizarea operaţiunilor infrastructurii noastre IT şi la realizarea de economii suplimentare, astfel încât să putem sprijini mai bine activitatea noastră de bază.”

IBM furnizează mentenanţă de infrastructură completă şi managed services, incluzând suport multivendor pentru entităţile MOL Grouă din Ungaria, Croaţia şi Slovacia. Serviciile de suport tehnologic includ mentenanţă hardware şi software, servicii Linux, servicii managed de infrastructură pentru back-up. Acordul, semnat în aprilie 2017, este aşteptat să aducă economii semnificative de costuri – de până la 15 la sută – pe timpul celor doi ani de contract.

“IBM vine cu o cunoaştere solidă a proceselor de afaceri şi cu o expertiză tehnică aprofundată în contractul cu MOL Group,” spune Peter Rehus, Country Leader, IBM Hungary. “Prin intermediul acestui contract, MOL Group va putea să opereze în mod integrat pe teritoriul a trei ţări, eliminând duplicarea şi generând economii semnificative. Prin creşterea stabilităţii şi gradului de disponibilitate al infrastructurii IT existente, MOL va extinde ciclurile de viaţă şi va putea elibera timp şi resurse pentru acordul fin al strategiei digitale proprii şi pentru aşezarea fundaţiei pentru folosinţa viitoare a tehnologiilor analytics, cloud şi cognitive.”

IBM ajută companiile să proiecteze şi să furnizez servicii transformaţionale digitale şi să automatizeze procese folosind ofertele proprii cloud de nivel enterprise şi cele unicat de tip cognitive prin intermediul IBM Watson. Tot mai mulţi clienţi se bazează pe IBM ca integrator de servicii – asta însemnând gestionarea serviciilor şi a infrastructurii aferente într-un mod integrat şi unificat cu ajutorul cloud-ului. Până acum, peste 650 de clienţi au instalat capabilităţi avansate de automatizare de la IBM Services, iar alte 200 de organizaţii sunt aşteptate să li se alăture primelor până la finalul acestui an.