Huawei Romania a reactionat rapid in rezolvarea problemelor cauzate de furtuna din vestul tarii, in special in orasul Timisoara pe data de 17 septembrie 2017. Desi a fost un eveniment meteo de durata scurta si dar violent, problemele cauzate au avut un impact puternic si asupra sistemelor de telecomunicatii, de telefonie mobila si fixa. Cu un efort operational sustinut atat din partea echipei de teren, cat si din zona de coordonare, Huawei a reusit sa atenueze efectele devastatoare ale furtunii in cel mai scurt timp posibil.

Retelele de telefonie mobila si fixa au fost afectate atat din cauza lipsei de curent, cat si din cauza vantului puternic care a scos din functiune antene de comunicatii radio. Furtuna a pus la pamant copaci si stalpi care au rupt fibra optica ce asigurau legatura dintre statiile de telefonie mobila sau retelele fixe.

In aceasta perioada, numarul de incidente preluate in dispecerat de operatori catre Huawei a fost de opt  ori mai mare decat intr-o zi obisinuita. Echipele locale proprii si partenerii Huawei au intervenit imediat la defectiunile din zonele in care au fost afectate serviciile. S-a actionat pe mai multe planuri in functie de tipul problemei: alimentare energie electrica cu grup electrogen mobil, inlocuire echipamente de telecomunicatii afectate, aliniere antene radio instalate pe pilonii de telefonie mobila, remedieri de cabluri de fibra optica sau cablu coaxial.

Actionand cu un numar de echipe de zece ori mai mare decat cel care deserveste in mod normal zona Banatului si suplimentand numarul de resurse implicate, Huawei a reusit sa remedieze rapid majoritatea problemelor aparute in retelele carora le asigura intretinerea. Un alt factor care a contribuit decisive in solutionarea acestor situatii a fost stransa colaborare cu Centrele de Operare Retea (NOC) si alte echipe de suport ale operatorilor.

In continuare, echipele de interventie Huawei asigura buna functionare a zonelor afectate folosind grupurile electogene mobile. Huawei prevede ca operatiunile de remediere sa se incheie in cel mai scurt timp, dupa ce se asigura functionarea integrala a tuturor sistemelor defectate de furtuna.