HP România inaugurează Centrul de Training HP în sediul său din București. Parte a strategiei globale a companiei de a ajuta oameni, companii și guverne să facă față provocărilor tehnologice și să le exploateze în beneficiul lor, centrul va oferi cursuri practice la standarde internaționale pentru partenerii companiei, specialiști IT și studenți interesați să fie la curent cu cele mai noi tehnologii și echipamente.

Centrul de Training HP include o sală de curs cu dotări de ultimă generație ce poate găzdui până la 24 de persoane, o zonă de lounge și o zonă de înregistrare, permițând, astfel, organizarea unor sesiuni de training mai complexe și cu durată mai lungă.  Centrul este echipat cu PC-uri HP All-in-One create pentru a satisface și cele mai exigente nevoi de performanță, în timp ce, pentru sesiunile practice, cursanții pot accesa de la distanță toate echipamentele necesare cu ajutorul platformei HP Virtual Labs. În același timp, noul centru beneficiază de o echipă puternică de traineri specializați, cu o vastă experiență în materie de produse HP, tehnologii ale partenerilor din industrie și subiecte legate de IT management.

„Trăim într-o epocă a schimbării, în care dorințele tot mai puternice ale utilizatorilor și tendințele de business reorientează industria către un nou stil de IT, concentrat în jurul tehnologiei de cloud computing, mobilității și big data. Această nouă abordare schimbă modul în care tehnologia este oferită și folosită, accentuând nevoia de educație în domeniu,” a declarat Radu Enache, Managing Director și EG Lead HP România. „Centrul de Training HP pe care îl inaugurăm astăzi este încă o dovadă a angajamentului pe care ni l-am luat de a contribui la dezvoltarea zonei de educație și de a susține pregătirea profesioniștilor IT de mâine.  Cu peste 2 milioane de clienți și parteneri care au participat deja, la nivel mondial, la cursuri de specializare prin HP Education Services, suntem siguri că avem experiența necesară pentru a construi o bază solidă de cunoștințe tehnologice și pentru companiile din România.”

Portofoliul unic de cursuri oferite de Centrul de Training HP se axează pe hardware, sisteme de operare, aplicații și procese și va include:

  • Cursuri tehnice și certificări pentru tehnologiile HP;
  • Cursuri tehnice și certificări pentru tehnologii WMware, Microsoft, RedHat;
  • Cursuri de IT management și certificări IT Infrastructure Library (ITIL);
  • Analiză de business și Management de proiect;
  • Consultanță în educație (managementul schimbării, transformarea forței de muncă și implementarea de soluții de training);
  • Unelte de colaborare: Virtual Rooms, HP Support Rooms; HP MyRoom and HP Virtual Labs

 

Centrul de Training HP se află în sediul HP din București, pe strada Fabrica de Glucoză, Novo Park, Clădirea Novo F, etajul 10. Centrul va găzdui cursuri interactive, practice, atât în limba română, cât și în engleză, iar instructorii vor face demonstrații live și vor angrena cursanții la discuții pe larg pe marginea subiectelor abordate.