Pentru a ajuta organizațiile de la nivel global să gestioneze volumul mare de date generat zilnic, IBM a extins familia de sisteme expert integrate PureSystems cu un nou sistem: PureData System. Acum, clienții pot gestiona și analiza mai rapid și mai eficient un volum mare de date (dimensionat în petabytes) în doar câteva minute și pot utiliza in mod inteligent  informatiile cheie pentru a  sprijini obiectivele de business specifice din cadrul organizatiei lor, inclusiv de marketing, vânzări și alte operațiuni de business.

Organizații din toate domeniile industriale sunt puse în situația să identifice modalități mai simple și mai rentabile de analiză a datelor, să gestioneze mai bine achizițiile clientului, să înțeleagă dorințele acestuia, să efectueze campanii de marketing data-intensive și să detecteze fraudele în timp real. PureData System este disponibil în trei modele specifice conform cu tipurile de aplicatii: tranzacții, operaționale și analize „big data” pentru a ajuta clientii sa raspunda provocarilor actuale.

PureData System reprezintă un important pas înainte in strategia globala IBM de a oferi o familie de sisteme cu expertiza incorporata bazată pe experienţa acumulata de IBM timp de decenii in reducerea costurilor și a complexitatii asociate cu sistemele IT. Clienții pot beneficia de un sistem instalat în 24 de ore, pot rula analize complexe în câteva minute și pot gestiona  peste 100 de baze de date pe un singur sistem.

IBM estimează că zilnic este creat un volum de 2,5 exabytes de date – 90% din volumul de date actual a fost creat numai în ultimii doi ani. Având în vedere acest volum de date, clienții pot utiliza noul PureData System pentru servicii performante de date pentru mediile tradiționale sau cloud. Noul sistem dezvoltă capabilitățile inițiale oferite de familia PureSystems care poate implementa

aplicații Web în mai puțin de 10 zile, task ce dura în trecut câteva luni. Familia PureSystems este rezultatul unor investiții de 2 miliarde de dolari în cercetare, dezvoltare și achiziții în ultimii 4 ani.

„Suntem la începutul unei noi ere de calcul, unde clienții pot procesa volume mari de informații în timp real, prin modalități care transformă fundamental modul de rezolvare al afacerilor. Pentru a grăbi această transformare, avem nevoie sa simplificam și sa acceleram implementarea noilor capabilități, precum și  sa reducem costurile operațiunilor IT”, a spus Arvind Krishna, General Manager, IBM Information Management. „Lansarea PureData System este un pas important în demersul nostru de a ajuta clienții să atingă noi niveluri de viteză, simplitate și economii.”

IBM a lansat trei modele specifice conform cu tipurile de aplicatii:

PureData System for Tranzactions: Mediile de retail și de procesare a cardurilor depind de manipularea rapidă a tranzacțiilor și interacțiunilor. Aceste tranzacții pot fi mici, dar volumul și frecvența acestora necesită medii eficiente. Acest nou sistem include configurații hardware și software integrate și optimizate pentru flexibilitatea, integritatea, disponibilitatea și scalabilitatea tranzacțiilor.

PureData System for Analytics: Pentru ca organizațiile să fie competitive, este necesară analiza rapidă și facilă, precum  și verificarea volumelor mari de date, chiar și a celor dimensionate  în petabytes. Noul sistem simplifică și optimizează performanța serviciilor sistemelor de stocare a datelor și a aplicațiilor de tip analytics. Având la bază tehnologia Netezza, noul Sistem PureData for Analytics este proiectat să accelereze procesele de analiza și oferă cea mai mare bibliotecă de funcții de analiza baze de date disponibilă în prezent. Utilizatorii pot astfel preconiza deciziile clienților, pot crea publicitate și promoții dedicate folosind analize predictive și spațiale, totodată fiind capabili să prevină fraudele.

PureData System for Operational Analytics: Noul sistem poate livra  informatii relevante acționabile in mod simultan pentru mai mult de 1000 de operațiuni de business, sprijinind luarea deciziilor în timp real. Sistemele operaționale de stocare a datelor sunt folosite pentu  a detecta fraudele în timpul unei operațiuni de procesare a cardurilor de credit, pentru a furniza informatiile relevante clienților care apelează la call center și pentru a detecta și prezice în timp real schimbările ofertei și cererii de energie și utilități.

Alianța de asistență medicală Premier folosește un sistem PureData pentru a gestiona și analiza cea mai mare bază de date clinice, financiare și a veniturilor, cu un debit de informație de 1/4 pacienți, 2,5 milioane de operațiuni clinice zilnice în timp real și cu cifre de achiziții anuale de 43 miliarde de dolari.

