HP a anunţat că HP Designjet Z6200 Photo Printer a fost utilizată pentru a printa 95 de postere artistice inspiraţionale create de mai mulţi artişti internaţionali pentru o nouă expoziţie, în onoarea lui Nelson Mandela la aniversarea a 95 de ani.

Doi designeri renumiţi din Africa de Sud au conceput proiectul,  care a inclus producerea de opere de artă de înaltă calitate în scop expoziţional, prezentate iniţial în Pretoria. Proiectul a început cu un apel lansat artiştilor să îşi trimită creaţiile, demers care a atras peste 700 de înscrieri de la artişti din 70 de ţări, inclusiv mai mulţi artişti recunoscuţi la nivel internaţional.

HP este partenerul oficial print pentru Mandela Poster Project.  Printville, furnizorul de servicii de imprimare din Africa de Sud, produce posterele cu sprijinul şi consultanţa HP, în timp ce organizaţia locală de vânzări Nashua a furnizat imprimantele pentru testare şi producţie.

Imprimanta HP Designjet Z6200 Photo a fost aleasă pentru producerea operelor de artă din cadrul expoziţiei deoarece excelează în ceea ce priveşte producerea de imagini de înaltă calitate la viteză înaltă. Imprimanta este una dintre cele mai rapide din clasa sa şi este caracterizată printr-o acurateţe cromatică print-to-print excelentă.

Toate cele 95 de opere de artă au fost imprimate pe suport HP Professional Satin utilizând cerneluri pigmentate HP, asigurând rezultate excepţionale şi uniforme. Posterele sunt rezistente la decolorare în mediul interior în condiţii de galerie până la 200 de ani, asigurând o capacitate de arhivare de top la nivelul industriei pe toată durata vieţii.(1)

Delarey Ferreira, Director General Printville, a ales imprimantele HP Designjet pentru producerea  de fotografii şi opere de artă de înaltă calitate pentru clienţii săi. “Imprimantele HP Designjet oferă acurateţe cromatică spot-on print-to-print,” a explicat Ferreira. “M-a  surprins plăcut şi cerneala de culoare roşie de la HP utilizată pe HP Designjet Z6200 Photo – a ajutat la crearea unor opere de artă uimitoare. Am utilizat această imprimantă, împreună cu un monitor de afişaj HP DreamColor, pentru proiectul Mandela Poster pentru a fi siguri că aceleaşi culori pe care le vedem pe ecran vor fi reproduse întocmai pe print, economisind timp şi bani. Aştept cu nerăbdare să vizitez expoziţia pentru a vedea aceste printuri uimitoare care celebrează viaţa unei personalităţi sud-africane atât de importantă şi care ne inspiră atât de mult.”

Thomas Valjak, EMEA vice president and general manager, Large-Format Design Printing Solutions, HP, a adăugat: “Expoziţiile de artă, precum The Mandela Project, implică un print de înaltă calitate cu culori care redau întocmai creaţia artistului mulţi ani după imprimarea operei.  Ne bucură faptul că HP Designjet Z6200 Photo a realizat printuri uimitoare care onorează creativitatea artistului – şi toate produse într-o perioadă scurtă de timp, conform cerinţelor clientului. Combinaţia între cernelurile pigmentate HP şi suportul HP Professional Satin Media garantează că aceste creaţii sunt de durată şi vor fi admirate de generaţii.” 

Cele 95 de postere reprezentate în Mandela Poster Project vor fi expuse la Universitatea Pretoria din Africa de Sud începând cu 18 iulie 2013 pentru a celebra contribuţia lui Nelson Mandela la umanitate. Au fost deja primite invitaţii pentru ca Mandela Poster Project să expună în alte ţări de la organizaţii din Brazilia, Mexic, SUA şi China, astfel încât operele de artă vor putea fi curând văzute de un public global.

Proiectul este non-profit şi coordonat de o echipă de voluntari. Colecţia de postere şi toate câştigurile ce ar putea fi obţinute din expoziţii vor fi donate către Nelson Mandela Children’s Hospital Trust pentru a sprijini înfiinţarea unui spital pentru copii în Johannesburg.

Informaţii suplimentare cu privire la soluţiile de imprimare HP Designjet sunt disponibile la http://www8.hp.com/za/en/products/designjet-printers/index.html#!view=column&page=1. Informaţii suplimentare cu privire la soluţiile de imprimare HP Designjet sunt disponibile la www.youtube.com/hpgraphicarts şi www.facebook.com/HPdesigners sau urmăriţi HP pe www.twitter.com/hpgraphicarts.

 

(1)  Cu cartuşe de cerneală foto originale HP 91 sau HP 70. Permanenţa calităţii în afişaje de interior/ferite de razele directe ale soarelui, sub geam prin HP Image Permanence Lab şi/sau Wilhelm Imaging Research, Inc. pe o gamă de suporturi HP. Pentru informaţii suplimentare, accesaţi http://www.hp.com/go/supplies/printpermanence.