Cu un design premium al carcasei din titan, suprafața din sticlă safir și suport din ceramică, HUAWEI WATCH GT 2 Pro combină fără efort aerul sportiv și stilul de clasă.

Design rafinat

Modificările aduse la nivelul design-ului sunt notabile: Huawei protejează ecranul OLED de 1,39 inci cu sticlă safir, ușor teșită pe părți, montată pe o carcasa din titan și ceramică de înaltă calitate ce îi asigură rezistența la apă până la o presiune de 5 atmosfere. Corpul din titan combină rezistența cu simplitatea pentru o rezistență sporită la temperaturi extreme, titanul fiind un material ușor, dar rezistent și necoroziv.

Cu GPS, Bluetooth 5.1 și numeroși senzori, inclusiv unul care măsoară saturația
de oxigen din sânge, ceasul premium este bine echipat ca un partener pentru analize sportive și de sănătate, deși nu există senzor de temperatură. O noutate este adusă de acest model este adaptorul de încărcare fără conectori pin. HUAWEI WATCH GT 2 Pro este primul și, deocamdată, singurul ceas inteligent de la Huawei care are tehnologie de încărcare wireless.

Ceasul inteligent este utilizat prin intermediul ecranului tactil complet și a două butoane rotunde plasate în lateral. În timp ce butonul inferior poate fi asociat unei funcții, butonul superior afișează un disc sau deschide meniul aplicației. Pentru ca smartwatch-ul să poată stoca muzică în loc să o redea doar de pe un smartphone atașat, HUAWEI WATCH GT 2 Pro este echipat cu 4 GB de memorie
flash, care, potrivit producătorului, poate înmagazina până la 500 de melodii.
Huawei Share OneHop Watch Face le permite utilizatorilor să transfere, printr-o
simplă atingere, imagini din galeria foto a smartphone-ului lor pentru a personaliza fața ceasului și pentru a se exprima așa cum își doresc. Este necesar ca echipamentele cu care se conectează să fie smartphone-uri Huawei care rulează pe EMUI 11.0 sau o versiune ulterioară. De asemenea, funcția OneHop conectează ceasul și smartphone-ul și permite crearea instantă a unei teme de ceas personalizată, din orice imagine existentă pe telefon, în Gallery.

Funcția se găsește în setările ceasului și poate fi activată prin NFC. În plus, utilizatorul își poate controla camera telefonului de la distanță prin intermediul smartwatch-ului. Apăsând pe pictograma camerei de pe interfața de utilizare a ceasului inteligent, utilizatorul va acționa declanșatorul de pe telefonul smartphone, opțiune perfectă pentru cazurile în care doriște să facă o fotografie de grup atunci când nu este nimeni în jur să dea o mână de ajutor.

Asistent pentru monitorizarea sănătății

Huawei folosește propriile aplicații pentru analiza stării de sănătate. Bazat pe
generația anterioară, HUAWEI WATCH GT 2 Pro acceptă tehnologia de monitorizare a ritmului cardiac TruSeen 4.0+ îmbunătățită, cu consum redus de energie, care poate monitoriza cu precizie ritmul cardiac al persoanelor. TruSeen emite avertizări atunci când ritmul cardiac este prea mare sau prea scăzut. În plus, dispozitivul vă poate urmări inteligent ritmul cardiac în timp real, 24 de ore pe zi, precum și monitoriza calității somnului pentru a îmbunătăți starea mentală și nivelul de energie pe tot parcursul zilei. De asemenea, ceasul va avertiza dacă ritmul cardiac devine prea mare sau prea scăzut.

TruRelax analizează nivelurile de stres și TruSleep analizează somnul. În plus față de somnul ușor, somnul profund și fazele REM (Rapid Eye Movement – mișcarea rapidă a ochilor), jurnalul de somn evaluează calitatea respirației utilizatorului. Aplicația de monitorizare a sănătății este utilizată pentru a decide ce mesaje primește smartwatch-ul, dacă o conexiune Bluetooth deconectată declanșează un avertisment și dacă afișajul este activat automat când brațul utilizatorului este ridicat.

