In fata unei audiențe impresionate de aproximativ 12.000 de profesioniști IT, Robert J. LeBlanc Senior Vice President, Middleware Software – IBM Software Group a susținut cuvântul de deschidere la IOD 2012.

“Potrivit “IBM CEO Study” zona de date și analiză a datelor este foarte importantă pentru companii. Peste 90% din  cei peste 1000 de CEO intervievați doresc să implementeze soluții specializate pentru zona de business analytics.” a precizat Robert J. LeBlanc.

Companiile sunt supuse unei explozii informaționale, determinată de impactul zonelor de mobilitate și social media, fiind tot mai greu de luat o decizie prin mijloace tradiționale pe baza acestui conținut.  În acest context, instrumentele de business analytics și big data au devenit o cerință pentru orice organizație.

IBM a  lansat mai multe noi produse în cadrul IOD 2012. O tendință importantă pe care am remarcat-o la IOD 2012 este de extindere a ariei de utilizare a soluțiilor de business analytics și big data. Astfel, dacă acum câțiva ani soluțiile de acest gen erau utilizate cu precădere de companiile mari, astăzi aceste soluții pot fi implementate și de către IMM-uri. Multe din soluțiile IBM sunt disponibile ca servicii software (SaaS) sau în cloud lucru care simplifică procesul de implementare chiar în cazul unor companii mici.

Prezentarea video a discursului este disponibilă la adresa următoare:

http://itchannel3.itchannel.ro/video-ibm-iod-2012-keynote-robert-j-leblanc/