Soluția combină cele mai sigure computere și imprimante din lume cu un pachet extins de software și servicii, pentru a maximiza protecția și reziliența punctelor terminale.

HP Inc. a lansat HP Wolf Security, un portofoliu nou integrat format din PC-uri și imprimante securizate prin design, din software de securitate pentru punctele terminale de hardware și din servicii de securitate a punctelor terminale, pentru a-și proteja clienții de amenințările cibernetice tot mai numeroase.

Concomitent a fost lansat și raportul Blurred Lines & Blindspots, care indică faptul că volumul atacurilor cibernetice la nivel global a crescut cu 238% în perioada pandemiei COVID-19, iar hackerii i-au vizat în special pe cei care au lucrat de acasă. Noua platformă HP Wolf Security are la bază peste 20 de ani de cercetare și inovare în materie de securitate, pentru a oferi un portofoliu integrat clienților care doresc reziliență cyber.

„Munca va fi un proces din ce în ce mai complex, cu un număr tot mai mare de oameni care lucrează din afara biroului. Acest lucru va oferi oportunități interesante pentru o mai mare mobilitate, dar va crea și noi vulnerabilități”, a declarat Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. Romania.

Potrivit KuppingerCole, în 2020, punctele terminale conectate la internet au fost vizate de 1,5 atacuri pe minut, la nivel global. Prin urmare, 91% dintre specialiștii IT chestionați au spus că alocă acum mai mult timp pentru securitatea punctelor terminale decât în urmă cu doi ani. Tot 91% spun că securitatea punctelor terminale a devenit la fel de importantă ca securitatea întregii rețele.

Specialiștii IT estimează că 33% dintre angajați utilizează dispozitivul de serviciu în interes personal (pentru jocuri, căutări pe internet), dar în realitate această cifră este mult mai mare. 70% dintre angajații chestionați recunosc că utilizează dispozitivele de serviciu sau permit altor persoane să le utilizeze în interes personal – 46% dintre aceștia au recunoscut că utilizează dispozitivul de serviciu pentru operațiuni personale administrative, un procent care crește la 61% pentru cei din grupa de vârstă 25-36 de ani. Patru din zece angajați au spus că folosesc dispozitivul de serviciu pentru teme și cursuri online – un procent care se ridică la  57% pentru părinții cu copii în vârstă de 5-16 ani.

Și alte comportamente riscante au fost ușor de identificat, angajații chestionați (sau membrii de familie) au utilizat dispozitivul de serviciu pentru:

 • A descărca conținut de pe internet: 33%
 • A deschide atașamente din emailuri personale sau din pagini web: 55%
 • A vizita conturi personale pe platformele social media: 45%
 • Video call-uri: 58%
 • A se juca online: 27%
 • A viziona filme pe pagini de streaming online: 36%
 • Cumpărături online/căutări pe internet: 52%

HP este lider în securitatea computerelor și a imprimantelor. Integrând ofertele de securitate ale companiei într-o singură platformă dedicată clienților, HP răspunde nevoii tot mai acute a acestora de a beneficia de apărare cibernetică și de o infrastructură completă și rezilientă.

„Cum securitatea punctelor terminale este din ce în ce mai importantă, am profitat de oportunitatea de a crea o ofertă integrată pentru clienți, pentru a simplifica protocolul de securitate și pentru a fi cu un pas înaintea amenințărilor cibernetice”, a declarat Ian Pratt, Global Head of Security for Personal Systems la HP Inc.

”Tehnologiile de vârf ale viitorului vor fi sigure prin design și suficient de inteligente nu doar pentru a detecta amenințările, ci pentru a le preveni sau atenua impactul și a limita pagubele în cazul unui atac cibernetic care poate viza pe oricine, oricând. HP Wolf Security este o nouă ofertă de securitate pentru punctele terminale, adaptată noului stil de muncă hibrid”, a precizat Mugur Pantaia, Managing Director HP Romania.

Bazat pe principiile Zero Încredere, HP Wolf Security utilizează tehnologii de ultimă generație pentru a reduce presiunea asupra departamentelor IT. De la self-healing firmware, detectarea breșelor de memorie și limitarea amenințărilor prin virtualizare, până la informații disponibile în cloud, HP Wolf Security oferă o protecție extinsă prin reducerea țintelor ce pot fi atacate, rezolvarea problemelor de securitate de la distanță, o mai bună culegere de date despre posibile amenințări și prin alerte precise.

Noul portofoliu integrat HP Wolf Security include:

 • HP Wolf Security for Home – un pachet de funcții de securitate încorporate pentru dispozitivele folosite acasă, precum și software și servicii HP Wolf Essential Security. HP Wolf Essential Security este inclus pe anumite imprimante ce pot fi folosite acasă.
 • HP Wolf Security for Business – un portofoliu de servicii de securitate pentru hardware inclus, disponibil cu fiecare achiziție de computere, gândit pentru companii mari și mici.
 • Dispozitive, Software și servicii HP Wolf Pro Security pentru întreprinderi mici și mijlocii.
 • Dispozitive, Software și servicii HP Wolf Enterprise Security pentru companii și guverne.

HP adaugă Sure Access Enterprise la HP Wolf Enterprise Security pentru a apăra aplicațiile critice de amenințările cibernetice

O noutate a HP Wolf Enterprise Security este Sure Access Enterprise, care folosește tehnologia unică de izolare HP pentru a se asigura că aplicațiile critice sunt complet protejate de orice malware care se ascunde în computerul unui utilizator.

HP lansează platforma HP Wolf Pro Security pentru întreprinderile mici și mijlocii

Cu HP Wolf Pro Security, HP redefinește securitatea PC-urilor pentru clienții mici și mijlocii. HP Wolf Pro Security integrează Threat Containment, Malware Prevention și Identity Protection cu capabilitățile HP de securitate hardware, pentru a oferi o protecție superioară pe care departamentele IT o pot achiziționa, implementa și opera simplu.

 • Threat Containment oferă o protecție care nu se bazează pe detectare. Micro-virtualizarea alimentată de hardware izolează complet amenințările lansate de cei mai obișnuiți vectori cibernetici, fără a afecta experiența utilizatorului.
 • Malware Prevention este un antivirus complet de ultimă generație care utilizează o combinație de tehnici bazate pe Inteligență Artificială, cum ar fi învățarea profundă și analiza comportamentală, pentru a oferi protecție avansată împotriva malware-ului prin detectare predictivă.
 • Identity Protection oferă apărare împotriva atacurilor de tip phishing pentru toate browserele populare.

HP a anunțat și o nouă ofertă Flexworker împreună cu HP Wolf Security, care permite departamentelor IT să-și crească productivitatea, contribuind în același timp la protejarea rețelelor și datelor companiilor. Acest nou serviciu extins de gestionare a imprimării oferă angajaților care lucrează în sistem hibrid siguranța de a folosi imprimante sigure, aprobate de companie, care pot fi monitorizate și recalibrate automat dacă un dispozitiv nu se încadrează în politicile companiei. Mai multe informații găsiți aici.

Pentru lansarea HP Wolf Security, HP a creat o serie de clipuri pe baza unor scenarii care aduc în atenție breșe de securitate cibernetică apărute odată cu adoptarea muncii la distanță, în timpul pandemiei. Actorul Christian Slater joacă rolul „Lupului” pentru a demonstra cum pot acționa hackerii și ce impact pot avea atacurile cibernetice.