Peng Song, președinte al departamentului de strategie și marketing în domeniul TIC al Huawei, a ținut un discurs principal intitulat “Sustenabilitate și dezvoltare, alegerea de a nu alege”. Peng a subliniat că este în curs de desfășurare un Big Bang al inteligenței artificiale. AI aduce noi beneficii și oportunități pentru operatori.

Cu toate acestea, această tehnologie necesită o infrastructură TIC mai bună, din cauza lățimii de bandă mai mari și a puterii de calcul crescute, ceea ce duce la o creștere rapidă a consumului de energie în rețea. ,,Industria TIC pare să se confrunte cu alegerea dificilă de a deveni ecologică sau de a se dezvolta. Cu toate acestea, noi credem că industria poate alege să nu aleagă și, în schimb, să devină ecologică și să se dezvolte simultan”, a declarat Peng.

Peng a subliniat că este posibilă dezvoltarea a domeniului TIC mai sustenabil dacă se găsește un echilibru corect între eficiența energetică, utilizarea energiei regenerabile și experiența utilizatorului. La MWC Barcelona 2023, Huawei va lansa soluții care întruchipează această abordare pentru a deschide calea dezvoltării ecologice a rețelelor de infrastructură TIC.

În ceea ce privește eficiența energetică, Huawei pledează pentru extinderea atenției de la simpla îmbunătățire a eficienței energetice a rețelelor la reducerea, de asemenea, a consumului absolut de energie. În scenariile de sarcină redusă, tehnologia de oprire multidimensională poate fi utilizată pentru a permite oprirea inteligentă pe diferite dimensiuni, cum ar fi frecvența, timpul, canalul și puterea. În același timp, în scenariile de sarcină ultra-ușoară, echipamentele pot fi puse într-un mod de inactivitate profundă. De exemplu, pot fi utilizate noi materiale și procese pentru a rezolva problemele de condensare și de temperatură scăzută atunci când hardware-ul AAU se oprește.

Acest lucru permite modulului de alimentare să rămână independent în standby, ceea ce înseamnă că un consum de energie al AAU în timpul unei sarcini extrem de ușoare poate fi redus de la 300 W la mai puțin de 10 W. În ceea ce privește energia regenerabilă, compania face apel la o extindere a atenției, de la amploarea implementării energiei verzi la utilizarea eficientă a energiei regenerabile. Pentru a îmbunătăți acuratețea implementării energiei regenerabile, se poate trece de la politici specifice rețelei la politici specifice locului. În plus, timpul necesar pentru programarea inteligentă poate fi redus de la câteva zile la câteva minute, maximizând astfel beneficiile economice și de mediu ale energiei regenerabile. Se pot obține informații multidimensionale despre amplasament, cum ar fi vremea, prețul energiei electrice, starea bateriei și volumul de servicii, iar algoritmii de programare inteligentă pot maximiza eficiența generării de energie și disponibilitatea energiei în funcție de sarcină, minimizând în același timp costul total al energiei.

În ceea ce privește experiența utilizatorului, Huawei propune ca accentul să nu mai fie pus doar pe economisirea energiei din rețea și pe asigurarea indicatorilor de performanță, ci să se extindă la asigurarea experienței utilizatorului. Politicile optime de economisire a energiei pot fi adoptate în funcție de diferite scenarii de rețea. În scenariile cu trafic redus, indicatorii de performanță de bază ale rețelei sunt garantați pentru a maximiza economia de energie, în timp ce experiența utilizatorului este garantată în scenariile cu trafic ridicat. Abordările bazate pe experiență sunt în curs de modernizare în favoarea abordărilor bazate pe date, ceea ce permite generarea de politici de economisire a energiei în câteva minute și furnizarea de politici de optimizare în milisecunde.

Peng a subliniat că Huawei își actualizează iterativ soluțiile ecologice în conformitate cu încrederea sa în potențialul celor trei domenii menționate mai sus și a lansat soluția Huawei Green 1-2-3. În cadrul acestei soluții, “1” se referă la un indice pentru construcția de rețele ecologice; “2” se referă la concentrarea pe două scenarii: eficiență energetică ridicată și consum de energie ultra-redus; iar “3” se referă la o soluție sistematică pe trei niveluri care acoperă site-urile, rețelele și operațiunile. Peng și-a încheiat discursul subliniind dorința companiei Huawei de a colabora cu operatorii din întreaga lume pentru a găsi un echilibru între ecologizare și dezvoltare, în vederea accelerării dezvoltării TIC ecologice.

MWC Barcelona 2023 se desfășoară în perioada 27 februarie – 2 martie la Barcelona, Spania. Huawei își va prezenta produsele și soluțiile la standul 1H50 din Fira Gran Via Hall 1. Împreună cu operatori globali, profesioniști din industrie și lideri de opinie, se vor aprofunda subiecte precum succesul afacerilor 5G, oportunitățile 5.5G, dezvoltarea ecologică, transformarea digitală și viziunea companiei de a folosi planul de afaceri GUIDE pentru a pune bazele pentru 5.5G și a construi pe succesul 5G pentru o prosperitate și mai mare.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://carrier.huawei.com/en/events/mwc2023