Firmele vor accelera investițiile în tehnologie pentru a-și permite forța de muncă și pentru a oferi experiențe diferențiate

Forrester previzionează că 2021 va fi anul în care fiecare companie va dubla experiențele, operațiunile, produsele și ecosistemele alimentate de tehnologie. Conform Forrester’s 2021 Predictions lansate la finele săptămânii trecute, succesul organizațiilor europene va depinde de cât de repede și de bine valorifică tehnologia pentru a-și deservi forța de muncă în noua normalitate și de a construi platforme care să le diferențieze.

Rapoartele Forrester’s Predictions analizează dinamica impactului asupra diferitelor industrii și discipline, inclusiv schimbarea comportamentelor consumatorilor, experiența clienților, experiența angajaților, marketing, confidențialitate și tehnologie. Aspectele cheie ale previziunilor europene Forrester pentru 2021 includ:

Mai mult de o treime din lucrătorii europeni white collar vor lucra de la distanță cu normă întreagă. În 2021, 49% dintre managerii europeni anticipează o rată permanent mai mare de angajați cu normă întreagă la distanță. Ca urmare, munca transfrontalieră la distanță va crește.

Șefii de marketing vor deține un control deplin asupra ciclului de viață al clienților. Chief Marketing Officers vor pune clientul în centrul a tot ceea ce fac: leadership, strategie și operațiuni. În consecință, cheltuielile pentru marketingul de fidelizare și păstrare vor crește cu 30% în 2021.

Chief Information Officers vor adopta strategii cloud-first și pentru platforme pentru a obține viteză și adaptabilitate. În 2021, 30% dintre firme vor continua să-și accelereze cheltuielile pentru cloud, securitate și controlul riscurilor, rețele și mobilitate – inclusiv firmele cu dificultăți care doresc să obțină avantaje în urma pandemiei.

Parlamentul European va elabora noi reguli AI și va abandona reforma e-privacy. Parlamentul European nu numai că nu va adopta propunerea de reglementare a e-privacy în 2021, ci o va abandona complet. Parlamentul European va finaliza, de asemenea, un proiect al unui nou regulament AI care va fi primul din lume.

Fraudele și breșele de date din domeniul bancar vor atinge un nivel istoric. În 2021, va exista un număr mare de împrumuturi COVID-19 frauduloase. Băncile se vor confrunta, de asemenea, cu încălcări și amenzi din cauza afacerilor naive care s-au digitalizat fără a ține cont de reglementările GDPR și PCI DSS, expunând date și compromițând milioane de conturi.

„În timpul pandemiei, firmele europene au îndeplinit sarcini care odată păreau imposibile – uneori peste noapte”, a spus Laura Koetzle, vicepreședintă și director de grup la Forrester. „Într-adevăr, odată cu volatilitatea vine oportunitatea. Trecerea la munca la distanță, dezvoltarea platformelor de comerț electronic pentru a vinde online și organizarea de evenimente virtuale pentru a rămâne conectat sunt doar câteva exemple de acțiuni esențiale pe care organizațiile europene au trebuit să le realizeze rapid. În 2021, firmele vor trebui să fie adaptive, creative și rezistente, predicțiile noastre indicând o tendință spre accelerarea adopției tehnologiei.”

Mai multe detalii puteți obține descărcând Forrester’s European Predictions e-book.

Sursa: Forrester