Serviciile bancare digitale au redus nevoia de vizite fizice la bancă de când consumatorii pot verifica singuri soldurile, transfera fonduri, face depozite și pot solicita împrumuturi online, printre alte activități. Cu toate acestea, liderii băncilor doresc să-și valorifice amprenta fizică pentru a atrage consumatorii înapoi la sucursală.

În interiorul sucursalelor, personalul băncii poate oferi sfaturi personalizate, poate ajuta consumatorii să navigheze prin servicii complexe și să vândă produse bancare adiționale prin vânzare încrucișată.
Între timp, băncile pot folosi tehnologia avansată în sucursale, cum ar fi ‘alertele’ care transmit oferte de marketing relevante către smartphone-urile consumatorilor sau aplicațiile de realitate augmentată, care le permit consumatorilor să exploreze serviciile în moduri noi.

Bancomatele (ATM) funcționează ca o atracție puternică determinându-i pe consumatori să revină la sucursalele băncilor. În fapt, există peste 3,2 mili-oane de ATM-uri în întreaga lume și, deși sunt prezente de mai bine de 50 de ani, în ultimii ani, tehnologia lor trece printr-o inovație semnificativă. Iată câteva funcții interesante pe care ATM-urile de ultimă generație le oferă:

• Oferă o experiență în stil smartphone: Consumatorii pot folosi ecranele tactile ATM și pot folosi funcția de micșorare și mărire pentru a regla rezoluția ecranului. În plus, ei pot autentifica tranzacțiile folosindu-și telefoanele, codurile QR sau recunoașterea facială.

• Tranzacții optimizate: Modelul nou de ATM oferă scanare integrată a documentelor, asistență video în direct pentru bancomat și recomandări personalizate de retragere de numerar. Aceste caracteristici simplifică distribuirea numerarului și permit consumatorilor să obțină ajutor dacă au nevoie. Mergând un pas mai departe, consumatorii pot folosi aplicațiile bancare de pe smartphone-urile lor pentru a pre-aranja tranzacțiile, pot valida operațiunile la bancomatele cu telefoanul și primesc
numerar, fără a introduce vreodată un card.

• Oferă acces universal la numerar și depozite: Alte facilități oferite de bancomate includ posibilitatea de a solicita o depunere în numerar printr-un card de credit și de a-l ridica de la orice ATM sau de a face o depunere la orice bancomat pentru o anumită bancă.

• Efectuarea mai multor activități prin intermediul ecranelor tactile: ATM-urile de ultimă generație pot, de asemenea, să permită consumatorilor să finalizeze activități precum plata impozitelor pe venit și a facturilor prin inserarea formularelor și a numerarului. Consumatorii pot, de asemenea, solicita împrumuturi prin ATM-uri. Deoarece bancomatele se conectează la platformele de management a relațiilor cu clienții (CRM) ale băncilor, consumatorii pot primi o ofertă în câteva secunde.

Sucursalele băncilor vor avea o amprentă IT mai mare

Toate aceste noi capabilități sporesc tehnologia la sucursală, de la servere și dispozitive de rețea care acceptă noile servicii digitale adresate clienților, până la ATM-uri care necesită mentenanță și întreținere continuă. Perioadele de întrerupere neplanificate pot dăuna experienței clienților și veniturilor, de la servicii care rămân nevândute până la pierderea profiturilor din comisioane la ATM. Băncile percep de obicei comisi-oane de tranzacție clienților de la alte bănci și comisioane mai mari pentru
retragerile în valută internațională, creând o sursă sigură de venit.

Cu toate acestea, gestionarea unei amprente tehnologice mai mari la locațiile edge prezintă provocări semnificative.
Sucursalele băncii sunt operațiuni cu costuri reduse, cu personal orientat către clienți și fără suport IT la fața locului. Ca urmare, băncile angajează furnizori locali de servicii pentru a întreține, a face upgrade și a depana bancomatele și alte dispozitive. Aceasta înseamnă suportarea costurilor pentru aceste servicii, care acoperă deplasarea mașinilor și tehnicienii care scot bancomatele din funcțiune, le deschid și le reinstalează sau efectuează alte reparații.

Ce-ar fi dacă ar exista o abordare mai simplă a gestionării tehnologiei filialelor? Ce-ar fi dacă personalul IT s-ar putea ocupa de cea mai mare parte a întreținerii serverelor și ATM-urilor de la distanță, fără a fi nevoie să angajeze furnizori care să conducă până la locații și să se ocupe fizic de dispozitive?

