HP lansează primele soluţii de imprimare entry-level din domeniu ce integrează o conexiune la Internet, destinate în principal celor care lucrează în arhitectură, inginerie şi construcţii (AIC), oferind astfel unui număr mai mare de utilizatori posibilitatea imprimării in-house în format mare.

Având posibilitatea de a  imprima în format mare de oriunde (1) cu ajutorul serviciilor de cloud, noile imprimante HP Designjet T120 şi seria T520 ePrinter le oferă profesioniştilor aflaţi sub presiunea timpului soluţii de imprimare simple şi cu costuri reduse. Modelul compact de 24 inci HP Designjet T120 ePrinter este ideal pentru studenţi şi liber-profesionişti, în timp ce seria HP Designjet T520 ePrinter de 24 şi respectiv 36 inci este destinată echipelor AIC mici care au nevoie să imprime rapid la calitate profesională.

HP anunţă, de asemenea, lansarea celei de-a doua generaţii a serviciului web gratuit HP Designjet ePrint & Share dedicat profesioniştilor AIC, serviciu care facilitează accesul la documente şi imprimarea în format mare de pe tablete, smartphone-uri iOS sau Android, laptopuri sau chiar  direct de pe ecranul ePrinter.(1,2)

„Mediul economic actual a dus la creşterea numărului liber-profesioniştilor şi al studiourilor mici, la scurtarea timpilor de execuţie a proiectelor şi a impus o mobilitate ridicată pentru cei care lucrează în AIC, aceştia petrecând acum peste 50 la sută din timpul de lucru în afara biroului,” a afirmat Santiago Morera, vicepreşedinte şi director general al Large-format Printing Business, HP. „Portofoliul extins HP Designjet le oferă clienţilor noştri posibilitatea de a rămâne conectaţi indiferent de locul în care se află şi le permite celor care cumpără pentru prima dată soluţii de imprimare în format mare să achiziţioneze uşor şi la un preţ accesibil echipamentul propriu necesar pentru a imprima intern toate materialele de care au nevoie.”

Noile soluţii facilitează imprimarea internă în format mare pentru clienţi ca ZELLNERPLUS

Cea mai mică imprimantă din clasa sa, cu o dimensiune de numai 38,9 inci (987 mm), HP Designjet T120 ePrinter combină avantajele a două imprimante într-o singură unitate datorită tăvii integrate B+/A3 şi rolei de alimentare frontale uşor accesibile. Ecranul tactil intuitiv, color, simplifică imprimarea şi utilizarea pentru cei care nu au experienţă cu documentele în format mare. Cartuşele HP asigură o imprimare de înaltă calitate, în culori bogate şi contururi precise, mergând până la o grosime minimă a liniei de 0,0016 inchi (0,04 mm).

Disponibile în variante de 24 inci sau de 36 inci, imprimantele HP Designjet T520 ePrinter asigură o capacitate de procesare crescută, cu viteză şi rezoluţie duble faţă de modelul precedent.(3) Cu 1 GB RAM şi tehnologie HP-GL/2, HP Designjet T520 ePrinter funcţionează la o viteză de până la 35 de secunde pe pagină D/A1. Cartuşele originale HP şi capetele de imprimare cu durată lungă de viaţă produc linii precise, cu o grosime minimă de până la 0,0008 inchi (0,02 mm) şi detalii clare, cu o rezoluţie de până la 2400 dots per inch (dpi), pentru rezultate rapide şi la calitate profesională.

HP Designjet T120 şi T520 ePrinters sunt singurele imprimante în format mare care au integrată conectivitate Wi-Fi, permiţându-le astfel utilizatorilor să le instaleze oriunde doresc.(4) Previzualizările realiste create de noul driver HP Designjet garantează rezultate precise de la prima încercare, economisind astfel timp şi costuri la imprimarea prin calculator.

„Noua tehnologie de imprimare HP Designjet ne oferă certitudinea că atunci când trebuie să executăm la timp schiţe de înaltă calitate pentru o întâlnire, acest lucru este posibil, eliminând astfel o mare parte a stresului din timpul lucrului,” a declarat Peter Zellner, director la ZELLNERPLUS, un client HP Designjet T520 ePrinter beta. „Acum, după ce am văzut cât de mult ne ajută imprimanta HP Designjet T520 ePrinter în procesul zilnic de proiectare şi execuţie, nu-mi mai pot imagina cum să lucrez fără aceasta.”

HP Designjet ePrint & Share face ca imprimarea de la distanţă să fie mai simplă ca oricând

Portofoliul HP Designjet ePrinter le oferă utilizatorilor posibilitatea să imprime în format mare de pe orice dispozitiv mobil prin HP Designjet ePrint & Share.(1) Disponibilă printr-un browser web de pe desktop, printr-o aplicaţie mobilă sau chiar de pe ecranul tactil al imprimantelor cu conexiune web HP Designjet(2), ultima versiune HP Designjet ePrint & Share oferă:

  • posibilitatea de a transmite prin email proiecte pentru imprimare spre o imprimantă HP Designjet ePrinter.(1) Utilizatorul nu trebuie decât să ataşeze unui email un fişier în format PDF sau în alt format de imprimare şi să-l trimită la adresa dedicată a imprimantei ePrinter.
  • istoric online automat şi sigur prin noul driver HP Designjet. Prin istoricul online al imprimărilor realizate, utilizatorul are acces la ultimele versiuni şi posibilitatea de a mări şi a reimprima o copie exactă prin numai câteva click-uri.(1)
  • partajarea uşoară a fişierelor cu ajutorul unui hyperlink generat automat ce permite accesul către orice fişier din istoricul imprimărilor. (1)
  • acces la toate site-urile FTP dintr-un singur loc. Utilizatorul poate accesa site-uri FTP multiple printr-o singură interfaţă şi cu un singur login, făcând astfel posibilă vizualizarea şi imprimarea fişierelor în orice moment şi de oriunde.(1)

“Natura afacerii noastre impune deseori ca personalul să fie în altă localitate sau în altă locaţie decât biroul propriu şi să lucreze de pe o tabletă pentru a obţine un răspuns rapid din partea clienţilor,” a explicat Ma Wenjie, designer la E+D International, un client HP Designjet T520 ePrinter beta. „Prin aplicaţia HP Designjet ePrint & Share putem să revizuim documentele primite şi să facem rapid modificările necesare împreună cu clientul, în timp ce angajaţii noştri din teren pot să trimită observaţiile spre imprimanta din sediu, îmbunătăţind astfel semnificativ eficienţa activităţii noastre.”