HP a anunţat extinderea portofoliului Z de staţii grafice profesionale şi produse de afişaj, inclusiv primul workstation Ultrabook™din lume —HP ZBook 14 şi prima linie de staţii grafice din cadrul industriei care oferă tehnologia Thunderbolt de la Intel pentru transfer de date la viteză înaltă.

Noul portofoliu include trei staţii grafice noi mobile HP ZBook, îmbunătăţiri în ceea ce priveşte procesorul şi grafica la linia premiată de HP Z Desktop Workstations şi două noi HP Z Displays.

Familia de produse HP Z este creată pentru a îndeplini nevoile celor mai exigenţi clienţi, atunci când operaţiunile critice pentru misiune necesită performanţă şi fiabilitate de clasa întâi. Primele staţii grafice care incorporează Thunderbolt, HP Z Mobile şi Desktop Workstations pot profita acum de transmisia de date la viteze înalte între staţiile grafice Z, display-uri şi periferice, oferind cea mai rapidă şi versatilă conexiune I/O din cadrul industriei.

Ideal pentru profesioniştii în domeniul ingineriei, CAD, arhitectură, design, animaţie, film, educaţie, guvern şi sistemul medical, portofoliul de produse HP Z a fost creat, testat şi certificat pentru aplicaţii profesionale.

“Profesioniştii se bazează pe parteneri de încredere care să le ofere soluţii tehnologice testate şi certificate pentru aplicaţiile critice pentru misiune pe care le rulează,” a declarat Kobi Elbaz, vice president, Commercial Personal Systems, Printing and Personal Systems Group, HP EMEA. “Sub-brandul HP Z a devenit o referinţă pentru produsele profesionale create la cele mai înalte standarde – extinderea portofoliului Z demonstrează angajamentul HP faţă de piaţa profesională abandonată de mulţi alţi furnizori.”

 

HP reinventează staţia grafica mobilă

Odată cu introducerea portofoliului HP ZBook, HP a reinventat staţia grafica mobilă şi i-a conferit ADN-ul HP Z pe care clienţii din întreaga lume au ajuns să-l recunoască. Noile staţii grafice mobile HP Z Book prezintă acum un design industrial mai subţire şi mai uşor. Familia HP ZBook include primul workstation Ultrabook din lume —HP ZBook 14—precum şi HP ZBook 15 şi 17.

Create pentru profesioniştii care au nevoie de mobilitate, noile staţii grafice mobile HP ZBook prezintă opţiuni de procesor Intel® Haswell dual- and quad-core de generaţia 4 şi tehnologiile grafice de generaţie următoare de la NVIDIA şi AMD, inclusiv graficile bazate pe Keplar anunţate recent de la NVIDIA. Toate staţiile grafice mobile HP ZBook prezintă o carcasă inovatoare fără instrumente pentru uşurinţă în realizarea îmbunătăţirilor şi exploatare.

Noul HP ZBook 14 include şi opţiunea pentru un un meniu operat prin atingere, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru oricine preferă o experienţă interactivă. HP ZBook 15 va include o opţiune pentru un super display de înaltă rezoluţie QHD+ 3,200 x 1,800 care oferă atenţie sporită la detalii pentru clienţii care au nevoie de acurateţe extremă a imaginii. HP ZBook 15 şi 17 prezintă un port Thunderbolt, precum şi un meniu opţional DreamColor Display care oferă culori exacte şi consistente pentru imprimare de pe display şi marele ecran.

 

Staţiile grafice HP Z sunt îmbunătăţite cu Ivy Bridge şi Thunderbolt

Completând linia deja puternică de HP Z Desktop Workstations, staţiile grafice HP Z420, Z620 şi Z820 au fost actualizate pentru a include cele mai recente familii de procesoare Intel Xeon®(4) E5-1600v2 şi E5-2600v2 —denumite şi Ivy Bridge—precum şi o nouă memorie care rulează cu 16% mai rapid şi porturi Thunderbolt de a doua generaţie pentru fluxuri de lucru creative. Datorită tehnologiei Thunderbolt proiectele creatoare vor fi accelerate cu viteze de transfer de date cu până la patru ori mai rapide decât USB 3.0, conectând uşor mai multe dispozitive cu doar un singur port compact Thunderbolt.

Staţia grafică cu mufă duală HP Z820 oferă performanţă excepţională, un design industrial premiat şi exploatare fără instrumente în cea mai expandabilă carcasă din cadrul industriei. HP Z820 oferă până la 24 unităţi centrale de procesare, până la 512 GB de memorie ECC, spaţiu de stocare la viteză înaltă de până la 12 TB şi până la două grafici NVIDIA K6000.

Staţia grafică HP Z620 combină tehnologia de calcul şi puterea de vizualizare într-o manieră compactă şi fără zgomot. HP Z620 este cea mai versatilă staţie grafica de la HP, oferind până la 24 de unităţi centrale de procesare discrete, până la 192 GB de memorie ECC, spaţiu de stocare la viteză înaltă de până la 12 TB şi grafică NVIDIA K6000 sau dual NVIDIA K5000 pentru performanţă grafică la viteză înaltă.

Cea mai populară staţie grafica de la HP, HP Z420, include până la opt unităţi centrale de procesare, utilizând cele mai noi procesoare Intel Xeon E5-1600 v2 şi E5-2600 v2, care oferă până la 64 GB de memorie ECC, spaţiu de stocare la viteză înaltă de până la 12 TB şi grafică NVIDIA Quadro K6000 sau AMD W7000, sau dual NVIDIA K2000. HP Z420 Workstation îmbunătăţită oferă noi niveluri de performanţă şi expandabilitate cu factor de formă de tip mini-turn fără instrumente – şi la un preţ excelent.

 

Display-urile HP Z oferă o acurateţe excelentă a imaginii

În completarea liniei companiei de display-uri profesionale, noile display-uri HP Z27i şi Z30i IPS sunt ideale pentru designerii, creatorii de conţinut şi specialiştii din cadrul întreprinderii care au nevoie de acurateţe desăvârşită a imaginii, adaptabilitate excepţională şi fiabilitate critică pentru misiune optimizată pentru profesionişti.

Noile display-uri oferă o acoperire excelentă a spaţiului cromatic RGB—spaţiul cromatic standard pentru web, şi pentru majoritatea aplicaţiilor tehnologice, creative şi profesionale—HP Z27i şi Z30i oferind amândouă acoperire de 100%. HP Z30i acoperă şi 100% din spaţiul cromatic Adobe® RGB, utilizat de obicei în fotografie şi pretipărire digitală.

Construit cu meniu-uri IPS de a doua generaţie, display-urile HP Z oferă economii de energie de până la 37%, spre deosebire de produsele cu tehnologie IPS de primă generaţie de la HP, oferind totuşi aceeaşi excelentă acurateţe cromatică din mai multe unghiuri de vizualizare, spre deosebire de IPS de primă generaţie. Display-urile HP Z sunt calificate din punct de vedere al ENERGY STAR® şi certificate EPEAT® Gold. Ambele display-uri prezintă un stand HP ajustabil în patru direcţii, inclusiv HP QR2 quick release şi ambele sunt certificate TCO. Pentru a elibera spaţiu valoros de birou, este disponibil şi un HP Thin Client Mount Kit atât pentru HP Z27i cât şi pentru Z30i, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a monta în siguranţă un HP Thin Client sau Ultra Slim desktop la spatele display-ului.