IBM România a organizat astăzi un eveniment important, denumit „IBM PureSystems Media Roundtable”. Acest eveniment a avut ca scop prezentarea gamei de soluții IBM PureSystems, prima de acest tip care încorporează expertiză bazată pe experiența acumulată de IBM în gestionarea operațiunilor IT.

Complexitatea și lipsa de resurse au creat o situație fără precedent la nivelul industriei IT: 2,5 trilioane de dolari (aproximativ 70% din bugetul IT la nivel mondial) sunt investiți ineficient. Ca urmare, 1 din 5 proiecte nu este dezvoltat și comercializat. Pe lângă acestea, conform experților din domeniul IT, aproximativ 75% dintre angajatori identifică lipsa de experiență, competențe sau de cunoștințe tehnice ca motiv principal pentru dificultatea de a ocupa posturile din domeniu.

Timp de peste 100 de ani, IBM a oferit soluții tehnologice pentru a ajuta companiile să realizeze produse care să întrunească cerințele clienților. Familia de sisteme expert integrate IBM PureSystems reprezintă rezultatul investiţiilor de 2 miliarde de dolari în cercetare, dezvoltare şi achiziţii în ultimii patru ani, o strategie IBM fără precedent în integrarea tuturor elementelor IT, atât cele fizice cât şi cele virtuale.

IBM PureSystems oferă un nou model tehnologic bazat pe experiența obținută prin implementarea soluțiilor la mii de clienți IBM ce eficientizează radical procesele de instalare și administrare a resurselor hardware și software.

Soluțiile IBM PureSystems sunt dedicate:

Distribuitorilor, resellerilor și integratorilor ;

  • Furnizorilor de Servicii Gestionate (Managed Service Providers) ;
  • Furnizorilor Independenți de Software (Independent Software Vendors).

Ecosistemul IBM format din peste 700 de parteneri determină adoptarea tehnologiei PureSystems

Pentru partenerii de afaceri IBM, tehnologia PureSystems creează o nouă oportunitate de a ajuta clienții să rezolve complexitatea mediului IT la nivel de întreprindere, să diminueze costurile și să încurajeze inovația. Începând de la reselleri până la distribuitori și Furnizori Independenți de Software (ISV), peste 700 de parteneri de afaceri susțin tehnologia IBM PureSystems. În prezent, pe sisteme PureSystems rulează zeci de mii de aplicații ale Furnizorilor Independenti de Software pentru patru medii de operare ce includ Windows, Linux, AIX și IBM System i. Suplimentar, partenerii de afaceri au creat peste 160 de noi soluții și aplicații optimizate să ruleze pe tehnologia PureSystems, pentru peste 20 de industrii.

Pentru a adresa noile oportunități oferite de PureSystems, IBM oferă servicii de instruire, marketing, certificări și suport tehnic partenerilor săi. De exemplu, zeci de Centre de Inovare IBM din orașe precum Bangalore, Dublin, Johannesburg și Shanghai ajută partenerii de afaceri să dezvolte și să testeze propriile aplicații utilizând IBM PureSystems. Partenerii pot să aducă clienții în Centrele de Inovare IBM pentru a vedea tehnologia PureSystems în timpul utilizării.

Clienții din întreaga lume adoptă IBM PureSystems

Începând cu lansarea din aprilie, clienți din toate regiunile globului utilizează IBM PureSystems pentru a reduce costurile și complexitatea sistemelor IT. Dintre companiile care au implementat PureSystems putem menționa:

  • BPTP, companie de top din domeniul imobiliar din India, a ales IBM PureSystems pentru a optimiza infrastructura IT astfel încât să îmbunătățească întreaga experiență de achiziție pentru clienții săi. BPTP a înregistrat o dezvoltare rapidă în ultimul deceniu. Menținerea și îmbunătățirea acestei dezvoltări au determinat BPTP să caute soluții de calcul și de stocare mai eficiente. Pentru a îndeplini aceste provocări, compania a ales IBM PureSystems pentru toate cerințele de procesare și stocare.
  • PCCW, companie de top din domeniul externalizării serviciilor IT cu sediul central în Hong Kong, a ales IBM PureSystems ca sistem central pentru noua platformă Enterprise Solution Superstore – un mediu online creat pentru Furnizorii Independenți de Software (ISV). În urma implementării IBM PureSystems, compania poate oferi clienților aplicații în mediul cloud utilizând modelul Software-ca-Serviciu.
  • ValeCard, societate conglomerat cu sediul central în Brazilia, a înregistrat o creștere anuală de 40% în ultimii trei ani. Confruntându-se cu o extindere rapidă a proceselor business, ValeCard a implementat IBM PureSystems pentru a administra mii de tranzacții înregistrate din contracte cu mari companii sau agenții guvernamentale. Suplimentar, ValeCard utilizează IBM PureSystem pentru a rezolva noile reglementări și standarde referitoare la disponibilitatea datelor.

IBM oferă noi soluții de finanțare pentru PureSystems

Pe masură ce opțiunile tehnologice pentru business se dezvoltă, companiile caută soluții strategice care să le ajute să redirecționeze cheltuielile de mentenanță a infrastructurii IT către investiții inovative.

Clienții certificați ce optează pentru opțiuni de finanțare pot observa beneficii imediate ale tehnologiei PureSystems. IBM Global Asset Recovery Services poate rascumpăra serverele, inclusiv serverele HP și Oracle, pentru clienții ce migrează către tehnologia IBM PureSystems.

Sistemele expert integrate IBM PureSystems reprezintă rezultatul investiţiilor de 2 miliarde de dolari în cercetare, dezvoltare şi achiziţii în ultimii patru ani, cu scopul de a ajuta companiile să  acopere deficitul de competențe prin reducerea costurilor și a complexității IT, generând resurse destinate inovării și dezvoltării. Prin tehnologia PureSystems, IBM a făcut un pas fără precedent către integrarea completă a tuturor componentelor tehnologice – servere virtualizate, sisteme de stocare, colaborare în rețea și software de administrare cloud – necesare pentru a permite clientului să implementeze sisteme cloud private în câteva minute. În plus, tehnologia scalabilă PureSystems cloud este furnizată cu sisteme de securitate încorporate.

Două modele ale familiei PureSystem sunt disponibile – Sistemul PureFlex și sistemul PureApplication. Sistemul PureFlex permite organizațiilor să creeze și să gestioneze mai eficient o infrastructură, în timp ce sistemul PureApplication permite organizațiilor să instaleze rapid și să reducă costurile și complexitatea gestionării aplicațiilor. Ambele modele au fost deja furnizate către clienți de top de pe 5 continente.