Aproape două treimi din liderii de resurse umane care au participat la un sondaj al companiei de cercetare de piață au afirmat că vor menține toate măsurile de siguranță existente în prezent

Un sondaj realizat de Gartner în rândul a 130 de lideri de resurse umane arată că 90% dintre respondenți intenționează să permită angajaților să lucreze de la distanță cel puțin o parte din timp, chiar și după adoptarea pe scară largă a vaccinului COVID-19. Șaizeci și cinci la sută dintre respondenți au raportat că organizația lor va continua să ofere angajaților flexibilitate asupra programului de lucru.

Pe măsură ce discuțiile despre viitorul vaccin COVID-19 continuă, 109 lideri de resurse umane care au răspuns la sondajul Gartner prezic că aproximativ 50% din forța de muncă va dori să se întoarcă la locul de muncă – cel puțin cu jumătate de normă – odată ce un vaccin va fi disponibil pe scară largă.

„Având în vedere lansarea vaccinului COVID-19, liderii de resurse umane se confruntă acum cu o avalanșă de întrebări, inclusiv dacă pot sau ar trebui să solicite angajaților să fie vaccinați, care este responsabilitatea angajatorului în a ajuta angajații și familiile lor să se vaccineze și cum eliberarea vaccinurilor influențează strategia lor de reîntoarcere la locul de muncă,” a declarat Elisabeth Joyce, vicepreședinte de consultanță în practica de resurse umane la Gartner.

Șaizeci și doi la sută dintre cei 118 lideri de resurse umane chestionați au raportat că intenționează să continue toate măsurile de siguranță pe care le-au pus în aplicare odată ce un vaccin COVID-19 este disponibil. Aproape o treime dintre respondenți au menționat că nu vor mai avea nevoie de măști la locul de muncă și nici nu vor impune distanțarea socială în zonele cu trafic intens.

„În acest moment, organizațiile iau în considerare politici diferite pentru angajații care se vor vaccina și pentru cei care nu,” a spus doamna Joyce. „Ceea ce este cel mai critic este că liderii de resurse umane iau aceste decizii cu așteptarea că ar putea fi nevoie să se corecteze pe măsură ce învățăm mai multe.”

Mai multe regiuni geografice se confruntă în prezent cu o reapariție a COVID-19, cerând angajatorilor să ia măsuri pentru a menține sănătatea și siguranța forței de muncă. Dintre 136 de lideri de resurse umane chestionați, 46% au declarat că organizația lor a închis deja sau va închide birouri care au fost redeschise anterior; 37% au raportat extinderea de noi beneficii angajaților, cum ar fi asistența pentru îngrijirea copiilor și concediul medical suplimentar.

Când un vaccin COVID-19 devine disponibil, 60% din 116 lideri de resurse umane chestionați au declarat că vor încuraja angajații să se vaccineze, dar nu va fi necesar. Șaizeci la sută dintre respondenți au raportat că vor furniza resurse angajaților cu privire la locul și modul de vaccinare și 44% au declarat că intenționează să acopere sau să subvenționeze costurile vaccinului pentru angajați.

„Deși există îngrijorări în ceea ce privește vaccinul COVID-19, inclusiv confidențialitatea și securitatea datelor, în cele din urmă, există mulți factori implicați în luarea deciziilor în ceea ce privește strategia de vaccinare a unei organizații, inclusiv reglementările administrației locale,” a spus doamna Joyce. „Prin urmare, este este crucial ca liderii de resurse umane să lucreze îndeaproape cu partenerii lor din departamentele juridic și de conformitate.”

Gartner pune la dispoziție centrul de resurse Managing Remote and Onsite Workers, o colecție de cercetări și seminarii web destinate să sprijine organizațiile să regândească politicile de lucru la distanță.

Sursa: Gartner