„Una dintre cele mai mari provocări a fost abilitatea de a achizitiona și analiza rapid volumele mari de date, urmată de furnizarea informatiilor relevante  direct personalului medical”, a declarat Todd Wilkes, Vice Președinte al Enteprise Solution Development, Premier – o alianță de furnizori care ajută 2700 de spitale și alți 90.000 de furnizori de servicii de sănătate să îmbunătățească serviciile oferite. „Cu ajutorul IBM Big data analytics, putem analiza orice date cu timp de răspuns de sub o secundă și putem distribui informatiile cheie extrase , pentru a veni în sprijinul membrilor alianței care continuă să îmbunătățească serviciile pentru îngrijirea pacientului, să reducă costurile și să gestioneze mai bine spitalele și sistemele de sănătate.”

Partnerii de afaceri ai IBM susțin  adoptarea PureSystems

Odată cu extinderea familiei de sisteme expert integrate, Ecosistemul de Parteneri de afaceri al IBM care adoptă soluțiile PureSystems este în creștere. Numeroși parteneri, precum DynaFront Systems și PCCW Solutions, instalează PureSystems în propriile centre de date pentru a furniza resurse importante clienților. Pe lângă aceștia, mai mult de 60 de Furnizori Independenți de Software sprijină PureData System.

Cu ajutorul resurselor tehnice și de validare, IBM oferă acestor companii flexibilitatea de a optimiza aplicațiile industriale de top pentru a rula pe PureSystems. Silvermoon Business Systems, un Furnizor Independent de Software sud-african axat pe industria asigurărilor, a obținut deja rezultate performante prin reducerea timpului de implementare a aplicației de la 2 săptămâni la 18 minute cu ajutorul Sistemului PureApplication.

Acest anunț se bazează pe noutățile anunțate recent ce vizează extinderea ecosistemului de cloud al IBM cu un set de inițiative globale, ce permite organizațiilor să dezvolte soluții și servicii cu ajutorul PureSystems, construit pe standarde deschise. Tot mai mulți clienți adoptă tehnologia cloud, solicitând ajutorul Managed Service Providers privind dezvoltarea serviciilor de cloud într-un mod mai simplist, sigur și economic.

Până în prezent, partenerii au furnizat mai mult de 200 de soluții și aplicații optimizate pentru a rula pe sistemele expert integrate ale IBM. Pornind de la aceste oferte, IBM introduce mai multe modele noi, cu scopul de a eficientiza radical instalarea și managementul resurselor hardware și software. Acesta include modele pentru social business, pentru gestionarea activelor și pentru managementul proceselor de afaceri. Aceste șabloane și soluții, ce acoperă 20 de industrii, pot fi accesate prin intermediul Centrului IBM PureSystems.

Noutățile prezentate astăzi au la bază soluțiile PureSystems prezentate în Aprilie 2012, ce includ Sistemele PureApplication și PureFlex. Noua familie de sisteme oferă clienților o alternativă a modelelor actuale de calcul, unde numeroase sisteme individuale au nevoie de resurse semnificative pentru implementare și mentenanță. Sistemul PureFlex permite organizațiilor să creeze și sa gestioneze mai eficient o infrastructură, în timp ce Sistemul PureApplication ajută organizațiile să reducă costurile și complexitatea aplicațiilor cu implementare și gestionare rapidă. În plus, față de modelele uzuale de aplicații Web acceptate de Sistemul PureApplication, combinația de sisteme PureData și PureApplication poate fi folosită pentru tranzacționarea sarcinilor de lucru end-to-end.

Prețuri și disponibilitate

Sistemul PureData va fi livrat clienților la sfârșitul lunii Octombrie. Clienții care îndeplinesc condițiile de acordare a unui credit vor observa beneficii imediate ale Sistemului PureData, în timp ce prima plată poate fi amânată până la începutul lunii ianuarie 2013(1). Se poate opta și pentru un împrumut fără dobândă pentru 12, 24 sau 36 de luni(2).

Pentru mai multe detalii despre ofertele de finanțare, accesați: http://www.ibmbigdatahub.com/ și http://www.ibm.com/PureSystems/PureData/.

 

  1. Dobânzile se acumulează în plățile amânate. Oferta se aplică la valoarea de piață reală.
  2. Oferta este valabilă numai pentru achizițiile Sistemelor PureApplication și PureData. Oferta poate varia în funcție de țară și este valabilă numai până pe data de 15 decembrie 2012.

 

Ofertele IBM Global Financing sunt disponibile prin intermediul IBM Credit LLC în Statele Unite ale Americii și în alte filiale și divizii din intreaga lume pentru clienții care se califică din mediul privat și guvernamental. Evaluarea și disponibilitatea iau în calcul aprecierea nivelului de îndatorare al clientului, condițiile financiare, tipul ofertei, Elementele non-hardware pot fi taxate o singura data și sunt finanțate printr-un sistem independent de creditare. Prețurile și ofertele pot fi supuse unor modificări, extinderi sau anulări fără un anunț prealabil și pot fi valabile doar în anumite țări.