IBM a anunţat că va investi peste 1.2 miliarde de dolari pentru a extinde semnificativ serviciile de cloud de la nivel mondial. Această investiţie include o reţea de centre de date concepută pentru a oferi clienţilor flexibilitate, transparenţă şi control asupra modului în care sunt gestionate datele, afacerile şi asupra modului de implementare a operaţiunilor IT în cloud.

Anul acesta IBM plănuieşte să-si extinda oferta de servicii cloud din 40 de centre de date din 15 ţări şi 5 continente incluzând America de Nord, America de Sud, Europa, Asia şi Australia. IBM va inaugura 15 noi centre la nivel mondial, adăugându-se la reţeaua globală de 13 centre ale SoftLayer şi 12 ale IBM. Printre locaţiile în care se vor inaugura acestea se numără: China, Washington D.C., Hong Kong, Londra, Japonia, India, Canada, Mexico City şi Dallas. Cu acest anunţ, IBM plănuieşte să deţină noi centre de date în cele mai importante regiuni geografice şi centre financiare, cu planuri ce prevăd expansiunea acestora în Orientul Mijlociu şi în Africa în decursul anului 2015.

Unele estimări prevăd faptul că piaţa mondială de cloud va atinge 200 miliarde de dolari până în 2020, lucru determinat de companiile şi agenţiile guvernamentale care implementează servicii cloud pe piaţă, vând şi dezvoltă produse, care gestionează lanţul de aprovizionare şi transformă practicile de afaceri.

„IBM continuă să investească în zonele aflate în creştere”, a declarat Erich Clementi, senior vice president, IBM Global Technology Services. „Anul trecut, IBM  a făcut o investiţie importantă, de 2 miliarde de dolari, prin achiziţia companiei SoftLayer care aduce un plus de valoare portofoliului cloud existent al companiei. Anunţul de astăzi este un pas important în ceea ce priveşte expansiunea globală a infrastructurii cloud a IBM şi va ajuta clienţii să susțină transformarea”.

Noua investiţie cloud a IBM va furniza clienţilor abilitatea de a plasa şi controla datele la nivel global. IBM SoftLayer oferă clienţilor abilitatea de a alege mediul cloud şi locaţia care oferă cele mai bune soluţii pentru nevoile lor de business şi care oferă vizibilitate şi transparenţă datelor, indiferent de locaţie, precum şi controlul securităţii datelor.

IBM SoftLayer este capabil să ofere servicii de înaltă performanţă la nivel global prin intermediul reţelei SoftLayer. Combinaţia de centre de date distribuite local şi o reţea globală permite clienţilor să plaseze datele unde este necesar, la momentul potrivit precum şi abilitatea de a consolida sau agrega datele după cum este necesar. Acest lucru oferă performanţă optimizată a aplicaţiilor şi timp de răspuns mai bun. Arhitectura unică a SoftLayer permite clienţilor să optimizeze performanţa globală utilizând o reţea privată.

„Expansiunea globală a tehnoogiei cloud este susţinută de angajamentul nostru faţă de clienţi”, a declarat Derek Schottle, CEO Cloudant. Investiţia IBM care extinde infrastructura globală va ajuta atât creşterea companiei, cât şi a altor utilizatori Cloudant de la nivel mondial”.

În ziua de astăzi există răspunsuri rapide în ceea ce priveşte proliferarea datelor mobile şi sociale. Acest tip de automatizare şi viteza de acces la date cu disponibilitate înaltă şi control performant face ca infrastructura de cloud a IBM SotfLayer să fie o capabilitate ideală pentru clienţii din întreaga lume.

„Cloud-ul reprezintă un domeniu aflat în creştere în ceea ce priveşte investiţiile”, a declarat Ann Winbald, co-fondator şi Managing Director al Hummer Winbald Venture Partners. „Investind în ecosistemul de cloud, IBM nu numai că facilitează pentru organizatii adoptarea tehnologiilor cloud şi realizarea inovaţiei, ci ajută de asemenea noile companii de toate dimensiunile să migreze în cloud”.

IBM SoftLayer

Achiziţionarea SoftLayer reprezintă o investiţie majoră a IBM pentru clienţii săi. De la achiziţia sa din 2013, IBM SoftLayer a oferit servicii pentru aproximativ 2,400 de noi clienţi cloud.

IBM are ca scop stabilirea SoftLayer ca bază al portofoliului sau de cloud. Infrastructura SoftLayer va oferi o bază scalabilă, sigură pentru furnizarea la nivel global de servicii cloud incluzând soluţiile middleware şi SaaS extinse ale IBM. Flexibilitatea SoftLayer şi reţeaua globală de centre de date vor facilita dezvoltarea, implementarea şi furnizarea  mai rapidă de soluţii mobile, analitice, sociale, pe măsură ce clienţii adoptă cloud ca o platformă de livrare pentru operaţiunile IT şi pentru managementul businessului lor.

Săptămâna trecută IBM a realizat o investiţie importantă şi a creat IBM Watson Group, o nouă unitate business dedicată dezvoltării şi comercializării de inovaţii cognitive şi Big Data livrate în cloud. Ca parte a acestei iniţiative, IBM va implementa Watson în SoftLayer.