Huawei a anunțat în cadrul evenimentului Mobile World Congress 2023 că s-a alăturat Alianței Globale pentru Alfabetizare (GAL) UNESCO. Anunțul a fost făcut în cadrul unui Digital Talent Summit co-organizat de Huawei și „Institutul pentru Învățare pe tot parcursul vieții” (UIL Institute for Lifelong Learning), care servește drept secretariat al GAL.

În cadrul evenimentului, Huawei și UIL au convenit să promoveze în comun utilizarea tehnologiei pentru a crește gradul de alfabetizare. Cele două părți au semnat un acord de cooperare prin care Huawei va finanța o extindere a inițiativelor actuale ale UIL pentru a spori utilizarea tehnologiei de către educatori în țările în curs de dezvoltare. În prezent, inițiativa UIL funcționează în Bangladesh, Coasta de Fildeș, Egipt, Nigeria și Pakistan.

Huawei este prima companie privată care a devenit membru asociat al GAL și compania este încântată de faptul că propriile sale obiective se aliniază cu viziunea GAL de eradicarea analfabetismului digital în rândul tinerilor.

Directorul UIL, David Atchoarena, a explicat în cadrul evenimentului: “Lumea noastră aflată într-o continuă schimbare necesită eforturi susținute și parteneriate puternice pentru a obține o educație de calitate și un proces de învățare pe tot parcursul vieții pentru toți.”

Atchoarena a continuat: “Expertiza Huawei din domeniul inovației în domeniul învățării va fi un mare avantaj pentru Alianța Globală pentru Alfabetizare. Proiectele de colaborare, cum este al nostru, vor asigura că nimeni nu este lăsat în urmă în această călătorie.”

Vicky Zhang, vicepreședintele Huawei pentru comunicare corporativă, a adăugat: “Obținerea unei educații corecte este adesea cheia succesului în viață. În calitate de jucător important în sectorul tehnologic, Huawei consideră că are responsabilitatea de a oferi competențe tehnologice în toate părțile lumii, încercând să facem tot posibilul pentru a include cât mai mulți oameni.”

“Suntem mândri să ne unim forțele cu UNESCO pentru a ne îndeplini această responsabilitate mai bine”, a adăugat Zhang.

Huawei consideră că talentul digital este un factor cheie în realizarea transformării digitale, a unei creșteri economice solide și a unei calități mai bune a vieții. Din 2008, Huawei a oferit o gamă extinsă de programe pentru tinere talente. Sub umbrela ”Seeds for the Future” Huawei oferă anual către zeci de mii de persoane burse și cursuri de formare digitală care vizează toate categoriile de vârstă. De asemenea, compania organizează și sponsorizează competiții tehnologice în cadrul cărora studenții își pot extinde cunoștințele, pot câștiga premii și își pot face noi prieteni.

Până în prezent, programul Seeds for the Future al Huawei a contribuit la cultivarea a peste 2,2 milioane de talente digitale în peste 150 de țări. Academia TIC a companiei poate pregăti aproximativ 200.000 de studenți în fiecare an. În 2021, Huawei a anunțat că a investit deja 150 de milioane de dolari și a planificat să investească încă 150 de milioane de dolari în dezvoltarea talentelor digitale până în 2026, de care se așteaptă să beneficieze încă 3 milioane de persoane.