Autor: Dan Feraru
 Beneficii
• Eficientizează recuperarea datelor cu control granular
• Oferă licențiere simplificată si flexibilă bazată pe credit
• Funcționează perfect cu mediile IT moderne
• Îmbunătățește reziliența datelor cu mai multe nivele de protecție și recuperare
Pe tot globul, în fiecare industrie, organizațiile se confruntă cu amenințări din ce în ce mai severe la adresa surselor de preluare a informațiilor. Conform raportului IBM 2022 privind costul încălcării datelor:
Din cele peste 500 de organizații chestionate, 83% au suferit mai mult de o încălcare a securității datelor
Costul mediu al unei încălcări a securității datelor în Statele Unite a fost de peste 9 milioane USD
Timpul mediu pentru identificarea și limitarea unei încălcări a securității datelor a fost de 277 de zile
Ransomware-ul și alte forme de malware sunt cele mai vizibile amenințări, dar organizațiile IT se confruntă cu multe alte riscuri, inclusiv defecțiuni hardware, erori umane, dezastre naturale și sabotaj.
 IBM® Storage Defender oferă reziliență a datelor „end-to-end” combinând soluțiile de backup și de gestionare a stocării din portofoliul IBM Storage cu capabilitățile IBM Security într-un singur pachet complet, oferind în același timp flexibilitatea de a alege capabilitățile potrivite pentru organizația dvs. IBM Storage Defender acceptă atât stocarea de date primară, cât și cea de rezervă cu caracteristici pe care le așteptați de la IBM, inclusiv imuabilitate, decalaj, criptare, izolare și detectarea anomaliilor. IBM Storage Defender ajută, de asemenea, să ofere o recuperare rapidă a afacerii, precum și o recuperare completă a companiei în urma defecțiunilor infrastructurii, dezastrelor naturale și atacurilor cibernetice.
IBM Storage Defender adresează nevoia pentru Protecția si Securitatea Datelor, intr-un sistem integrat
Securitatea Datelor – ajută la detectarea si prevenirea atacurilor dar nu si recuperarea datelor
Protecția Datelor – este mai ales reactivă dar nu ajută la prevenierea atacurilor
Impreuna, Securitatea+Protecția datelor
= Rezilienta Datelor, conform cu reglemantarile NIST
IBM Storage Defender este o soluție de reziliență a datelor care oferă scalabilitate excepțională, suport larg pentru aplicații, tehnologii de reducere a costurilor de gestionare a datelor (cum ar fi „incremental forever”, deduplicarea și compresia), păstrarea flexibilă a datelor pe bandă și stocarea obiectelor imuabile și mai multe nivele de reziliență cibernetică. Îmbunătățește reziliența cibernetică prin detectarea „inline” a corupției datelor, creând copii extrem de sigure (imuabile) și scanează în profunzime copii coerente ale aplicațiilor pentru a căuta anomalii și potențiale coduri malware. IBM Storage Defender are acum o automatizare suplimentară încorporată care accelerează recuperarea în siguranță a sarcinilor de lucru esențiale. Include, de asemenea, un indice de încredere bazat pe inteligență artificială, care vă oferă un scor pentru a indica fiabilitatea relativă a cópiilor de date prin combinarea semnalelor de la soluțiile existente și noile metodologii de detectare unice pentru Defender, dezvoltate de IBM Research.

Oferă licențiere simplificată pe bază de credit

IBM Storage Defender include toate capabilitățile IBM Storage for Data Resiliency, inclusiv protecția datelor, gestionarea datelor de copiere și virtualizarea, consumabile prin licențiere bazată pe credit numite unități de resurse (RU). RU vă oferă flexibilitatea de a alege numai capabilitățile de care aveți nevoie pentru organizația dvs., ajutându-vă să minimizați costurile și să optimizați resursele.

Eficientizează recuperarea datelor cu un control granular

Datele gestionate de IBM Storage Defender sunt replicate în facilități de recuperare „off-site” pentru păstrare în siguranță. Acest lucru vă ajută să obțineți restaurări rapide și flexibile de pe site-urile de recuperare primare și de la distanță, astfel încât să puteți recupera elemente individuale, sisteme complexe și centre de date întregi. IBM Storage Defender oferă recuperarea aproape instantanee a sarcinilor de lucru primare dintr-o copie pe o matrice de producție, poate stoca date într-un mediu de stocare cu costuri mai mici, cum ar fi bandă sau mediul cloud și vă permite să efectuați analize criminalistice al unui mediu compromis într-un mediu izolat dintr-o locatie separată.

Funcționează perfect cu mediile IT moderne

IBM Storage Defender oferă capabilitățile necesare într-un mediu IT modern format din mașini virtuale, baze de date, aplicații și sisteme de fișiere în medii cloud hibride. Politicile bazate pe SLA automatizează întregul proces de protecție a datelor, inclusiv backup, replicare și păstrarea securizată a datelor la sediu și în cloud.
• Extindeți protecția datelor pentru implementările hyperscale VMware, precum și pentru hipervizoare suplimentare, cum ar fi Nutanix AHV, Hyper-V și RedHat® RHV
• Suport pentru VM-uri cloud, inclusiv AWS EC2, Microsoft Azure VM și GCP
• Protecție avansată a datelor pentru sarcinile de lucru NoSQL, inclusiv Cassandra și MongoDB
• gamă largă de suport pentru baze de date, inclusiv SAP, Oracle, MS SQL și IBM Db2®
• Vizibilitate, politică și capacitate de gestionare unificate pentru date
Îmbunătățește reziliența datelor cu mai multe nivele de protecție și recuperare
IBM Storage Defender oferă, de asemenea, copii sigure, incoruptibile ale datelor, cu nivele de protecție, atât în matricea de stocare, cât și în afara matricei, pentru a vă asigura că datele sunt recuperabile. În plus, acceptă IBM Safeguarded Copy, care oferă un spațiu de aer virtual prin crearea automată de instantanee „point-in-time snapshots”. Pentru o reziliență sporită a datelor, IBM Storage Defender acceptă, de asemenea „physical air gap data” pe sisteme de bandă, cum ar fi Biblioteca de benzi IBM Diamondback.

Concluzii

IBM Storage Defender ajută la recuperarea datelor din pierderi accidentale sau atacuri – prin integrarea unor copii de rezervă imuabile, accelerând descoperirea amenințărilor și orchestrând o recuperare mai rapidă. Cu IBM Storage Defender, puteți obține o protecție îmbunătățită pentru datele dvs. corporative, puteți integra mai bine soluțiile de protecție a datelor și de securitate a datelor și puteți reduce complexitatea și costul gestionării stocării datelor.
De ce IBM? IBM oferă un portofoliu vast de hardware, software și servicii pentru a ajuta organizațiile să abordeze eficient nevoile lor de infrastructură IT. Acestea includ soluții robuste de stocare a datelor pentru a permite stocarea permanentă, de încredere și pentru a accelera recuperarea după dezastre. Deoarece nevoile afacerii se schimbă, soluțiile IBM pun accent pe interoperabilitate și pe integrarea de noi cazuri de utilizare sau abordări, de la analiză la backup pe mai multe site-uri până la recuperare aproape instantanee. Pentru a afla mai multe despre IBM Storage Defender, contactați partenerul autorizat IBM:
INFODAVA, https://infodava.ro , office@infodava.com