IBM si Microsoft au anuntat ca vor colabora pentru a furniza solutiile de software enterprise pe platformele Microsoft Azure si IBM Cloud. Adoptarea solutiilor hibride de cloud computing este in crestere astfel relatia dintre cele doua companii va oferi clientilor, partenerilor si dezvoltatorilor mai multe optiuni in mediul cloud, venind  in sprijinul lor pentru generarea de noi oportunitati de business, sustinerea inovatiei si reducerea costurilor.
Colaborarea dintre cele doua companii ofera urmatoarele beneficii clientilor:

  • IBM si Microsoft vor dezvolta solutii software importante IBM middleware precum WebSphere Liberty, MQ si DB2 disponibile pe platforma Microsoft Azure.
  • Aplicatiile Windows Server si SQL Server vor fi disponibile in mediul Cloud IBM.
  • IBM si Microsoft colaboreaza pentru a avea un timp cat mai bun de rulare a solutiei software Microsoft .NET in cadrul platformei de dezvoltare cloud IBM Bluemix.
  • Pentru a sustine dezvoltarea platformelor de cloud hibrid, IBM va extinde suportul pentru solutiile software care ruleaza pe Windows Server Hyper-V, si companiile vor sa faca disponibile solutiile IBM Pure Application Service pe platformele Azure.

“Impreuna cream noi oportunitati pentru a stimula inovatia in mediul cloud hibrid”, declara Robert LeBlanc, Senior Vice President, Software and Cloud Solutions Group, IBM. “ Acest acord consolideaza strategia IBM de furnizare a tehnologiilor open cloud pentru companii. Clientii vor avea ca beneficiu acces fara precedent la solutiile software de top IBM si vor avea o gama mai larga de alternative a instrumentelor pe care le folosesc in dezvoltarea si instalarea mediilor cloud.”

“Microsoft se angajeaza sa ajute clientii sa valorifice numeroasele avantaje pe care le ofera solutiile cloud computing in cadrul propriilor sisteme, plaforme cloud partenere si Microsoft Azure”, a declarat Scott Guthrie, executive vice president, Cloud and Enterprise, Microsoft. “Prin acest acord, mai multi clienti vor putea sa beneficieze la scara larga de performante enterprise si capabilitati hibride ale platformei Azure.”

IBM si Microsoft vor dezvolta produse cheie in cadrul portofoliului de solutii software IBM inclusiv WebSphere Application Server, WebSphere MQ, si software pentru bazele de date DB2 disponibile pe masinile virtuale Microsoft Azure utilizate in dezvoltarea si implementarea produselor.

Microsoft si IBM colaboreaza pentru a facilita timpii de rulare .NET, impreuna cu instrumentele importante, in cadrul IBM Bluemix, platforma IBM open-cloud platform-as-a-service (PaaS). Aceasta poate creea oportunitati pentru milioanele de dezvoltatori de programe de tip .NET pentru crearea de aplicatii la scara larga pentru clientii care folosesc platforma cloud IBM.

Companiile vor facilita clientilor posibilitatea de a aduce propriile licente de software pe platformele cloud IBM si Microsoft, ajutand clientii sa evite costuri suplimentare. Microsoft va mai oferi licente software pentru solutiile middleware IBM, precum WebSphere Liberty, MQ si DB2, clientilor platformei Azure cu plata in functie de utilizare. Companiile intentioneaza sa faca disponibila solutia IBM Pure Application Service  pe ambele platforme, atat pe Microsoft Azure cat si pe IBM SoftLayer pentru lansarea, configurarea si administrarea licentelor in mod automat in cadrul mediului cloud hibrid.
Momentan IBM SoftLayer faciliteaza si sprijina o gama larga de solutii software Microsoft, inclusiv Windows Server, Hyper-V, WebMatrix, Windows Firewall, SQL Servers si altele.