Parametrii specifici dispozitivului includ, de asemenea, memento-uri de mișcare,
opțiuni pentru monitorizarea somnului și limitele de interval și alarmă pentru măsurarea ritmului cardiac. În plus, aplicația pentru sănătate înregistrează informații personale precum vârsta și greutatea, pe care Huawei le include în analizele sale de sănătate și fitness.

Opțiuni pentru persoane active

În cadrul celor peste 100 de moduri de antrenament, HUAWEI WATCH GT 2 Pro include 19 moduri de antrenament profesionale cu 12 tipuri de sporturi în aer liber (schi, snowboarding, schi fond, golf, alergare, mers pe jos, drumeții montane, drumeții, trasee, ciclism în aer liber, înot în apă deschisă, triatlon) și 7 tipuri de sporturi de interior (mers pe jos, alergare, ciclism, înot în interior, antrenament liber, bicicletă eliptică, aparat de vâslit).

Dispozitivul acoperă toate sporturile de bază și permite utilizatorilor să comute cu ușurință între modurile de antrenament. În plus față de programele de exerciții și analizele de sănătate și fitness, instrumentele precum cronometre, temporizatoare și rapoarte meteorologice bazate pe locație, fazele lunii și nivelul mareelor pentru navigatori, sunt furnizate de smartwatch. Pentru prima dată, jucătorii de golf care folosesc ceasul inteligent beneficiază de un mod care înregistrează viteza swing-ului, back swing-ul și swing-ul (în secunde), precum și viteza swing-ului (în metri pe secundă) în momentul lovirii mingiei.

De asemenea, sporturile de iarnă precum schi fond, schiul și snowboardul sunt monitorizate de HUAWEI WATCH GT 2 Pro. Atunci când utilizatorul schiază sau practică snowboarding-ul, aplicația înregistrează nu numai ritmul cardiac și viteza medie, ci și unghiul maxim al pantei pe care coboară acesta. Ceasul oferă backtracking, adică ghidare pe traseul de revenire la punctul de plecare al unei activități inițiate, putând ghida utilizatorul aflat pe jos sau pe bicicletă. Alergătorii de diferite niveluri de calificare pot găsi cursuri de alergare în aplicația de exerciții pentru a-și îmbunătăți performanța sau pentru a începe să alerge în mod regulat. În timpul exercițiului, ceasul oferă informații despre ritmul cardiac al utilizatorului și informații despre exercițiu, cum ar fi distanța, iar această informație afișată se schimbă în funcție de tipul de exercițiu.

În plus, dispozitivul Huawei furnizează valoarea VO2max și determină efectele exercițiului și, de asemenea, recomadă un timp de recuperare recomandat pe baza exercițiului aerob și anaerob efectuat. Folosind aceste valori, utilizatorul se poate concentra pe îmbunătățirea performanței sau a rezistenței.

Încărcarea wireless – o premieră

HUAWEI WATCH GT 2 Pro oferă o durată lungă de viață a bateriei de două săptămâni datorită chipset-ului portabil de putere redusă dezvoltat de Huawei. În evaluarea duratei de viață a bateriei a fost inclusă monitorizarea ritmului cardiac activat timp de 24 de ore, monitorizarea științifică a somnului activată noaptea, antrenament mediu săptămânal de 90 de minute (cu locația activată), notificări activate (primirea a 50 de texte și setarea a trei alarme în fiecare zi), activarea ecranului de 200 de ori în fiecare zi și 30 de minute de redare a muzicii în fiecare săptămână.

HUAWEI WATCH GT 2 Pro este primul ceas inteligent al grupului care oferă tehnologie de încărcare wireless. Ceasul inteligent poate fi încărcat cu orice stația de încărcare wireless folosită pentru smartphone sau cu ajutorul unei baterii externe cu capacitatea de încărcare wireless, o sesiune de încărcare de cinci minute oferind ceasului inteligent autonomie de până la 10 ore de utilizare.