Producătorul de ceasuri inteligente și de echipamente wearable Garmin a fost nevoit să închidă unele dintre serviciile sale de conectare și centrele de apel în urma unui atac de ransomware. În urma acestui atac ransomware ce a vizat rețeaua sa internă și unele sisteme de producție, Garmin a închis respectivele servicii în data de 23 iulie a.c.

„În prezent, avem o întrerupere care afectează Garmin.com și Garmin Connect”, se arată într-un comunicat publicat de companie pe site-ul său web. „Această întrerupere afectează și centrele noastre de apeluri, iar în prezent nu putem primi apeluri, e-mailuri sau chat-uri online. Lucrăm pentru a rezolva această problemă cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru acest inconvenient. ”

Întreruperea a afectat, de asemenea, centrele de apel ale companiei, ceea ce face imposibilă furnizarea de informații utilizatorilor săi.

Majoritatea serviciilor utilizate de clienții companiei se bazează pe serviciul Garmin Connect pentru a sincroniza date despre sesiunile de alergări și plimbări cu bicicleta cu serverele acestuia.

Chiar dacă compania nu a furnizat detalii tehnice privind întreruperea activității, mai mulți angajați au împărtășit detalii despre presupusul atac de ransomware pe social media.

Unii angajați speculează implicarea unei noi tulpini de ransomware numită WastedLocker. Incidentul ar putea avea un impact sever asupra companiei, site-ul taiwanez de știri tech iThome a raportat că un memoriu intern pe care personalul IT al Garmin l-a trimis către fabricile din Taiwan anunța intrarea în mentenanță planificată pentru două zile vineri și sâmbătă, 24 iulie și 25 iulie.

În septembrie 2019, Garmin a fost victima unei breșe de date și a avertizat clienții din Africa de Sud care au achiziționat produse și servicii de pe portalul shop.garmin.co.za că informațiile lor personale și datele de plată au fost expuse.

Sursa: Security Affairs