Echipele IT ale băncilor au nevoie de soluții simple și securizate pentru a gestiona tehnologia ATM-urilor și a sucursalelor

Cu tehnologia Vertiv, gestionarea de la distanță a tehnologiei sucursalelor este într-adevăr posibilă. Echipele IT pot folosi Vertiv™ Avocent® ADX MP1000 Management Platform și Vertiv™ Avocent® ADX IPIQ IP KVM sau Vertiv™ Avocent® ADX IPUHD 4K IP KVM pentru a se conecta și a controla de la distanță ATM-urile și dispozitivele sucursalei pentru a le depana și actualiza. Beneficiile utilizării acestei abordări includ:

• Eficientizarea și simplificarea operațiunilor: În loc să supravegheze programe complexe de întreținere și logistică a bancomatelor, cu contractori în fiecare comunitate, echipele IT pot prelua majoritatea operațiunilor. Ei pot actualiza, reinstala și depana dispozitivele de la distanță, evitând
nevoia de a merge la fața locului pentru a îndeplini aceste sarcini. Platforma de management Vertiv Avocent ADX MP1000 acceptă mai mult de 100 de utilizatori simultani la distanță, ceea ce înseamnă că băncile ar putea echipa, probabil, un grup intern de management al serviciilor IT cu una sau mai multe astfel de platforme pentru a menține tehnologia sucursalelor.

• Îmbunătățirea timpului de funcționare al echipamentului: Echipele IT pot accesa și gestiona de la distanță dispozitivele sucursalelor 24/7, îmbunătățind disponibilitatea acestora. În cazul unei probleme, personalul IT poate începe să lucreze imediat, în loc să aștepte ore sau zile pentru sosirea unui furnizor.

• Reducerea costurilor OpEx și CapEx: Echipele IT pot folosi platforma de management Vertiv Avocent ADX MP1000 pentru a deservi dispozitivele filialelor în mod proactiv și pentru a le extinde durata de viață. De asemenea, pot reduce costurile, cum ar fi contractele de întreținere ale furnizorilor, deplasarea mașinilor, suprataxele pentru vizite de urgență și multe altele.

• Obținerea unei soluții extrem de scalabile: Platforma de management Vertiv Avocent ADX MP1000 este un management IT securizat de la distanță. Oferă o arhitectură comună, complet digitală, cu standarde deschise și API-uri care pot fi scalate cu ușurință pentru sucursale și dispozitivele băncilor.

• Conectarea la orice dispozitiv: Vertiv oferă conectori flexibili care răspund diferitelor nevoi. Vertiv Avocent ADX IPIQ IP KVM este un dispozitiv zero-U care oferă conectivitate plug-and-play la dispozitivele IT, rezoluție video îmbunătățită și criptare end-to-end a întregului trafic. Cu format mic și prețul rentabil, Vertiv Avocent ADX IPIQ IP KVM este o opțiune ideală pentru echipele IT care doresc să acceseze și să controleze de la distanță un număr mare de dispozitive IT din sucursale.

Dispozitivul Vertiv Avocent ADX IPHUHD 4K IP KVM este o alegere excelentă pentru echipele IT care execută activități care necesită detalii fine, cum ar fi testarea serverelor și a altor echipamente. Cu rezoluția 4K, echipele IT își pot îmbunătăți productivitatea și pot reduce efortul de lucru.

Simplificați managementul tehnologiei sucursalelor cu Vertiv

Băncile folosesc tehnologia pentru a dezvolta experiența sucursalelor, de la dispozitivele ATM de ultimă generație care simplifică distribuirea
numerarului la servere, la tehnologia de rețea și la aplicațiile de afaceri care alimentează serviciile digitale din interior.

Echipele IT pot folosi Platforma Vertiv™

Avocent® ADX pentru a monitoriza, controla, actualiza și depana de la distanță aceste dispozitive esențiale. Platforma de management Vertiv Avocent ADX MP1000 oferă echipelor IT mai multă claritate și control și capacitatea de a scala operațiunile
între locații. Între timp, KVM-urile IP Vertiv Avocent ADX IPIQ și KVM-urile IP Vertiv Avocent ADX IPUHD 4K oferă echipelor IT modalități flexibile de a se conecta la distanță și de a gestiona dispozitivele.

Tehnologia Vertiv Avocent ADX ajută echipele IT să ofere o experiență de sucursală digitală care deservește mai mulți clienți, îmbunătățește satisfacția acestora și crește veniturile.

Pentru mai multe informații despre Platforma Vertiv™ Avocent® ADX, vizitați Vertiv.com sau contactați reprezentantul dvs. local Vertiv prin emea.ro.hello@vertiv.com