IBM a introdus astăzi NeXtScale System, o nouă platformă de calcul flexibilă care furnizează de trei ori mai multa densitate decât actualele servere, fiind ideal pentru domeniile cu cele mai rapide creşteri ale sarcinilor de lucru precum  social media, analytics, HPC şi cloud.

Adoptarea rapidă a acestor sarcini de lucru şi modele de livrare solicită centrele de date, clienţii fiind în căutare de noi tehnologii care să satisfacă aceste cerinţe de performanţă sporită şi de consum de putere cât mai mic care să aibă ca rezultat eficienţă ridicată şi costuri mai mici. NeXtScale este cel mai recent produs al portofoliului  IBM x86, proiectat special pentru a rula acele aplicaţii cu puterea unui supercalculator în orice centru de date, printr-o structură simplă, flexibilă şi deschisă, care va suporta opţiuni pentru calcul, stocare şi accelerare de procesare grafică.

Acest nou sistem încorporează până la 84 de sisteme x86 şi 2,016 nuclee de prelucrare într-un rack EIA standard de 19 inchi, care permite integrarea facilă  în orice centru de date. Acesta utilizează componente standard din industrie, inclusiv carduri de I/O și switch-uri de rețea de top pentru flexibilitate în alegere și usurință în adoptare. De asemenea, IBM oferă o gamă de software care rulează în NeXtScale, inclusiv IBM General Parallel File System, xCAT şi IBM Platform Computing, furnizând instrumente puternice de planificare, management şi optimizare.

Rezultatul este o singură arhitectură bazată pe standarde deschise care oferă performanță și eficiență avansate, fiind concepute pentru a se integra în centrele de date ale clienților și a lucra cu practicile curente şi instrumentele x86. Designul NeXtScale poate ajuta clienții să gestioneze mai eficient operațiunile și bugetele de cheltuieli de capital prin faptul că le pune la dispoziție capacitatea de maximizare a puterii de calcul utilizând un spațiu restrâns în centrele lor de date. Datorită formei clasice şi a utilizării de componente standard, Partenerii de Afaceri IBM pot oferi acum tehnologie de calcul de înaltă performanță a IBM pentru o gamă largă de utilizatori.

“NeXtScale este proiectat pentru a oferi randament și performanță în formă brută şi este bine pozitionat pentru a gestiona si administra sarcini HPC, cloud si grid.”, a declarat Kevin Rozynek, NASA Client Executive, IBM Business Partner Direct Systems Support. “În plus, acest nou sistem oferă clienților o flexibilitate avansată în ceea ce privește configurarea și componentele, fiind astfel o platformă care poate face totul”.

NeXtScale este ideal pentru:

– Centre mari de date care necesită eficiență, densitate, ierarhizare şi scalabilitate;

– Infrastructuri cloud publice, private și hibride;

– Aplicații analytics de date precum managementul relațiilor cu clienții, optimizarea operațională, managementul riscului/financiar şi noi modele de afaceri;

– Aplicații media pentru Internet precum jocuri online şi streaming video;

– Imagistică de înaltă rezoluție pentru aplicații variind de la domeniul medical până la explorarea de petrol şi gaze;

– Utilizare de tip “departamental” unde o soluţie minoră poate crește viteza prezicerii de rezultate, a analizei de inginerie, design și modelare.

În plus, IBM, a introdus astăzi x3650 M4 HD, o versiune îmbunătățită a sistemului său 3650 împreună cu un RAID de 12 gigabytes şi un ax cu 60%  mai eficient pentru o densitate de stocare mai mare şi performanță mai bună a IO, făcându-l ideal pentru aplicații precum big data și volume business de lucru critice. IBM NeXtScale împreună cu Sistemul x3650 M4 HD sunt două noutăți care fac parte din cadrul procesului de reîmprospătare a întregului nucleu al System x din portofoliul sistemelor de tip dual-socket, inclusiv System x de rack-uri și piloni, Flex System, iDataPlex și oferte BladeCenter. Toate aceste oferte vor caracteriza noua familie de procesoare Intel Xeon E5-2600 v2, oferind o creștere a performanței de până la 45%.

“Prin livrarea de înaltă flexibilitate, ultra-performanță și eficiență sporită într-un format standard cu o ofertă de software puternic, NeXtScale oferă clientilor noștri o soluție versatilă de centru de date care este ușor de obținut, achiziționat şi implementat”, a declarat Adalio Sanchez, General Manager, IBM System x. “Introducerea NeXtScale şi a celorlalte oferte și îmbunătățiri pe care le anunțăm astazi, ilustrează angajamentul nostru continuu pentru furnizarea de soluții de mare valoare și de înaltă performanță clienților nostril ce au la bază x86.”

NeXtScale suportă cele mai rapide procesoare x86 din industrie și memorie ultra-rapidă de 1866 MHz, putând fi integrate în centre de date sau unitati departamentale IT, inclusiv în cadrul celor care funcționează la putere de alimentare de 100-127V. NeXtScale poate opera în centre de date ce funcționează la temperaturi înalte (până la 40 de grade Celsius/104 Farenheit), reducând astfel numărul de sisteme de răcire si alte costuri operaționale pentru utilizatori. Conceptul Native Expansion al NextScale permite utilizatorilor să adauge funcționalități obișnuite precum stocare, acceleratoare grafice sau co-procesoare, fie la data livrării, fie ulterior. Disponibile împreună cu NextScale, kit-urile starter permit mult mai ușor utilizatorilor să configureze HPC și solutii mici de cloud, precum Ansys, MPI-BLAST și OpenStack.

NextScale oferă partenerilor de afaceri ai IBM un sistem de înaltă flexibilitate care poate fi comandat de la distribuitori, permițând partenerilor de afaceri să adauge componente de mare valoare, servicii și asistență portofoliilor. Această ofertă channel friendly de calcul de înaltă performanță permite partenerilor de afaceri IBM să se adreseze unor noi clienți și să comercializeze produsele în segmentul de piață x86, segment ce prezintă o creștere rapidă.

Construit pentru flexibilitate, NeXtScale poate fi achiziționat ca un singur nod, un rack gol sau configurat, fie ca un sistem complet, precum soluția IBM Intelligent Cluster configurată și gata de utilizat. Cu Intelligent Cluster, NeXtScale ajunge la locația clientului asamblat hardware, si pre-programat software, precum și cu teste interne complete, fără costuri suplimentare. Acest lucru poate reduce timpul de la sosire pana la producere cu până la 75%, fiind redus semnificativ și ambalajul.

Pentru mai multe informaţii despre NeXtScale vă rugăm accesați: http://www-03.ibm.com/systems/x/. Fotografii ale NeXtScale şi alte îmbunătățiri ale produsului sunt disponibile la această adresă.