În cadrul forumului anual Global Mobile Broadband Forum (MBBF) 2023, Yang Chaobin, membru al consiliului de administrație și președinte al diviziei ICT Products & Solutions Huawei, a lansat LampSite X, o soluție digitală de ultimă generație pentru produse de interior care folosesc tehnologia 5G. Aceasta își propune să ajute operatorii să deschidă noi spații de afaceri și să-și bazeze operațiunile pe inteligența digitală.

Yang a remarcat: ,,LampSite X aduce pentru prima dată capabilități 5.5G de neegalat  pentru a actualiza, în mod cuprinzător, digitalizarea din interior. Dispunând de cel mai fin design, cea mai simplă implementare și cel mai mic consum de energie, soluția atinge o experiență de 10 Gbps și oferă diverse capabilități, răspunzând cerințelor consumatorilor pentru o experiență mai premium în interior și realizând o productivitate digitală mai puternică în diverse industrii“.

Yang prezintă seria LampSite X

Tehnologia 5G se dezvoltă rapid și determină creșterea accelerată a traficului mobil, din care 80% este generat în interior. În scenariile de mare densitate din interior, care implică un trafic pietonal intens, cum ar fi centrele comerciale, aeroporturile, gările și stadioanele, densitatea traficului la hotspoturi este de peste 100 de ori mai mare decât densitatea medie a traficului. Astfel de scenarii necesită capacități digitale îmbunătățite pentru interior. În timp ce are loc procesul de digitalizare, industriile au nevoie ca rețelele să ofere capacități noi și mai puternice, cum ar fi poziționarea de înaltă precizie și legătura ascendentă ultra-înaltă, pentru a sprijini producția inteligentă, depozitarea și logistica.

Digitalizarea interioară a devenit un consens la nivelul întregii industrii

Digitalizarea interioară a devenit una dintre capacitățile de bază care necesită îmbunătățiri în erele 5G și 5.5G. Digitalizarea în interior se confruntă cu o serie de provocări. În primul rând, pe măsură ce toate benzile evoluează către 5G, acestea trebuie să fie integrate și coordonate pentru a obține o proiectare și o implementare simplificate. În al doilea rând, întrucât traficul în interior este distribuit neuniform pe parcursul zilei, este necesară economisirea dinamică a energiei în funcție de sarcina de trafic pentru a ajuta operatorii să reducă costurile la energie. În al treilea rând, odată cu digitalizarea industriilor, se impune ca mai multe capacități să fie dezvoltate pentru a răspunde cerințelor mai multor scenarii.

LampSite X stabilește un nou punct de referință pentru digitalizarea interiorului

LampSite X poate satisface diverse cerințe de digitalizare în interior. Această serie de produse poate avea un volum de doar 1 L și o greutate de 1 kg, ceea ce reprezintă cea mai mică și cea mai ușoară din industrie, permițând o implementare flexibilă și ușoară în orice scenariu. În ciuda dimensiunilor sale mici, o cutie LampSite X se mândrește cu o putere mare. O singură cutie suportă toate benzile, toate tehnologiile de acces radio (RAT) și toate benzile largi și permite rețelelor să obțină performanțe ultra-înalte, capacități ultra-diverse și o utilizare ultra-redusă a energiei.

LampSite X este singurul produs din industrie care combină mmWave și sub-6 GHz pentru a obține un debit maxim de peste 10 Gbps, precum și primul care aduce 5.5G 10 Gbps în interior. Produsul utilizează tehnologia unică Distributed Massive MIMO de la Huawei pentru a obține o experiență de 10 Gbps pentru un singur utilizator.

Pentru a satisface în mod eficient cerințele de conectivitate ale diverselor industrii, LampSite X oferă capacități de mare amploare, inclusiv 10 Gbps uplink ultra-înalt, poziționare de înaltă precizie până la niveluri sub un metru, latență scăzută de până la milisecunde și IoT. Acesta utilizează soluția unică “0 Bit 0 Watt” de la Huawei pentru a realiza ajustarea energiei în funcție de serviciu, activitate redusă în timpul orelor de vârf cu un consum de energie mai mic de 1 W și pornire la cerere în doar câteva secunde. Această economisire dinamică a energiei 24 de ore din 24 maximizează eficiența energetică.

LampSite X extinde aplicațiile pentru consumatori și industrie

LampSite X actualizează în mod cuprinzător capacitățile digitale de interior cu scopul de a oferi aplicații 5.5G pentru toate scenariile, destinate consumatorilor și pentru a conecta mai multe scenarii din mai multe industrii.

În scenariile toC, noile capacități ale LampSite X vor aduce o experiență de consum și un model de afaceri îmbunătățite. De exemplu, în parcurile de afaceri de 10 Gbps din Hong Kong, susținute de Hong Kong Telecom, aceste capacități cresc traficul cu peste 20% și aduc noi modele de afaceri toB și toC, care determină operatorii să treacă de la furnizarea de capacități de rețea la furnizarea de servicii convergente.

În scenariile toB, capacitățile digitale multidimensionale de interior ale LampSite X vor aduce o mai mare eficiență în cazul fabricilor complet conectate. De exemplu, în fabricile inteligente ale Midea, aceste capacități îmbunătățesc eficiența multor procese, care acoperă producția, inspecția calitatea logistica și depozitarea, până la punctul în care un produs poate fi fabricat în doar șapte secunde, reducând timpul de producție la jumătate.

Yang a concluzionat declarând că “LampSite X ne deschide multe noi oportunități digitale. Ar trebui să profităm de aceste oportunități pentru a merge dincolo de exterior și a moderniza digitalizarea în interior pentru a sprijini operatorii în timp ce aceștia caută să dezvolte diverse aplicații de afaceri și să pășească într-o nouă eră digitală.”

Forumul Global Mobile Broadband 2023, cu tema “Bring 5.5G into Reality”, este găzduit de Huawei, împreună cu partenerii săi din industrie GSMA, GTI și SAMENA. Desfășurat pe 10 și 11 octombrie în Dubai, Emiratele Arabe Unite, acest forum anual reunește operatori de rețele mobile, lideri ai industriei verticale și parteneri de ecosistem din întreaga lume pentru a explora succesul comercializării 5G și pentru a accelera utilizarea comercială a 5.5G. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://www.huawei.com/en/events/mbbf2023.