HP a anunțat extinderea portofoliului HP Converged Cloud cu noi soluții pentru VMware vCloud® Suite 5.1, permițând astfel clienților să transforme implementările tradiționale de virtualizare în medii private și hibride deschise cu un grad redus de risc și complexitate.

Lansat în luna aprilie a acestui an, portofoliul de soluții HP Converged Cloud extinde dominanța mediului cloud asupra infrastructurii, aplicațiilor și informațiilor pentru a le oferi clienților opțiuni, încredere și consistență. Fiind prima strategie și primul portofoliu din industrie bazat pe o arhitectură unică deschisă, HP Converged Cloud permite integrarea oricărei combinații de cloud privat, externalizat sau public, precum și a elementelor IT tradiționale. Această combinație asigură portabilitatea și scalarea dinamică ale încărcării de lucru.

HP a ajutat peste 1.000 de clienți să realizeze tranziția de la virtualizare la operarea în cloud cu ajutorul soluțiilor construite de HP și partenerii săi.(1) Portofoliul extins HP Converged Cloud, construit pe baza Infrastructurii Convergente HP și soluției HP Converged Management and Security, a fost optimizat pentru VMware vCloud Suite 5.1 și include noi funcții care permit clienților:

  • Să reducă complexitatea și să accelereze construirea și administrarea mediului cloud cu soluții preintegrate.
  • Să realizeze o adopție rapidă a cloud-ului prin instrumente cuprinzătoare de control al securității și conformității care pot fi aplicate automat pe mașini virtuale.
  • Să micșoreze riscul pierderii de date prin protecția automată a datelor.

“Atunci când organizațiile se mută dintr-un mediu virtualizat într-un mediu cloud de tip privat sau hibrid, acestea pot întâmpina provocări majore privind securitatea, performanța și administrarea multiplelor modele de operare eterogene,” a spus Stephen DeWitt, Vicepreședinte Senior,  HP Enterprise Group. “Extinderea portofoliului HP Converged Cloud cu soluții ample și integrate pentru VMware vCloud Suite 5.1 permite clienților să adopte o operare cloud securizată, cu un grad redus de risc și având la dispoziție mai multe opțiuni.”

“Cu VMware vCloud Suite 5.1, organizațiile vor avea soluții cloud flexibile și de încredere care sporesc agilitatea afacerii și, în același timp, abordează rapid și eficient nevoile individuale ale companiilor,”  a spus Raghu Raghuram, Vicepreședinte Executiv, Cloud Infrastructure și Management, VMware. “Soluțiile VMware vCloud Suite 5.1 și HP Converged Cloud vor accelera călătoria către cloud a clienților noștri comuni, întrucât furnizează companiilor o soluție demonstrată și integrată care asigură un avantaj competitiv pe o piață care evoluează rapid.”

Ofertele portofoliului extins HP Converged Cloud includ integrarea soluției VMware vCloud Suite 5.1 cu HP CloudSystem, care îi va ajuta pe clienți să transforme rapid resursele virtualizate în medii cloud private și hibride de tip autoservire. Pentru a urgenta obținerea de beneficii, HP oferă clienților săi soluții cloud preintegrate.

Prin combinația cu VMware vCloud Suite 5.1, HP CloudSystem dublează densitatea mașinilor virtuale, reduce compexitatea rețelei și asigură flexibilitate pentru a sprijini orice încărcare de lucru.

Noile capacități ale HP CloudSystem integrat cu VMware vCloud Suite 5.1 includ:

  • HP CloudSystem optimizat pentru VMware — asigură o obținere mai rapidă de câștiguri prin soluții preintegrate care includ Infrastructura Convergentă HP și administrarea de cloud de la HP și VMware.
  • Auto-flexing — reduce timpul de răspuns la solicitările de business și îmbunătățește toate nivelurile de servicii, permițând administratorilor VMware să furnizeze echipamente hardware pentru vCloud Director® pentru a automatiza scalarea infrastructurii convergente. Cu ajutorul acestei tehnologii, clienții pot reduce timpul necesar adăugării unei gazde virtuale de la câteva ore la numai 15 minute.(2)
  • Importul de mașini virtuale — simplifică drumul clientului către cloud prin importarea simplă de mașini virtuale care operează pe o infrastrucutră HP CloudSystem fără intervale de nefuncționare sau necesitatea unei reconfigurări.
  • HP Cloud Maps pentru VMware — accelerează designul serviciilor cloud și automatizează implementarea aplicațiilor virtuale folosind formate HP CloudSystem preambalate și optimizate.

Portofoliul extins HP Converged Cloud include și HP Cloud Protection Program and Consulting Services, care livrează o soluție amplă de securitate pentru nivelurile de rețelistică, stocare și virtualizare a serverelor, soluție care poate fi construită și implementată în mai puțin de trei săptămâni.(3) Noul serviciu identifică o combinație eficientă de funcții de securitate în mediul cloud de la HP și VMware care îndepărtează barierele care apar în mod obișnuit în procesul de adopție al serviciilor cloud, activând totodată instrumente de control al conformității. Funcțiile de administrare includ cloud, virtualizarea rețelei și virtualizarea stocării.

De asemenea, pentru clienți VMware care se confruntă cu standardele de securitate a datelor (DSS) pentru industria de plăți electronice (PCI)  în medii virtuale, HP oferă PCI Compliance Security Solution Stack , prima soluție convergentă din industrie pentru medii cloud și virtuale. Soluția permite o obținere mai rapidă a conformității, acoperind o majoritate de 200 de instrumente PCI DSS(2) de control bazate pe securitate și eliminând problemele de securitate asociate cu obținerea conformității cu PCI și accesul la cloud.

HP Data Protector, prima și singura soluție de backup și recuperare de date din industrie care asigură deduplicarea federată pentru organizații, oferă acum protecție integrată pentru VMware vCloud Director. Această nouă soluție conține tehnologia patentată de deduplicare StoreOnce și asigură o politică de protecție de tip one-touch pentru medii cloud WMware care susțin mai mulți chiriași. Aceste capacități îi ajută pe clienții și furnizorii de servicii vCloud să elimine riscurile privind pierderea de date din aplicații, atât la locații, cât și în mediul virtual.

 

(1)  Pe baza estimatelor de vânzări interne privind HP CloudSystem și alte soluții cloud.

(2)  Pe baza testărilor și analizelor interne HP.

(3)  Conform testelor și comparațiilor HP.