Compania Fortinet, ale carei produse si servicii sunt furnizate pe plan local prin distribuitorul sau autorizat NetSafe Solutions, a obtinut pozitia de lider in Magic Quadrant pe segmentul solutiilor unificate de securitate (UTM), conform ultimului raport publicat de Gartner in luna martie 2012. Studiul se bazeaza pe o evaluare extinsa a pietei solutiilor de securitate integrata, in urma careia compania Fortinet a fost recunoscuta atat pentru abilitatea sa de a dezvolta si furniza o gama variata de solutii performante, cat si pentru viziunea sa si intelegerea exhaustiva a pietei in care isi desfasoara activitatea.

Conform raportului Gartner, solutiile unificate de securitate trebuie sa se adapteze acum mai mult decat oricand conditiilor economice. Astfel, liderii pe segmentul UTM trebuie sa dovedeasca flexibilitate crescuta in ceea ce priveste structura costurilor, sa ofere solutii usor de implementat si utilizat, sa isi concentreze eforturile pe nevoile specifice ale companiilor, pentru a le putea furniza solutii de securitate optime din punct de vedere al functionalitatilor si pretului.

„Pozitionarea Fortinet drept lider pe segmentul UTM conform criteriilor de evaluare Gartner reprezinta un argument in plus pentru calitatea superioara a serviciilor oferite de acele companii din Romania care au ales sa utilizeze solutiile FortiGate. Aceste companii prezinta un avantaj net fata de competitorii lor directi datorita utilizarii unei solutii de securitate mult mai simple, care integreaza toate functionalitatile necesare pe o singura platforma, asigurand astfel economii financiare semnificative, dar si mai multa usurinta in implementare si operare.” a declarat Doru Manea, Director executiv NetSafe Solutions.

„Estimez ca vom asista si in 2012 la o cerere crescuta pe segmentul UTM, pe fondul unei mai bune intelegeri a nevoii utilizarii acestui tip de echipamente, care se datoreaza cresterii complexitatii activitatilor de business, dar si numarului mare si gravitatii atacurilor cibernetice. In 2011 am observat pe piata locala o crestere a utilizarii solutiilor unificate Fortinet cu precadere in randul institutiilor publice, dar si al intreprinderilor mici si mijlocii.” a mai adaugat Doru Manea.

Pentru ca un echipament sa fie inclus in categoria solutiilor unificate de securitate, acesta trebuie sa cuprinda functionalitati de stateful firewall, acces de la distanta, VPN, filtrare web si IPS, care au scopul de a bloca atacurile indreptate asupra breselor de securitate ale serverelor si PC-urilor. Platformele FortiGate produse de Fortinet indeplinesc si chiar depasesc aceasta definitie.