În Aprilie 2012, IBM a introdus o nouă categorie de sisteme pe piață –  Sistemele Expert Integrate sub numele de IBM PureSystems, care simplifică radical sistemul de calcul la nivel de companie, reducând complexitatea și costurile și crescând nivelul de securitate. Primii doi membri ai acestei familii de sisteme au fost: IBM PureFlex System și IBM PureApplication System.

 

Atributele noilor sisteme lansate și aplicarea lor în cadrul volumelor mari de date

 

Organizații din toate domeniile industriale sunt puse în situația să identifice modalități mai simple și mai eficiente de analiză a datelor, să gestioneze mai bine achizițiile clientului, să înțeleagă nevoile acestuia, să efectueze campanii de marketing data-intensive și să detecteze fraudele în timp real.

 

Pentru a ajuta organizațiile de la nivel global să utilizeze volumul masiv de date generat zilnic, IBM a extins familia sa PureSystems cu IBM PureData System.

IBM PureData System adresează provocările volumelor mari de date, provocări denumite „big”, deoarece sistemul se confruntă cu volume masive de date, care trebuie procesate mai rapid ca oricând. Acesta reprezintă un important pas înainte în strategia globală IBM de a oferi o familie de sisteme cu expertiză încorporată bazată pe experienţa acumulată de IBM timp de decenii în reducerea costurilor și a complexității asociate cu sistemele IT.

 

Clienții pot beneficia de un sistem instalat în 24 de ore, pot executa analize complexe în câteva minute și pot gestiona  mai mult de 100 de baze de date pe un singur sistem.

IBM prezintă trei modele specifice ale PureData System:

PureData System for Tranzactions: Acest nou sistem include configurații hardware și software integrate și optimizate pentru flexibilitatea, integritatea, disponibilitatea și scalabilitatea tranzacțiilor.

PureData System for Analytics: Pentru ca organizațiile să fie competitive, este necesară analiza rapidă și facilă, precum  și explorarea volumelor mari de date, chiar și a celor dimensionate  în petabytes. Noul sistem simplifică și optimizează performanța serviciilor de stocare a datelor și a aplicațiilor de tip analytics.

PureData System for Operational Analytics: Noul sistem poate livra  informații relevante acționabile în mod simultan pentru mai mult de 1000 de operațiuni de business, sprijinind luarea deciziilor în timp real.

 

Noi facilități de stocare și management pentru IBM PureSystems

 

Pentru a ajuta clienții să crească gradul de utilizare al sistemelor IT și să reducă costurile de operare ale centrelor de date, IBM a introdus noi componente mobile, de management și de stocare pentru portofoliile PureFlex și Flex System. Cheia între aceste componente o constituie noul sistem de stocare care va ajuta la îmbunătățirea gradului de utilizare a stocării datelor cu 30%, precum și la furnizarea unei ușurințe extraordinare de utilizare.

 

Sistemul de stocare este perfect integrat cu IBM Flex System Manager și utilizează familia IBM Storwize pentru virtualizare și tehnologiile unice IBM Real-time Compression pentru a ajuta clienții să reducă nevoile de stocare cu până la 80%. Ca rezultat, clienții pot executa aplicații fără reducerea performanței aplicațiilor.

 

De asemenea, IBM a prezentat noi capabilități ale PureFlex și Flex Systems care vor oferi instrumente de management și administrare clienților care au nevoie să crească efectiv gradul de utilizare a centrului lor de date. Acestea includ: managementul de stocare end-to-end integrat; acces mobil la sistem pentru clienți printr-o  gamă largă de dispozitive mobile (Android, Blackberry și iOS) și control centralizat al id-ului și parolei utilizatorului asupra nodurilor și legăturilor pentru un sistem de securitate mai bun. Aceste caracteristici se vor baza pe capabilitățile Flex System Manager pentru a ajuta organizațiile să creeze și să gestioneze mai eficient infrastructurile lor IT.

 

Noile componente Flex System

 

IBM prezintă elemente noi și îmbunătățite ale celor patru componente Flex System:

·        Management: O nouă versiune IBM Flex System Manager care va permite clienților să aducă mai rapid noi componente online, să furnizeze monitorizare și alerte mai bune, să integreze mai ușor aplicațiile, serviciile si volumele de lucru prin intermediul unei interfețe noi și prin accesul de pe dispozitivele mobile.

