Parte a Greenbone Security Manager (GSM) și Greenbone Cloud Services (GCS), GSF este actualizată zilnic și oferă protecție împotriva vulnerabilităților majore, cum ar fi SUPERNOVA, BlueKeep și PrintNightmare.

Evoluție număr VT
Cele 100.000 de teste de vulnerabilitate din feed pot fi găsite și testate pe SecInfo Portal.
Aproape jumătate detectează vulnerabilități cu o clasă de severitate ridicată – (7,0 și 10,0). Alte 40.000 de teste detectează pe cele din clasa de severitate „Medie” (4,0 la 6,9).

VT, clase de severitate
VT-urile sunt grupate în familii, cele mai mari fiind, în principal, cele pentru securitate locală (scanări autentificate). Aici, ținta este scanată atât din exterior, prin rețea, cât și din interior, printr-o autentificare validă. Astfel, pot fi găsite pe sistemul scanat mai multe detalii despre vulnerabilități. Numărul VT-urilor pentru scanări autentificate au depășit pragul de 60.000. Cele mai mari familii de VT (cu aproape 30.000 de teste) sunt „Fedora Local Security Checks” și „SuSE Local Security Checks”.

Top 10 familii VT
Publicul larg nu este conștient de multe vulnerabilități. Dar, din când în când, atacurile cibernetice deosebite și spectaculoase ajung în presă – mai ales când companii celebre sau guverne sunt afectate.

Greenbone reacționează imediat când apar astfel de incidente și dezvoltă un VT corespunzător. Printre vulnerabilitățile notabile din ultimii ani sunt Heartbleed (2014), POODLE (2014), DROWN (2016), Meltdown (2018), Spectre (2018), BlueKeep (2019) și PrintNightmare (2021).
Mulți știu de atacul Solarwinds din 2019 și 2020. Atacatorii exploataseră o vulnerabilitate necunoscută până atunci pentru a injecta webshell-ul malițios „SUPERNOVA”.

În viitor, sfera feed-ului va fi extins pentru a oferi posibilitatea de detectare a vulnerabilităților într-un stadiu incipient și de a elimina șanselor atacurilor.