Huawei a lansat în cadrul evenimentului ANGACOM 2016 prima platformă de acces hibridă 10 Gbit/s  de fibră optică și cablu coaxial (HFC). Platforma este prima soluție de mare capacitate din industrie care suportă atât 10G DOCSIS3.1 pe cablu coaxial cât și 10G PON pe fibră optică. Platforma poate economisi până la 70% din spațiul din headend și poate crește utilizarea cu până la 30% pe cablul coaxial. Platforma de 10 Gbit/s oferă operatorilor de servicii de comunicații (MSO) abilitatea de a ține pasul cu creșterea accesului la viteze gigabit și cu viitoarea evoluție a industriei către transmisiunile video IP.

În fața unei competiții acerbe și a nevoii de a ține pasul cu mișcarea industriei de profil către convergența de rețea, operatorii de servicii de comunicații au nevoie să exploateze potențialul rețelei de cabluri coaxiale existente și în același timp  să investească în soluțiile de tip fiber to the home (FTTH). Platforma de acces HFC de 10 Gbit/s de la Huawei constă dintr-un terminal pentru linia optica (Optical Line Terminal – OLT) pentru agregatorul optic, interfețe 10G PON de înaltă densitate, platforma D-CCAP (Distributed Converged Cable Access Platform – Platformă pentru accesul la cablurile convergente distribuite) bazată pe standardul DOCSIS3.1, terminalul ONT (Optical Network Terminal) 10G PON, și pe sistemul unificat de management al rețelei.

„Era accesului Gigaband se apropie”

 

Adoptând tehnologii de ultimă generație, inclusiv DOCSIS3.1, D-CCAP, platforma de acces HFC de 10 Gbit/s de la Huawei face posibilă obținerea unei viteze de 10 Gbit/s pe cablu coaxial și fibră. Noua platformă poate, de asemenea, să îmbunătățească raportul Signal-to-Noise (SNR) și eficiența transmisiunii. Pe măsură ce D-CCAP mod