·        Stocare: Nodul de stocare integrat Flex System V7000 cu virtualizare încorporată și IBM Real-time Compression permit stocarea unui volum de cinci ori mai mare pe același spațiu disc.

 

·        Procesoare: Noul POWER7+ și nodurile de calcul x440 și x220 vor furniza clienților o gamă largă de tehnologii avansate de procesare pentru optimizarea volumului de muncă și alegerea centrului de date. De asemenea, toate nodurile de calcul POWER sunt disponibile ca și componente build-to-order în cadrul Flex System.

 

·        Networking: Noile switch-uri convergente care furnizează Fibre Channel peste Ethernet și noile adaptoare vor permite clienților să aleagă dintr-o gamă largă de tehnologii de rețea avansate care se pot integra în topologia rețelei deja existente și care oferă lățimea de bandă optimă pentru volumele de lucru.

 

 

Clienți din întreaga lume au implementat IBM PureSystems pentru a gestiona volumele mari de date

 

 

DynaFront Systems Berhad, companie de asigurări din Malaesia, a ales IBM PureSystems pentru a dezvolta și lansa un nou serviciu bazat pe tehnologia cloud pentru clienții săi. Prin implementarea soluției de smarter computing, DynaFront va putea ajuta clienții să pătrundă pe noi piețe și să ofere polițe de asigurare mai accesbile, mai bine adaptate și mai cuprinzătoare.

 

 

 

 

 

Peter Baker Transport (PBT), companie de transport din Noua Zeelandă, a ales noul sistem integrat IBM PureSystems pentru a simplifica și eficientiza serverul, sistemul de stocare și sistemul de back-up în caz de dezastru. Prin adoptarea abordării inteligente de calcul IBM, PBT va fi capabilă să optimizeze utilizarea resurselor IT, să reducă complexitatea și să sprijine dezvoltarea organizației.

 

Altus IT, unul dintre principalii furnizori de servicii IT din Croația, a ales PureSystems pentru a putea transforma compania dintr-un centru de date furnizor de servicii într-un furnizor de servicii de cloud. Altus se așteaptă ca acest lucru să permită clienților săi să își reducă timpul de dezvoltare al produsului pentru noile servicii cu până la 60%.

 

Torres Networks, Bangalore din India, un furnizor de software, a ales IBM PureSystems pentru testarea și implementarea efectivă a soluțiilor. PureSystems oferă platforma perfectă pentru testare pe parcursul etapei de dezvoltare a produsului.

 

Thane Bharat Sahakari Bank a ales o soluție Smarter Computing construită pe baza IBM PureSystems și implementată în mediul HP deja existent, pentru a crea o infrastructură inteligentă concepută pentru a ajuta banca să-și gestioneze creșterea, pentru a introduce noi servicii client și pentru a stimula profitabilitatea acesteia.

 

„Capabilitățile IBM de vârf din domeniile hardware și software, împreună cu experiența practică de peste 20 de ani  în domeniu, diferențiază IBM, poziționând-o ca fiind singura companie care creează o abordare realistă a sistemelor IT, ajutând astfel clienții să-și rezolve cele mai provocatoare probleme de business și de tehnologia informației. IBM este compania cel mai bine poziționată să-și ajute clienții să schimbe economia informaticii, prin mobilizarea de resurse și de fonduri care să poată fi investite în stimularea inovării și a creșterii economice în întreprinderile lor”, a menționat Michael Paier, General Manager, IBM Europa de Sud-Est.

 

 

Ecosistemul de parteneri de afaceri IBM continuă să se extindă

 

 

Pentru partenerii de afaceri IBM, PureSystems creează o nouă oportunitate de servicii pentru a ajuta clienții să rezolve complexitatea sistemelor IT enterprise, să reducă costurile și să încurajeze inovarea. De la vânzători, până la Furnizori Independenți de Software, mai mult de 2500 de parteneri de afaceri au primit certificări PureSystems. PureSystems rulează în prezent zeci de mii de aplicații existente ale Furnizorilor Independenți de Software din patru medii de operare : Windows, Linux, AIX și sistemul de operare IBM i. În plus, partenerii de afaceri au creat peste 250 de soluții și aplicații care sunt optimizate să ruleze pe PureSystems. Aceste modele de expertiză, care cuprind 20 de industrii, pot fi accesate prin intermediul IBM PureSystems Center.