IBM a anunţat recent un acord definitiv pentru a ahiziţiona Cloudant Inc, furnizor de baze de date – ca – serviciu (DBaaS) care oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a crea aplicaţii mobile şi web de ultimă generaţie.

Cloudant va extinde ofertele Big Data & Analytics, Cloud Computing şi Mobile ale IBM, ajutând clienţii să profite de iniţiativele importante aflate în creştere. Clienţi dintr-o varietate de industrii, precum gaming, servicii financiare, producători de telefoane mobile, retail sau domeniul medical utilizează tehnologiile Cloudant.

„IBM este lider în ceea ce priveşte ajutorul oferit clienţilor pentru domeniile Big Data, Cloud şi Mobile”, a declarat Sean Poulley, Vice Preşedinte, Databases & Data Warehousing, IBM. „Cloudant este poziţionat strategic în raport cu aceste arii de transformare şi permite clienţilor să introducă rapid pe piaţă noi aplicaţii inovative, captivante şi cu conţinut relevant”.

Organizaţiile sunt provocate să creeze aplicaţii mobile şi web captivante şi cu conţinut relevant. Utilizarea dispozitivelor mobile creşte rapid la nivel mondial, generând o cerere mare de aplicaţii şi un volum mare de date structurate şi nestructurate. Cinci petabytes de date sunt generate zilnic la nivel mondial de utilizatorii de telefoane mobile. Pentru a răspunde cererii tot mai mari, datele trebuie să fie mereu disponibile şi uşor de accesat de către reţelele de utilizatori şi dispozitive.

Cloudant, un participant activ la comunitatea de baze de date open source Apache Couch DB, furnizează disponibiltate sporită, scalabilitate flexibilă şi sincronizare inovativă a dispozitivelor mobile. Serviciul de date JSON – având la bază tehnologie cloud – permite dezvoltatorilor de aplicaţii web şi mobile să stocheze şi sa acceseze rapid şi uşor explozia de date mobile, utilizând o interfaţă de programare a aplicaţiilor (API) care este mult mai simplu de utilizat decât alternativele existente.

„IBM are o istorie bogată în ceea ce priveşte managementul datelor şi va face diferenţierea tehnologiei Cloudant pe piaţă”, a declarat CTO & Co-fondator Cloudant, Adam Kocoloski. „Alăturarea cu IBM va permite Cloudant să inoveze mult mai rapid, iar experienţa IBM în ceea ce priveşte comunitatea open source ne va oferi încredere deplină în cadrul colaborărilor din proiectul Apache CouchDB. Cloudant nu ar fi putut găsi un partener mai bun ca IBM”.

Cloudant completează portofoliul IBM Big Data & Analytics, depăşind graniţa managementlui tradiţional al datelor, prin furnizarea unei baze de date-ca-serviciu care permite clienţilor să acceleze şi să simplifice dezvoltarea aplicaţiilor mobile şi web captivante şi scalabile. De asemenea, Cloudant este parte integrantă a soluţiilor IBM MobileFirst. Acesta permite dezvoltatorilor care utilizează Worklight, software-ul de dezvoltare de aplicaţii al IBM, să creeze aplicaţii flexibile, scalabile şi sigure care includ o varietate de date structurate şi nestructurate.

Furnizat ca un serviciu cloud gestionat, tehnologia Cloudant asigură faptul că dezvoltatorii nu trebuie să fie experţi în ceea ce priveşte managementul bazelor de date, în timp ce administratorii bazelor de date (DBA) se pot concentra asupra sarcinilor importante.

Achiziţia Cloudant va îmbunătăţi soluţiile de cloud ale IBM prin furnizarea de instrumente şi resurse pentru dezvoltatori cu scopul de a-i ajuta să construiască, sa testeze şi sa implementeze aplicaţii cloud pe o varietate de nivele de hosting. Cloudant utilizează platforma IBM SoftLayer şi extinde investiţia recentă a IBM în ceea ce priveşte infrastructura de cloud SoftLayer. Serviciu global disponibil în 140 de ţări, SoftLayer oferă o soluţie de ajutor pentru clienţii care doresc să implementeze rapid capabilităţile mobile într-o manieră sigură, confidenţială şi fiabilă.